Daçka iyi başladı ama sonu hüsran

Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup C Grubu 6. maçında Cedevita Olimpija ile Volkswagen Arena'da karşılaştı.

Daçka iyi başladı ama sonu hüsran
06 Kasım 2019 - 22:08
Darüşşafaka Tekfen, 7DAYS EuroCup C Grubu 6. maçında Cedevita Olimpija ile Volkswagen Arena'da karşılaştı.
Karşılaşmanın ilk 2 dakikası Andrija Stpianovic - Doron Lamb düellosu şeklinde geçti ve Darüşşafaka Tekfen bu sürede 5-4'lük üstünlük sağladı. İlerleyen dakikalarda Olimpija'nın skorer ismi Marko Simonovic'e yaptığı savunmayla etkili olan Jarrod Jones, art arda bulduğu üçlük ve smaçla farkı 8 sayıya çıkardı ve Slovenya temsilcisinin başantrenörü Slaven Rimac erken molaya başvurdu. (5.35) Mola sonrasında Jarrod Jones, Doron Lamb ve Gary Browne ile sayılar bulan Kara Panterler, farkı zaman zaman çift hanelere yükseltti. Ancak çeyreğin son dakikasında Cedevita Olimpija'dan Filip Kruslin'in 3 sayılık basketleri, ilk 10 dakikanın sonucunu belirledi.

İkinci çeyreğe 25-19 önde giren Daçka, Cedevita Olimpija'nın 7-0'lık serisine engel olamayıp 26-25 geriye düştü. (7.57) Bir müddet üstünlük sık sık el değiştirdi. Darüşşafaka Tekfen, karşılıklı sayılara Gary Browne ile son verirken farkı 3 sayıya çıkardı. (5.46) Fakat Olimpija, Mikael Hopkins'in dış atış isabetleri ve Codi Miller-McIntyre'ın hızlı hücumda bulduğu basketle 8-0'lık bir seriye imza attı ve 36-31 öne geçti. (4.31)  Hücumda zorlanan temsilcimiz, devre arasında soyunma odasına 46-39 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçti. Fakat Filip Kruslin yine sahneye çıktı. Temsilcimiz, Kruslin'in art arda attığı üçlüklerle 11 sayı geriye düştü. (5.27) Darüşşafaka Tekfen, Doğuş Özdemiroğlu'nun her iki yönde verdiği enerji ve sağladığı katkıyla kendine geldi. Doğuş ile birlikte Gary Browne'dan da sayı katkıları alan Kara Panterler, 11-2'lik bir seri ile farkı 2 sayıya indirdi. (2.19)  Ancak temsilcimiz, kalan sürede öne geçemedi. Son 10 dakikaya 63-60 geride giren Darüşşafaka Tekfen, maça yeniden ortak olmaya çalışsa da, karşılaşmayı 76-72 kaybetti.

Grupta üçüncü mağlubiyetini alan temsilcimizde maçın en skorerlerinden Gary Browne'ın 17 sayı, 6 asist ve 4 ribaundluk performansı, galibiyet için yeterli olmadı. Cedevita Olimpija'da Filip Kruslin 17 sayı kaydederken, Codi Miller-McIntyre 11 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları