Daçka ING BSL'de galibiyeti hatırladı

Darüşşafaka Tekfen, ING Basketbol Süper Ligi'nin 10. hafta maçında Tofaş'ı Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk etti.

Daçka ING BSL'de galibiyeti hatırladı
30 Kasım 2019 - 19:18
Darüşşafaka Tekfen, ING Basketbol Süper Ligi'nin 10. hafta maçında Tofaş'ı Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk etti.

Daçka, maçın başında, Başta Jarrod Jones ve Johnny Hamilton'ın sert savunmasıyla başladı. Hücumda her iki takım da birbirine yakın olsa da, savunmada bir kademe daha etkili olan Darüşşafaka Tekfen, 5 buçuk dakikanın ardında televizyon molasına 8-7 önde girdi. (4.30) Mola sonrasında, yüksek enerjisini hücuma da yansıtan Kara Panterler, Gary Browne'nın basket faulden gelen 2+1 sayılık katkısıyla farkı 5 sayıya çıkardı. (1.03) Ancak Tofaş, Muhsin Yaşar ve son saniyede Sammy Mejia'nın basketleriyle karşılık verdi. Lakin Mejia'nın son saniye basketi attığı sırada ayağı çizgide olduğu için, ilk 10 dakika Darüşşafaka Tekfen'in 17-16'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrekte Tofaş'ı basit hatalara sürükleyen Darüşşafaka Tekfen, 10-2'lik bir seriyle farkı 9 sayıya çıkardı. (4.27) Bursa ekibi, kötü gidişata Tarık Phillip ve Devin Williams'ın basketleriyle son verdi ve aradaki fark 3 sayıya kadar indi. (3.25) Daçka, buna karşılık Kartal Özmızrak'ın 3 sayılık basketleriyle Tofaş'a skoru eşitleme fırsatı vermedi. İstanbul ekibi, devre arasında soyunma odasına 33-29 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Tofaş oldu. Mavi Yeşilliler, D.J Whie ve Devin Williams'ın oyuna ağırlığını koymasıyla skorda 38-38'lik eşitliği sağladı ve Darüşşafaka Tekfen erken mola aldı. (6.04)  Mola sonrasında hücumunu toparlayan Daçka, 8-2'lik bir mini seri ile farkı 6 sayıya çıkardı. (3.57) Ancak Tofaş, çeyrek başında olduğu gibi yine bir ivme yakaladı ve bir kez daha skora denge getirdi. Darüşşafaka Tekfen, Bonzie Colson'ın bitime 4 saniye kala attığı basketle son 10 dakikaya 50-48 önde girdi.

Tofaş, dördüncü çeyreğe Sammy Mejia'nın 3 sayılık basketiyle başlayıp 51-50 öne geçti. (8.14) Lakin Bursa ekibinin üstünlüğü uzun sürmedi ve Mejia'nın basketine aynı şekilde Doğuş Özdemiroğlu cevap verdi. (7.49) Daha sonra Berkan Durmaz'ın basketi geldi ve Tofaş bir kez daha skoru eşitledi. (7.21) 53-53'lük eşitliği de Berkan Durmaz bozdu ve Mavi Yeşilliler 55-53'lük üstünlüğü yakaladı. (5.29) Darüşşafaka Tekfen'de, hücumda karşılık vermeye devam eden Doğuş Özdemiroğlu oldu. Yaptığı savunmayla Tofaş'a zor anlar yaşatan Özdemiroğlu, şut sırasında aldığı faul sonrasında serbest atışları kaçırmadı. (5.10) Takımların birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı son dakikalarda Bonzie Colson - Devin Williams düellosu yaşandı. Bu düellonun ardından Sinan Güler 3 sayılık basket kaydetti ve Kara Panterler son dakikaya 64-59 önde girdi. Kalan sürede skor üstünlüğünü korumayı başaran Darüşşafaka Tekfen, mücadeleden Doğuş Özdemiroğlu'nun son saniye basketiyle 69-61 galip ayrıldı.

3 maç sonra galibiyete ulaşan Darüşşafaka Tekfen'de Bonzie Colson, 13 sayı ve 12 ribaundla double double yaparken, Sinan Güler 12, Doğuş Özdemiroğlu ve Kartal Özmızrak da 11'er sayıyla mücadele etti. Tofaş'ta maçın en skorer oyuncusu Sammy Mejia, 15 sayı, 5 ribaund ve 2 asistle tamamladı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR 

YORUMLAR

  • 0 Yorum