Clippers seriyi son maça bırakmadan turladı

Los Angeles ekibi, seriyi 4-2 ile bitirdi.

Clippers seriyi son maça bırakmadan turladı
31 Ağustos 2020 - 00:50 - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 - 01:02
NBA’de Los Angeles Clippers, Batı Konferansı 1. Tur 6. maçında Dallas Mavericks ile karşılaştı.
Kristaps Porzingis’ten yoksun Dallas Mavericks karşısında maça iyi başlayan Los Angeles Clippers, yaklaşık 2 buçuk dakika sayı yemedi. Fakat Clippers, daha sonra basit top kayıpları yapmaya başladı. İlerleyen süre zarfında 3 sayılık basketlerde artış oldu. Maçın ilk molasında Los Angeles Clippers’ın 14-10’luk üstünlüğü vardı. Mola sonrasında iki takım da birbirine ciddi anlamda üstünlük kuramadı.

ORTALIK KARIŞTI

İlk çeyreğin bitimine 1 dakika 7 saniye kala, Los Angeles Clippers’ın pota altı oyuncularından Marcus Morris Sr, Luka Doncic’e yaptığı sportmenlik dışı faul sonrasında oyundan ihraç edildi. Faulün ardından iki oyuncu arasında gergin anlar yaşandı. Bunun üzerine serbest atışlar kazanan Dallas, Doncic’in kaçırmadığı serbest atışların ardından başladığı hücumda da basketi buldu ve öne geçmeyi başardı. Doncic önderliğinde ivme yakalayan Mavs, ilk 12 dakikayı 34-29 önde tamamladı. Ancak Teksas ekibi, ikinci çeyrekte üstünlüğünü koruyamadı. Özellikle Paul George’un 3 sayılık basketlerdeki katkılarıyla skorda ağırlığını koyan Los Angeles Clippers, devreye 57-51 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Paul George ve Kawhi Leonard’ın önderliğinde etkili bir başlangıca imza atan Clippers, farkı 20 sayıya kadar yükseltti. Ancak Dallas Mavericks’te Luka Doncic, takımının daha da geriye düşmesine izin vermeyecek bir oyun ortaya koydu. Son 12 dakikaya 85-74 önde giren Clippers karşısında Luka Doncic ve Dorian Finney-Smith ile etkili olan Mavericks, ilk 2 dakika içinde aradaki farkı 6 sayıya indirdi. (88-82) Akabinde Doncic-Leonard düellosuna dönüşen maç, yanlarındaki oyuncuların verdiği katkıya göre şekillendi. Daha etkili bir oyun çıkaran Los Angeles Clippers, mücadeleden 111-97 galip ayrıldı.

Seride 4-2'lik üstünlüğe ulaşarak konferans yarı finaline kalan Clippers'ta Kawhi Leonard, 33 sayı, 14 ribaund, 7 asist ve 5 top çalma ile yıldızlaştı. Luka Doncic'in 38 sayı, 9 ribaund ve 9 asistlik performansı, Dallas'ı elenmekten kurtaramadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum