Çekişmeli geçen derbi Fenerbahçe Beko'nun

ING Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında Fenerbahçe Beko, ezeli rakiplerinden Beşiktaş Sompo Sigorta'yı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk etti.

Çekişmeli geçen derbi Fenerbahçe Beko'nun
10 Kasım 2019 - 17:31 - Güncelleme: 10 Kasım 2019 - 17:32
ING Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında Fenerbahçe Beko, ezeli rakiplerinden Beşiktaş Sompo Sigorta'yı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk etti.

Maçın ilk basketi, Beşiktaş Sompo Sigorta hızlı hücumunda İsmet Akpınar'dan geldi. (9.38) Ancak Fenerbahçe Beko, Meilh Mahmutoğlu'nun 3 sayılık basketi sonrasında Ahmet Düverioğlu ve Joffrey Lauvergne'in boyalı alanda etkili olmasıyla iyi bir ivme yakaladı. Art arda gelen basketler sonrasında Beşiktaş Sompo Sigorta Başantrenörü Dusko Ivanovic erken mola aldı. (7.20) Mola dönüşünde Joffrey Lauvergne, basket faul sonrasında serbest atışı sayıya çevirdi. 10-0'lık Fenerbahçe serisini, 4 dakika sonunda, serbest atış isabetleriyle Jordan Theodore sonlandırdı. Kısa bir süre Jordan Theodore - Leo Westermann düellos şeklinde geçen maçta James McAdoo ve Nemanja Djurisic'ten de sayı katkıları alan Beşiktaş, farkı 3 sayıya kadar indirdi. (1.50)

İkinci çeyreğe 20-17 geride giren Kara Kartallar, James McAdoo ve Todrick Gotcher'ın basketleriyle 1 dakikada 22-20 öne geçti. Fenerbahçe Beko, buna karşılık Kostas Sloukas ve Vladimir Stimac ile bulduğu sayılarla oyundan kopmadı. Sarı Kanaryalar, çeyreğin televizyon molasına 27-25 önde girdi. (4.55) Mola sonrasında iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Lakin Beşiktaş Sompo Sigorta, Jordan Theodore ve James McAdoo'nun etkili olmasıyla devre arasında soyunma odasına 38-36'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Fenerbahçe Beko'nun uzunları iyi başladı. Ahmet Düverioğlu ve Joffrey Lauvergne ile 7-0'lık bir seri yapan Sarı Kanaryalar 43-38 öne geçti. (7.07) Beşiktaş Sompo Sigorta ise, ilerleyen dakikalarda James McAdoo ve Shaq McKissic'in atletizminden yaralandı ve bu iki oyuncunun smaçları, (McKissic basket faulden 2+1 sayılık katkı verdi.) Kara Kartallar'ın yeniden skorda üstünlük kurmasını sağladı. Fenerbahçe Beko, Ahmet Düverioğlu'nun smacı ile skora eşitlik getirse de, bir sonraki Beşiktaş hücumunda Joffrey Lauvergne yanlışlıkla kendi potasına attı. (5.21) Çeyreğin televizyon molasına girilirken Beşiktaş Sompo Sigorta 47-45'lik skorla üstün olan takımdı. (4.55) Mola sonrasında İsmet Akpınar ile hücumdaki etkisini sürdüren Siyah Beyazlılar, farkı 6 sayıya kadar çıkardı. (3.29) Fenerbahçe Beko farkı eritmeye çalışsa da, İsmet Akpınar'ın hücumdaki etkisini azaltamadı.

Son 10 dakikaya Beşiktaş Sompo Sigorta'nın 58-52'lik üstünlüğüyle girilirken, Kostas Sloukas'ın 3 sayılık basketi sonrasında fark 3 sayıya düştü. Fakat teknik bir arıza nedeniyle karşılaşma bir müddet durdu. (9.40) Fenerbahçe Beko, 2 dakika boyunca 3'er 3'er saydı ve farkı eritti; ancak Beşiktaş Sompo Sigorta, Shaq McKissic ile karşılıklar vererek skor üstünlüğünü kaptırmadı. İçeriyi zorlayıp rakibini faul problemine sokmaya çalışan Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas'ın serbest atış isabetleriyle 65-65'lik beraberliği sağladı. (7.17) Sarı Kanaryalar, daha sonra Nikola Kalinic'in 3 sayılık basketiyle 68-65 öne geçti. (5.09) Beşiktaş, içeriden bulduğu basketlerle maça ortak olmayı sürdürdü. Kıran kırana geçen maçın son dakikasına 78-75 önde giren Fenerbahçe Beko, farkı 5 sayıya çıkarsa da, Jordan Theodore ve James McAdoo'dan art arda sayılar geldi. Beşiktaş Sompo Sigorta, bu sayıların ardından, maçın bitimine 24 saniye kala, farkı 1 sayıya indirdi. Lakin skor üstünlüğünü kaptırmayan Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 84-80 kazandı.

7 maçta 6 galibiyete ulaşan Sarı Kanaryalar'da Kostas Sloukas ve Ahmet Düverioğlu 17'şer sayıyla yıldızlaştılar. Beşiktaş Sompo Sigorta'da maçın en skorer oyuncusu James McAdoo'nun 24 sayı, 4 ribaund ve 2 top çalmalık performansı, Kara Kartallar'ın galip gelmesi için yeterli olmadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum