Can Altıntığ | Yeni sayfa

"Kariyerime dönüp baktığımda unutamadığım çok fazla anım var. Ama şimdi hemen aklıma gelen Pınar Karşıyaka ile neredeyse otuz sene sonunda 2014'te Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamamız diyebilirim. Şu an ise yeni bir sayfa açtım..."

Can Altıntığ | Yeni sayfa
17 Ocak 2024 - 21:18 - Güncelleme: 17 Ocak 2024 - 21:34

ECE ERGEZ

Sportif direktörlük aslında daha önceden iki tarafın da konuştuğu bir şeydi. Sadece zaman olarak konuşup anlaşma noktasına gelmemiştik. Ama bilindiği gibi basketbolun içinde kalmayı istiyordum. Sezon başında da bir sakatlık yaşamıştım. Ardından tedavi olup tekrar sahalara geri döndüm ama sakatlığım tekrar nüksetti. Yönetimimiz süreç böyleyken zaten konuştuğumuz bu teklifi bana sundu. 'Eğer sen de sıcak bakarsan bu şekilde devam edelim' dediler. Açıkçası ben de bu kadar önemli ve güzel organizasyondan gelen böyle bir teklifi çok düşünmeden kabul ettim. 

Benim için oyunculuktan yöneticiliğe geçiş çok zor olmadı. Ben bulunduğum kulübe aidiyet duygusu yüksek biriyim. Takımımızda da başkanımızdan, yönetimimize, tüm paydaşlarına kadar karşılıklı güvenimiz ve iletişimimiz üst seviyede. Organizasyonu böyle iyi olan kulüplerde bu tarz geçişler aslında dışardan zor gibi görünse de öyle olmuyor. Her ne kadar benim için çok keskin ve ani bir değişim olsa da böyle bir organizasyon ve yapıda bu değişimi yaşamam benim sürecimi kolaylaştırdı. Şu an itibariyle tam anlamıyla alıştım diyebilirim. 

Dönüp baktığımda güzel, keyifli ve başarılı bir kariyeri geride bıraktığım için mutluyum. Kariyerimde çok fazla unutamadığım anım var. Ama şimdi hemen aklıma gelen Pınar Karşıyaka ile neredeyse otuz sene sonunda 2014'te Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamamız diyebilirim. Kupanın haricinde de o sezonun genelinin tüm ekip için çok değerli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. 

Yaptığımız iş performansa dayalı. İnişlerin çıkışların çok olduğu bir iş yapıyoruz. O yüzden şu an aklıma gelmese de oyunculuk kariyerimde illa keşkelerim olmuştur. Ama şanslıyım ki böyle içimde ukte diyebileceğimiz kalan bir şeyim yok. Tam anlamıyla istediğim gibi hatta kimi zaman istediğimden de daha iyi geçirdiğim sezonlarım oldu. Kariyerimde hedeflediklerime er ya da geç ulaşmış olmam beni ayrı mutlu eden bir diğer ayrıntıdır. 

Evet sezona hiç istediğimiz noktada başlayamadık. Bu sene TBL'de ilk sezonumuz. Benim durumum gibi takım da ilk haftalarda lige alışma sürecindeydi. Biz iyi bir kadroyduk ve ilerleyen haftalarda gerçek performansımızı göstereceğimizi biliyordum. Zaten yaptığımız değişimle beraber takım da ciddi anlamda bir reaksiyon gösterdi. Potansiyeli yüksek bir takımız ve çok önemli bir organizasyonuz. Yaptığımız hamlelerle takım da maksimumunu göstermeye başladı. Hepimizin hak ettiğini yerler çok daha yukarısı ve bunun da bilincindeyiz. Tabii ki belli bir yerden sonra ufak dokunuşlarla bu reaksiyonun gelmesini normal olarak karşılıyorum. 

Oğuz (Savaş) da İlkan (Karaman) da daha önce uzun yıllar beraber oynadığım arkadaşlarım, dostlarım. Oyuncular yeni bir teklif geldiğinde o kulüp hakkında ilk önce basketbolculardan bilgi alırlar. İkisiyle de transferleri gerçekleşmeden önce uzun uzun konuştuk. Organizasyon hakkında bilgi alışverişi yaptık. İkisinin de bizimle beraber olması çok değerli. Bu iki ismi TBL'de ve takımımızda izlemek bizim için çok değerli. 

Çayırova Belediyesi olarak hedefimiz şu anda play-off'lara girebileceğimiz en üst sırada girmek. Hedefimize adım adım gitmek istiyoruz. Kazandığımız her maçın bizi üst sıralara atacağının farkındayız. TBL'de sezon çok önemli ama play-off da bir o kadar mühim. Oraya ne kadar hazır gelirsek Süper Lig'e çıkma şansımızın da o kadar yüksek olacağına inanıyorum. Çünkü mevcut kadromuza ve organizasyonumuza üst lige çıkmak için çok güveniyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum