Büyükçekmece, Galatasaray'ı farklı geçti

Büyükçekmece, Galatasaray'ı farklı geçti
22 Nisan 2023 - 22:38
Türkiye Sigorta BSL 26. hafta karşılaşmasında Büyükçekmece, deplasmanda Galatasaray'ı 92-82 mağlup ederek galibiyet sayısını 11'e çıkararak playoff çekişmesine dahil oldu. Büyükçekmece'de Jordon Crawford 15 asistle kariyer rekorunu kırdı. 

Angelo Caloiaro ile Galatasaray 3 dakikada skoru 7-2 getirdi. Üst üste gittiği çizgiden kayıpsız dönen Büyükçekmece farkı eriterek öne geçti (9-7). Dış atışlarda Caloiaro ile cevap veren Galatasaray üstünlüğü tekrar eline aldı ve ilk çeyreği 23-16 ile geçti.
İkinci çeyreğe yayın gerisinden çok etkili başlayan Büyükçekmece 11-0 ile farkı eriterek skor üstünlüğünü eline aldı. Molaya giden Galatasaray moladan Daron Russell'ın 4 sayılık sekansıyla dönerek üstünlük mücadelesini sürdürdü. Son bölümü müthiş geçiren Büyükçekmece 10-2 ile farkı tekrar açmasını bildi. Son hücumlarda basit top kayıplarına giden Galatasaray rakibine cevap veremedi. İkinci çeyrek 49-36 Büyükçekmece'nin 13 sayılık üstünlüğüyle geçildi. Bu çeyrekte Büyükçekmece 7 üçlük isabeti buldu. Galatasaray ise devreyi toplamda 3 üçlük isabetiyle tamamladı. 
Üçüncü çeyreğe Galatasaray, Sadık Emir Kabaca ve Angelo Caloiaro ikilisi ile özellikle dış atışlarda çok etkili başladı. Geçiş hücumlarından sayıyla dönen Büyükçekmece bu dakikalarda rakibinin temposuna karşılık veremese de skor üstünlüğünü korudu. Üçüncü çeyreği 71-66 Büyükçekmece önde tamamladı.
Son çeyreğe Sadık Emir Kabaca'nın üçlüğüyle başlayan Galatasaray farkı tek topa çekti. Devamında üst üste  top kayıplarına giden Galatasaray farkı eritip öne geçemedi. Rivers ve Weber ikilisiyle kritik anlarda skor bulan Büyükçekmece farkı tekrar açtı. Son bölümde ikili oyunlardan skor üretemeyen Galatasaray karşısında üstünlüğü bırakmayan Büyükçekmece karşılaşmadan 92-82 galibiyetle ayrıldı.

Öne çıkanlar...
Galatasaray Nef: Angelo Caloiaro 20 sayı 9 ribaund, Sadık Emir Kabaca 20 sayı 5 ribaund, Dylan Russell 18 sayı 4 ribaund 4 asist
Onvo Büyükçekmece: Demetre Rivers 24 sayı 4 ribaund, Briante Weber 18 sayı 6 ribaund 2 top çalma, Jordon Crawford 15 sayı 15 asist 3 top çalma
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum