Bursaspor'dan buraya kadar

Bursaspor'dan buraya kadar
13 Nisan 2023 - 00:54
Frutti Extra Bursaspor deplasmanda Gran Canaria'ya 72-66 yenilerek Eurocup'a veda etti. Geçtiğimiz sezon destan yazarak finale kadar yürüyen temsilcimiz yine imkansızı denedi ama turnuvanın en büyük favorilerinden Gran Canaria'ya yenilmekten kurtulamadı. Aslında üç çeyrek çok iyi mücadele edip oyunun içinde kalmayı başardık ama son çeyreğin başında kısa sürede oyundan düştük. Maçın son çeyreğinde Khalifa Diop, Onuralp Bitim'e savunma yapmaya çalışırken yumruk attı ve milli yıldızımızın yüzü kan içinde kaldı.

Maça Canaria iyi başladı. 5-0'lık seriye Bursaspor 13-0 gibi inanılmaz bir seriyle cevap verdi. TV molasına gidene kadar Canaria skor bulmakta zorlandı. Mola dönüşü kendine gelen ev sahibi farkı eritirken temsilcimiz ise hücumda tıkandı ama ilk çeyreği 18-14 önde geçti. 

İkinci çeyrekte yine düşük skorlu ve sert bir maç oynandı. Tecrübeli oyuncularından çok iyi katkı alan Canaria geniş rotasyonunu kullanmaya devam etti. Bursa ise Ömer'in ve Onuralp'in etkili oyununa yabancılardan bu dakikalarda istediği katkıyı ekleyemedi. Son sanyiede Onuralp'in şık üçlüğü ile devre arasına Bursaspor 35-33 önde girmeyi de başardı.

Üçüncü çeyrekte yine benzer bir oyun vardı. Onuralp hariç bir türlü hücum ritmimizi bulamazken iki takımın da korkunç şut atması skorun yakın geçmesini sağladı. İlk 5 dakikada Bursa'nın 1 sayı attığı çeyreğin son bölümünde yine biraz toparlanarak farkı eritti. Son çeyreğe gidilirken 50-49 Canaria üstünlüğü vardı.

Son çeyreğin iki dakikasında Bursa 4 farklı oyuncusundan gelen üst üste faullerle hemen limitini doldurdu hem de dar rotasyonu faul sıkıntısına soktu. Çok kolay fauller ardı ardına gelince hem Bursaspor ritmimizi kaybetti hem de rakibe kolay sayı şansı tanıdı.Needham ve Auguste 5 faulle oyun dışı kalırken Onuralp'in de kaşı açılınca kenara gelmek zorunda kaldı. Devamında Onuralp üç kere daha oyuna girip kanama yüzünden oyun dışına hakemler tarafından çıkartıldı. İyice daralan rotasyonla ve faul sıkıntılarıyla Bursaspor geri dönüşü bir türlü gerçekleştiremedi. 47 saniye kala Slaughter'ın basketi fişi çekti. Gran Canaria karşılaşmadan 72-66 galip ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum