Bora Çaylan | Gurur

Manisa BŞB Spor Kulübü Başkanı Bora Çaylan, "Manisa tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ülkemizi Avrupa’da temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Porto maçında evimizde tarihi bir gece yaşadık. Bundan sonra hedefimiz Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek..." diyor.

Bora Çaylan | Gurur
22 Kasım 2023 - 19:03 - Güncelleme: 22 Kasım 2023 - 19:20
6yıl önce Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nde göreve geldiğimizde sadece kadın voleybol ve erkek futbol takımımız vardı. Daha önce Manisa'da Vestel ile basketbol sevgisi oluştuğu için bu kitleyi tekrar ayağa kaldırarak 2. Lig'den Süper Lig'e kadar çıkacağımızı Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ilettik. Başkanımız da sporu seven ve spor yöneticiliğini gayet iyi bildiğinden gerekli yatırımları yaptı.

TB2L'de Ceyhun Cabadak yönetiminde bir üst lige çıktık, Türkiye Basketbol Ligi'nde 4 yıl içinde kademe kademe yükselerek en sonunda TBL'de şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmeyi başardık. Ceyhun Hoca döneminde iki kupa alarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne adımızı yazdırdık. Organizasyonumuzun büyümesinde emeği geçen Ceyhun Hocamıza teşekkür ediyorum.

Süper Lig'de rekabet ve kalite çok üst düzey olduğu için geçen sezon istediğimiz gibi başlayamadık. Daha sonra Hakan Demir Hocamız ile devam ettik. Bütün otoriterlerin 'küme düşer' dediği takımımız Süper Ligi 10. sırada tamamladı. Bu sezonda Manisa olarak ülkemizi Avrupa'da ilk kez temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Yönetici olarak sahada maçı kazanmak bizi mutlu etse de salonumuzda tribünleri coşkulu ve heyecanlı bir şekilde görmek bizi duygulandırıyor.

Manisa tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ülkemizi Avrupa'da temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Porto maçında evimizde tarihi bir gece yaşadık. Bundan sonra hedefimiz Avrupa'da gidebileceğimiz yere kadar gitmek... Türkiye Sigorta BSL'de kalıcı olmak istiyoruz... Kemikleşen bir taraftar grubumuz var ve onların desteğini her zaman bekliyoruz. Seyircilerimiz takımımızı daha çok sahiplendiğinde daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Muradiye Spor Salonumuz FIBA'nın fiziki şartlarını sağlıyor. FIBA'dan aldığımız teşekkür mektubu bizi motive etti. Uluslararası spor organizasyonlarına ev sahibi olmak isteriz. Basketbol maçlarımız için salona ücretsiz otobüsler kaldırıyoruz. Üniversiteli ve liseli öğrencilerin basketbol maçlarına ayrıca bir ilgisi var. Taraftarlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Bizi daha yukarıya çıkaracak olan Manisalı sporseverlerin desteğiyle hep beraber daha güzel günlerin bizi beklediğinden eminim...

YORUMLAR

  • 0 Yorum