BİZ BAHÇEŞEHİRİZ, ALTYAPI BİZİM MİSYONUMUZ

"Bahçeşehir Koleji olarak altyapımızın üzerine titriyor ve gençlerimizi Türk basketboluna kazandırmak istiyoruz. Hayalimiz, altyapımızdan yetişen oyuncuların hem Avrupa kupalarında Bahçeşehir Koleji, hem de uluslararası arenada Türk Milli Takımı formasını terlettiğini görmek. Bizim en önemli misyonlarımızdan biri de bu..."  

BİZ BAHÇEŞEHİRİZ, ALTYAPI BİZİM MİSYONUMUZ
12 Kasım 2018 - 15:57

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ BASKETBOL KULÜBÜ GENEL SEKRETERİ ALPASLAN AYDIN İLE 5 SORU 5 CEVAP
 
- Bahçeşehir'in bir kolej takımı olduğunu göz önünde bulundurursak kulübün eğitim ile olan ilişkisini ve kesişen hedeflerinden biraz bahseder misiniz?
 
- Bahçeşehir Koleji’nin kuruluş felsefelerinden belki de en önemlisi, sıklıkla bahsettiğimiz üzere okul - spor kulübü işbirliği. Biz, çocuklarımızın hem kaliteli bir eğitim almasını, hem de basketbol aracılığıyla centilmen, saygılı ve sağlıklı birer bireyler olarak yetişmesini şiar edindik. Tabii ki bu felsefenin temelinde her iki alanı da paralel olarak sürdürebilmelerini sağlamak ve aile - okul - kulüp dişlilerinin koordine bir şekilde işlemesi yer alıyor. Yani okul spora, spor da okula engel olmamalı.
 
 
HAYDİ SAHAYA PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ
 
- Sporun her dalında olduğu gibi basketbolda da devamlılık için altyapı büyük önem arz ediyor. Sizin geçen yıl başlayan bu yatırımlarınızı biliyoruz. Bu sezon yeni projeleriniz var mı?
 
- Belirttiğiniz gibi bizim altyapı alanındaki çalışmalarımız geçen yıl başladı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz altyapı seçmeleriyle yaklaşık 600 gencimizi Türk basketboluna kazandırmış durumdayız. Bahçeşehir – Uğur Eğitim Kurumları olarak ülkenin dört bir yanında kampüslerimiz ve çok geniş bir ağ potansiyelimiz var, bunu kullanmak istiyoruz. Diğer taraftan Türkiye Basketbol Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğündeki ‘’Haydi Sahaya’’ projesini de önemsiyor ve elimizden geldiğince destekliyoruz. 
 
 
BENİM BU EKİBE İNANCIM TAM
 
- Henüz yeni kurulmuş bir ekip olarak hedefi Avrupa kupaları olarak belirlediniz. Gelecek yılları da dahil edersek bu kulvarda ne gibi hedefleriniz var?
 
- Daha geçen sene kurulan bir kulüp olmamıza rağmen ilk sezonumuzda Federasyon Kupası’nı kazanmayı başardık ve Basketbol Süper Ligi’ne yükseldik. Kısa sürede başardığımız şeyler gayet tatmin edici; ancak bizim hedeflerimiz daha uzun vadeli. BSL, Avrupa’nın en iyi 2-3 liginden biri ve rekabet seviyesi oldukça yüksek. Öncelikle burada kalıcılığı sağlamak ve play-off’un gediklilerinden biri olmak istiyoruz. İlk sezon için de hedefimiz play-off görmek ve önümüzdeki sezon Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil etmek. Elbette çok iddialı rakiplerimiz var; ancak hem teknik ekibimizin, hem de oyuncularımızın bunun üstesinden gelebileceğine dair inancım tam.
 
 
HAMLELERİMİZ MEYVELERİNİ YAVAŞ YAVAŞ VERECEKTİR
 
- 5 yıl sonra Bahçeşehir Koleji'ni nerede görüyorsunuz?
 
- Az önce sözünü ettiğimiz altyapı hamleleri beş yıl içerisinde meyvelerini yavaş yavaş vermeye başlayacaktır. Zaten halihazırda pırıl pırıl gençlerden kurulu bir Basketbol Gençler Ligi (BGL) takımımız var. Onların pişmesi ve A takımımıza girecek seviyeye gelmesi doğal olarak biraz zaman alacak. Bu beş yılın sonunda kendi altyapımızdan çıkan özkaynaklarımızla Avrupa kupalarında belli bir seviyeye gelebilir ve o seviyede kalabilirsek kendimizi başarılı sayarız. 
 
 
ALTYAPIMIZIN ÜZERİNE TİTRİYORUZ
 
- Milli takımda değişen bir jenerasyon var. Bu jenerasyon hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizin de gelecek jenerasyonlara ne gibi katkılarınız olacaktır?
 
- Milli takımımız geçtiğimiz yıl düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ve bu yıl oynanan eleme maçlarında oldukça heyecan verici... Cedi Osman ve Furkan Korkmaz ikilisinin bu bahsettiğiniz yeni jenerasyonun liderleri olacağından bahsetmeye gerek yok. Ayrıca Scottie Wilbekin ve Ersan İlyasova gibi çok tecrübeli isimler de bu yeni jenerasyona bir süre ağabeylik yapacak. Bu değişimin başında da güven veren ve uzun vadede önemli işler yapacağına inandığım Ufuk Sarıca gibi bir koç olunca, geleceğe dönük umutlarım daha da artıyor.
 
Bizim gelecek jenerasyonlara yapacağımız katkılara gelecek olursak… Az önce de belirttiğim gibi altyapımızın üzerine titriyor ve gençlerimizi Türk basketboluna kazandırmak istiyoruz. Hayalimiz, altyapımızdan yetişen oyuncuların hem Avrupa kupalarında Bahçeşehir Koleji, hem de uluslararası arenada Türk Milli Takımı formasını terlettiğini görmek... Zaten en önemli misyonlarımızdan biri de bu..

YORUMLAR

  • 0 Yorum