Bitci Kadınlar Türkiye Kupası'nın kura çekimi yapıldı

Basketbolda Bitci Kadınlar Türkiye Kupası'nın kurası çekilirken, çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yönetim kurulu üyeleri ve takım temsilcileri katıldı.

Bitci Kadınlar Türkiye Kupası'nın kura çekimi yapıldı
07 Şubat 2022 - 14:50 - Güncelleme: 07 Şubat 2022 - 14:56
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, TBF yetkilileri ve Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımların temsilcileri kura çekiminde yer aldı.Kura çekimi öncesi TBF Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer, takımlara başarılar diledi.
TBF Başkan Vekili Ömer Onan ise kupanın geçen sene Covid-19 sebebiyle düzenlenemediğini belirterek, "Türkiye Kupası basketbolseverlerin ilgi gösterdiği bir organizasyon. En formda 8 takım kupada yer alacak. Sürprizlere açık bir turnuva olacak. Herkesin keyif alacağı bir organizasyon olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda oluşan eşleşmeler şu şekilde:
Fenerbahçe Safiport - Galatasaray
ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi - Hatayspor
OGM Ormanspor - Botaş
Nesibe Aydın - Bursa Büyükşehir Belediyespor

Bitci Kadınlar Türkiye Kupası Hakkında
Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmalar sonucunda, puan durumunda ilk 8 sırada yer alan; Fenerbahçe Safiport, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray, Botaş ve Hatayspor, kupada mücadele etme hakkını elde etti. 22-23 Mart 2022 tarihlerinde Mersin’de oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından 24 Mart 2022’de yarı final karşılaşmaları oynanacak. Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nda final karşılaşmasının tarihi ise 26 Mart 2022 Cumartesi olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum