Bitci Kadınlar Türkiye Kupası heyecanı 9-11 Mart'ta Hatay'da

Bitci Kadınlar Türkiye Kupası heyecanı 9-11 Mart'ta Hatay'da
23 Ocak 2023 - 16:42 - Güncelleme: 23 Ocak 2023 - 16:46
Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nın kura çekimi İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yöneticileri ve Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımların temsilcileri kura çekiminde yer aldı.



Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Başkan Vekili Ömer Onan, “Mali kriterlerin uygulanmasının ardından ligimiz daha mücadeleci oldu. Ligde oynanan müsabakalar bu yıl daha çekişmeli geçiyor ve güzel bir lig izliyoruz. Avrupa kupalarında ekiplerimiz ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar. Bizler de bu başarıları federasyon olarak desteklemeye çalışıyoruz. Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nda çeyrek final ve Dörtlü Final müsabakalarının tamamı TRT Spor’dan basketbolseverlerle buluşacak. Buradan katkılarından dolayı TRT’ye de çok teşekkür ediyorum. Ligde oynanan müsabakalar gibi kupa karşılaşmalarının da büyük bir heyecana sahne olmasını dilerim.”



TBF Kadın Ligleri Müdürü İlker Kırbaş ise yaptığı konuşmada, “ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni ilk 8 sırada tamamlayan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring, Nesibe Aydın, Emlak Konut, BOTAŞ, Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor ve Çankaya Üniversitesi, 6-7 Mart tarihlerinde çeyrek final maçlarını oynayacak. Bu müsabakaların ardından Hatay’da Dörtlü Final organizasyonu gerçekleştirilecek. Bitci Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Finali’nin Hatay’a renk katacağını düşünüyorum. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi müsabakaları sonucunda ilk 8 sırada bulunan tüm takımlarımıza kupa yolunda başarılar dilerim.”

Gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda oluşan eşleşmeler şu şekilde:
Çeyrek Final Eşleşmeleri
Çanyaka Üniversitesi – ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi
BOTAŞ – Fenerbahçe Alagöz Holding 
Emlak Konut – Galatasaray Çağdaş Faktoring
Nesibe Aydın – Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor

Dörtlü Final Eşleşmeleri
(Çanyaka Üniversitesi – ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi) Galibi (Nesibe Aydın – Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor)
(BOTAŞ – Fenerbahçe Alagöz Holding) Galibi (Emlak Konut – Galatasaray Çağdaş Faktoring)

6-7 Mart tarihleri arasında tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından, yarı finalist ekipler 9-11 Mart'ta Dörtlü Final organizasyonu için Hatay’da bir araya gelecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları