Bitci Kadınlar Türkiye Kupası Basın Toplantısı Düzenlendi

Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası final müsabakası öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Serap Yücesir, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, TBF yöneticileri ve kulüplerin başantrenörleri ile takım kaptanları katıldı.

Bitci Kadınlar Türkiye Kupası Basın Toplantısı Düzenlendi
25 Mart 2022 - 14:19
Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer, “Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nın Mersin’de düzenlenmesinden hepimiz çok mutluyuz. Bize destek veren Mersin Yenişehir Belediyesi'ne, sponsorlarımıza ve yayıncımıza çok teşekkür ederim. Turnuva başladığından bu yana birbirinden güzel müsabakalar izlettiren takımlarımıza teşekkür eder, finale kalan ekiplerimize başarılar dilerim. Finalde güzel bir mücadele daha izleyeceğimize inancım sonsuz. EuroLeague ve EuroCup 4’lü final oynamaya hak kazanan takımlarımızı da ayrıca tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.


TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı ise “Mersin, basketbolda ülkemizde çok önemli bir şehir. Kadın basketbolunda yıllardır ülkemizi domine etti. 7 Mersin takımı liglerde yer alıyor. Bunlardan 5 tanesi kadın basketbol takımı. Bunun gururunu yaşıyoruz. Çok yakın zamanda Fransa’da EuroCup, İstanbul’da da EuroLeague Final Four organizasyonları düzenlenecek. Takımlarımız eminim ki kupayı ülkemize kazandıracaklar. Buna yürekten inanıyoruz. Birbirinden güzel geçen maçlar sonucunda yarın final karşılaşması oynanacak. İki takımımıza da başarılar diliyorum. Mersin halkını organizasyona davet ediyorum. Basın mensuplarına ve Türkiye Basketbol Federasyonu çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Yenişehir Belediyesi olmasaydı bu organizasyon bu kadar güzel olmazdı. Abdullah Özyiğit başkanıma her türlü katkı için teşekkür ediyorum” dedi.



Mersin’de gerçekleştirilen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası organizasyonuyla ilgili olarak Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Basketbolda yılın en önemli organizasyonlarından birisi Mersin Yenişehir’de düzenleniyor. Bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Yenişehir’i sporun merkezi haline getirmek en büyük amaçlarımızdan bir tanesi. Fair Play içinde geçen müsabakalar bizi çok mutlu etti. Sporu yaşamımızın bir parçası haline getirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Biz kadın basketboluna önem veriyoruz. Bizleri gururlandıran takımımıza ve onları takip eden 300 kadar genç sporcularına bir kez daha teşekkür etmek isterim. Kadınlar EuroCup’ta umarım iki temsilcimizin finali olur. Türkiye Kupası’nda iki takım finalde kupayı almak için mücadele edecek. Onlara başarılar diliyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Herkesi final müsabakasına bekliyoruz” açıklamasında bulundu.


Servet Tazegül Spor Salonu’nda 26 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak final karşılaşması öncesi Fenerbahçe Safiport ile ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi başantrenörleri ile takım kaptanlarının açıklamaları şu şekilde:

Víctor Lapena (Fenerbahçe Safiport Başantrenörü)
"Öncelikle Mersin şehrine bu organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. İspanya’da Akdeniz kıyısında yaşıyorum ve burası benim evime benziyor. 3 yıldır da Fenerbahçe’de görev yapıyorum ve kendimi evimde hissediyorum. Türk basketbolu ve Türkiye için en iyisini diliyorum. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi turnuva boyunca çok iyi bir mücadele sergiledi. Şimdi de onlarla finalde karşılaşacağız. Kupaya Galatasaray derbisi ile başladık. Çok iyi bir maç izlettirdik. Finalde de çok iyi bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Artık top oyuncularda. Tüm performanslarının maksimumunu vereceklerdir. Bizler onlara güveniyoruz."

Tuğçe Canıtez (Fenerbahçe Safiport Takım Kaptanı)
"Mersin gibi güzel bir şehirde bu kupayı oynamak çok keyifli. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi hem ülkemizde hem de Avrupa'nın en değerli takımlarından bir tanesi. Finalde kendi evlerinde oynama avantajları var. Kupanın ilk maçında oynadığımız derbi karşılaşmasında güzel bir atmosfer oldu. Bu atmosferi yeniden yaşamak istiyoruz. Finalde taraftarlarımız bizi yalnız bırakmayacaktır. Her zaman şampiyonluğu hedefleyen bir takımız. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum.

Aziz Akkaya (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Başantrenörü)
Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her iki takım da kadın basketboluna değer kattılar. Ayrıca burada güzel bir organizasyon var. EuroLeague ve EuroCup’ta iddialı iki takım yarın finalde mücadele edecek. Belki Supercup’ta da karşı karşıya geleceğiz. Fenerbahçe köklü bir kulüp ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi de iyi bir organizasyon. Bu organizasyona daha da değer katmak için buraya geldim. Kupayı burada bırakmak istiyoruz. Avrupa’da iddialı iki takım... Tüm taraftarlar bu iki takımı izlesin istiyorum.

Esra Ural Topuz (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Takım Kaptanı)
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ev sahibi olarak mücadele etmek bizim için büyük şans. Her kulvarda şampiyonluğu hedefledik ve ilk hedefimiz de kupayı kazanmak. Finalde iyi basketbol oynamak istiyoruz. Ardından da Final Four’a daha emin adımlarla gitmek istiyoruz. Seyir zevkinin yüksek olduğu bir maç olmasını dilerim. İyi olan kazansın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum