Bir Alperen Şengün bir de Bursaspor İnfo Yatırım!

Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Namık Kemal Gökalp, "İyi bir basketbol izleyicisiyim. Alperen Şengün'ü çok beğenerek seyrediyorum. Onun Houston'daki performansı bizi gururlandırıyor. Alperen dışında NBA'i çok fazla takip etmiyorum. Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'ni ve özellikle Bursaspor İnfo Yatırım'ı yakından takip ediyor ve destekliyorum" diyor.

Bir Alperen Şengün bir de Bursaspor İnfo Yatırım!
13 Kasım 2023 - 16:53 - Güncelleme: 13 Kasım 2023 - 17:01
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- Icrypex ile ilk olarak basketbola Beşiktaş sponsorluğuyla başlamıştınız açılışı o iş birliği ile yapsak…

- Beşiktaş Icrypex sponsorluğumuz Icrypex'teki kurucu ortağımız Gökalp İçer Bey'in projesiydi. Bizim de desteklediğimiz ve önem verdiğimiz bir iş birliğiydi. Hem Beşiktaş'a verdiğimiz hem de Beşiktaş gibi bir kulübün isim sponsorluğu olarak aldığımız katkı önemliydi. Yani bu anlaşma iki taraf için de çok değerliydi. Her iki taraf da bu işten kazançlı çıktı diyebilirim. Biz işin daha çok kamusal yani sosyal sorumluluk tarafıyla ilgileniyorduk. O noktada bizim açımızdan basketbolda ilk sponsorluk olması da çok değerliydi. Ayrıca Beşiktaş gibi büyük bir camianın isim sponsoru olmak açısından da değerliydi... 

BURSASPOR'U SEÇMEMİZDE BİRÇOK SEBEP VAR

- Bursaspor ile yapılan iş birliği ilk ne zaman ortaya çıktı? Yeşil beyazlı taraftarların İNFO Yatırım'a ilgisi nasıl?


- Bursaspor'u seçmemizin tek bir sebebi yok. Onları seçmemizin birkaç sebebi var. Sponsorluklara sosyal sorumluluk tarafından bakıyoruz ama şirketlerin daha çok İstanbul kulüpleriyle ilgilendiği bir dönemde bizim Anadolu takımlarıyla bir şeyler yapma isteğimizin ve orada da varlığımızı hissettirmemizin doğru olacağını düşündük. 

Bu noktada değerli başkanımız Sezer Sezgin ile tanışma imkanımız oldu. Kendisi bize Bursaspor'un projelerini çok şeffaf bir şekilde anlattı. Onun hem gençliğinden hem dinamizminden hem de kulübe vermiş olduğu katkılardan çok etkilendik. Açık konuşmak gerekirse en başında o kadar da büyük bir bütçe düşünmüyorduk. Ama Bursaspor'un basketbol tarafındaki bütçesinin tamamının karşılanması gerektiği noktasında biz de kendi şartlarımızı zorlayarak böyle bir karar aldık. 

İş birliğimizin arkasındaki en önemli gerekçilerinden biri bize taahhüt etmiş olduklarıydı. Sponsorluk anlaşmasından elde edecekleri gelirin kullanım yerlerinin hem şeffaflığı hem de altyapıyı ve kulübü destekleyecek olması bizim için önemliydi.

Bursa şehir olarak da sevdiğimiz bir yer. Ateşli taraftarları da var. Anadolu'da Trabzon'da kulüple kendini özdeşleşmiş bir şehir gördüm... Şimdi de Bursa'yı görünce Trabzon ile yarışır diyorum. Bu bizim için de değerli. Takımlarına böyle sahip çıkan taraftarın olması önemli bir detay. Bunların hepsini üst üste koyduğunuz zaman bu sponsorluğa neden karar verdiğimiz ortaya çıkıyor.



GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR KİMYA YAKALADIK

- Yeşil beyazlı yöneticiler başta transfer olmak üzere kulübün yatırımlarında size danışıyorlar mı? Bu konuda bir iş birliği var mı? 


- Sezer Bey ile çok iyi kimya yakaladık. Değerli Başkanımız çok değer verdiğimiz bir arkadaşımız. Bu noktada biz Bursaspor'a destek vermeye açığız ve bu desteği veriyoruz da zaten. Önemli olan katkı sağlayabileceğimiz konularda yardımcı olmamız. Bir spor kulübünün bizim dışımızda da çok farklı disiplinleri var. Bu taraflara hiç girmiyoruz ama kendi yeteneklerimizle ilgili tüm desteği veriyoruz. Bu konuda da Sezer Bey ile çok uyumlu şekilde çalışıyoruz.

UZUN VADEDE TABİİ Kİ SPORTİF BAŞARIYI HEDEFLİYORUZ

- Basketbolda kısa, orta ve uzun vadeli projeleriniz nelerdir?


- İşin doğası gereği hemen herkes başarılı olan branşların ve oluşumların arkasından gidiyor ve bu çok doğal bir durum... Bu aralar da Voleybol Kadın Milli Takımımız öne çıkıyor. Biz o noktada sadece başarılı olan değil de başarılı olma potansiyeli olan Bursaspor'a verilecek desteğin çok önemli olduğuna inanarak böyle bir sponsorluk gerçekleştirdik. Gayet de uyumlu ve mutluyuz. Kulübün çok iyi yönetici ve oyuncu ekibi var. 

Gönül ister ki voleybolda gösterilen başarının bir benzeri basketbol, futbol ve diğer tüm branşlarda gösterilsin. Ve kulüplerin her sene sponsorluklar ile ilgili yaşadığı çileli süreç sona ersin. Basketbol özelinde kısa ve orta vadeli hedeflerimize gelirsek Bursaspor ile olan bir yıllık sözleşmeyi kısa vade olarak adlandırabiliriz. Orta vadedeki beklentimiz yine kamusal fayda sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri ile Anadolu kulüplerine destek vermek.

Hem amatör hem de profesyonel branşlardaki kulüplere destek veriyoruz. Sponsorluğunu üstlendiğimiz amatör kulüpler de var, şimdi hepsini tek tek saymak istemiyorum. Birçok kulübe destek veriyoruz. Burada sadece bizim sponsorluğumuz önemli değil. Bu desteklerin dışında kulüplere de büyük iş düşüyor. Onların Bursaspor Kulübü'nü örnek almaları gerektiğini düşünüyorum. 

Alınacak olan sponsorluk bedelinin kullanım alanlarının çok şeffaf ve net şekilde belirlenmesi gerekir. Ve dolayısıyla bu güven veren yaklaşım da sponsor olma potansiyeli olan kurumları cesaretlendirir. Orada biraz daha şeffaflığa ihtiyaç var. Bursaspor'un yaptığı bu yaklaşım bence örnek alınmalı.

Orta ve uzun vadeli planlar için ise beklentimiz ve isteğimiz sponsor olduğumuz kulüplerin başarılı olması. Çünkü bu tekrar destek verme potansiyelimizi arttırır. Ama günün sonunda kulüplerin kendi gelirlerini yaratma potansiyeline ve yönetilebilir bir bütçeye sahip olması gerekiyor. Ne futbolun ne basketbolun ne de bir başka branşın sadece finansal çözümler ile bir yere gidemeyeceği açık.



ALPEREN DIŞINDA NBA'İ ÇOK FAZLA TAKİP ETMİYORUM

- Sizin basketbola ilginiz olduğunu biliyoruz. Daha çok hangi ligleri takip ediyorsunuz? Beğenerek izlediğiniz oyuncular kimler?


- İyi bir basketbol izleyicisiyim. Alperen Şengün'ü çok beğenerek seyrediyorum. Onun Houston'daki performansı bizi gururlandırıyor. 
Alperen dışında NBA'i çok fazla takip etmiyorum. Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'ni ve özellikle Bursaspor İnfo Yatırım'ı yakından takip ediyor ve destekliyorum. (Gülerek)

TİPLEME
- En beğendiğiniz koçlar?

- Aydın Örs ve Ergin Ataman. Aydın Örs bize basketbolu sevdiren özel bir koç...
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Kareem Abdul-Jabbar
- En iyi ilk 5'iniz?
- Shane Larkin, David Mutaf, Furkan Korkmaz, Alperen Şengün, Semih Erden
- En zorlu deplasman?
- Tabii ki Bursaspor (Gülerek)
- Sizce basketbol...
- Ekip, dayanışma ve spor ahlakının olduğu bir disiplin...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları