Beşiktaş Sompo Sigorta'nın geri dönüşü yetmedi

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Sigorta, D Grubu'ndaki ikinci maçında İspanya'da Casademont Zaragoza ile karşı karşıya geldi.

Beşiktaş Sompo Sigorta'nın geri dönüşü yetmedi
22 Ekim 2019 - 20:57
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Sigorta, D Grubu'ndaki ikinci maçında İspanya'da Casademont Zaragoza ile karşı karşıya geldi.

Maça Nemanja Radovic ve Javier Justiz ile etkili başlayan Casademont Zaragoza, 11-3'lük bir seriye imza attı. (6.40) Beşiktaş Sompo Sigorta, bu süre içinde Todrick Gotcher'dan 3 sayılık basket buldu. Zaragoza, Hücumlardan boş dönen temsilcimiz karşısında Nicolas Brussino'nun dış atış isabetiyle farkı çift hanelere çıkardı. (6.07) Daha sonra Carlos Alocen ile basket faulden 3 sayılık katkı alan İspanya temsilcisi, skoru 17-3'e getirdi. (5.23) Beşiktaş, Shaq McKissic, Jordan Theodore ve İsmet Akpınar'ın basketleriyle Zaragoza'nın serisine son verirken farkı da 8 sayıya indirdi. (4.48 - 2.44) Ancak Casademont Zaragoza, etkili oyununu sürdürdü ve ilk 10 dakikayı 24-11 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk 3 dakikasında, faul atışları haricinde sayı olmadı. Beşiktaş Sompo Sigorta, James McAdoo'nun çabalarıyla ivme yakalamaya çalışsa da, başta Radovic'i durdurmakta zorlandı. Kara Kartallar, farkı 16 sayıya kadar çıkaran Zaragoza karşısında Todrick Gotcher'ın son saniyede attığı 3 sayılık basketle ikinci çeyreğe nokta koydu. İspanya temsilcisi, devre arasına 43-30'luk üstünlükle girdi.

Beşiktaş Sompo Sigorta, üçüncü çeyreğe Nemanja Djurisic'in etkili oyunuyla başladı. Djurisic'ten 6, James McAdoo'dan 2 sayılık katkı alan Kara Kartallar, 8-0'lık bir seriyle farkı 5 sayıya indirdi. (8.03) Bu sürede mola alan Zaragoza, dönüşünde Carlos Alocen ile bulduğu basketlerle farkın erimesine izin vermedi. Temsilcimiz, belli bir fark aralığında geçen 10 dakikanın sonunda daha kontrollü ve istediğini yapabilen bir performans gösterdi. Dördüncü çeyreğe 54-48 geride giren Beşiktaş Sompo Sigorta, James McAdoo ile iyi bir başlangıç yaptı. Maça ortak olmayı başaran Kara Kartallar, Birkan Batuk'un 3 sayılık basketiyle skorda 56-56'lık eşitliği sağladı. (7.46) Bir sonraki hücumda James McAdoo yine sahneye çıktı ve Beşiktaş 58-56 öne geçti. (7.17) Fakat Casademont Zaragoza, Jonathan Barreiro ve D.J. Seeley'den gelen 3 sayılık basketlerle yeniden 4 sayılık bir üstünlük kurdu. (6.08) Kara Kartallar, buna rağmen oyundan kopmadı. Kıran kırana geçen maçın son dakikasına 72-71 geride giren Beşiktaş Sompo Sigorta, son 11.6 saniyeye girilirken faul aldı. Rakibin faul hakkının dolmasıyla çizgiye gelen Jordan Theodore, serbest atışları kaçırsa da, James McAdoo topu tipledi ve basket oldu. Zaragoza, son 10 saniyede oynadığı hücumda, eski Beşiktaşlı D.J. Seeley'nin son saniyede 3 sayılık basket atışı sırasında faul almasıyla öne geçme şansı buldu. Faul atışlarının ilk ikisini sayıya çeviren Seeley, son atışı kaçırdı. Casademont Zaragoza, karşılaşmayı 73-72 kazandı.

Gruptaki ilk galibiyetini alan Zaragoza'da takımının en skorer ismi olan D.J. Seeley, eski takımına karşı 16 sayı ve 5 asitle oynadı. Bir diğer eski Beşiktaşlı Robin Benzing ise, kenardan gelerek, İspanya temsilcisine 2 sayı ve 2 ribaundluk katkıda bulundu. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez kaybeden Beşiktaş Sompo Sigorta'da maçın en skorer oyuncuları James McAdoo ve Shaq McKissic 18'er sayı kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum