Beşiktaş Icrypex Playoff'ta

ING Basketbol Süper Ligi erteleme maçında Beşiktaş Icrypex, Akatlar'da konuk ettiği Bahçeşehir Koleji'ni 82-77 yenerek adını Playoff'a yazdırmayı garantiledi.

Beşiktaş Icrypex Playoff'ta
15 Nisan 2021 - 21:06
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Maça Jamal Jones ile etkili başlayan Bahçeşehir Koleji, daha sonra Şehmus Hazer ve James Blackmon'ın devreye girmesiyle oyundaki kontrolü Beşiktaş Icrypex'e kaptırdı. Lakin sertliğini arttıran Bahçeşehir, çeyreğin bitimine 37 saniye kala İsmet Akpınar'ın 3 sayılık basketiyle 24-21 öne geçti. 8 saniye sonra skorbordda arıza yaşandı ve oyun bir müddet durdu. Beşiktaş, Joel Berry'nin son saniye basketiyle ilk 10 dakikayı 26-24 önde tamamladı. İkinci çeyrekte her iki takım da birbirine zor anlar yaşattı. Bahçeşehir Koleji, devre arasında soyunma odasına 48-46 üstün gitti. Kırmızı Ejderhalar'da eski Beşiktaşlı İsmet Akpınar ve Vladimir Stimac, ilk 20 dakikada çift haneli sayılara ulaştı. 

Üçüncü çeyrekte daha iyi bir hücum performansı sergileyen Bahçeşehir Koleji, 5 buçuk dakika içinde farkı 9 sayıya kadar çıkardı. (50-59) Beşiktaş Icrypex, daha sonra arayı kapatsa da, özellikle Erkan Yılmazı'ın her iki yönde yakaladığı ivme ile skor üstünlüğünü koruyan Kırmızı Ejderhalar, son 10 dakikaya 63-60 önde girdi. Ancak kıran kırana geçen maçın sonunda skor üstünlüğünü yeniden yakalayan Beşiktaş Icrypex, mücadeleden 83-77 galip ayrıldı. 

Toplamda 16 galibiyete ulaşan ve adını Playoff'a yazdıran Kara Kartallar'da maçın en skorer oyuncusu Şehmus Hazer, 25 sayı, 3 top çalma ve 2 asist; James Blackmon da 17 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle karşılaşmaya damga vuran isimlerdi. Bahçeşehir Koleji'nde İsmet Akpınar 20 sayı kaydederken, Vladimir Stimac 18 sayı ve 13 ribaundla double double yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum