Batı bilinmiyor ama Doğu sürprizli

NBA’de dün gece tüm konferans yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Batı bilinmiyor ama Doğu sürprizli
03 Eylül 2020 - 14:31
Son olarak Houston Rockets, Batı Konferansı 1. tur son maçında Oklahoma City Thunder ile karşılaştı. Rockets, bitime 0.5 saniye kala, James Harden’ın Luguentz Dort’a yaptığı blokla skor üstünlüğünü korudu ve karşılaşmayı 104-102 kazanarak seriyi 4-3 ile geçti. Şimdi, her iki konferansın yarı final eşlemelerine bakalım…
 
 
BATI KONFERANSI (DAHA YENİ BAŞLIYOR)

Los Angeles Lakers – Houston Rockets

İki takımın son konferans yarı final karşılaşması 2009 yılında olmuştu. Hatta bu iki takımın Play-off’taki son karşılaşmalarıydı. Süperstarlarından yoksun Rockets, son maça kadar dirense de, Los Angeles Lakers seriyi 4-3 kazanmıştı. Ancak üzerinden 11 yıl geçti ve kadrolar değişti. Bu pandemi sürecinde de seyirciler yok; yani saha avantajı gibi bir şey de yok aslında.
Lakers, özellikle LeBron James ve Anthony Davis’in double-double veya triple-double performanslarıyla ciddi çıkışlar yapıp galibiyete ulaşan bir takım. Kaliforniya ekibinin bu iki süperstarının yetenekleri ortada. Biri aksasa, diğeri imdada koşuyor. Geçen sezon Lakers’ın Play-off dışında kalmasının sebebi de, LeBron’un yanında Anthony Davis gibi ikinci bir süperstarın yanında olmamasıydı. Lakers’ın Blazers’ı 4-1 ile geçtiği serinin sonunda, James ve Davis, Play-off sayı krallığında ilk 10 içinde. Anthony Davis, 29.8 sayı, 9.4 ribaund 4.2 asist, 1.6 blok ve 1.2 top çalma; LeBron James ise 27.4 sayı, 10.2 ribaund, 10.2 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla, rakamsal olarak da neler yaptıklarını kanıtlıyor. Bu ikilinin yanına Kyle Kuzma, JaVale McGee, Danny Green gibi destekleyici isimler de devreye girince, Houston Rockets’ı ne kadar zorlu bir rakip bekliyor; bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Houston Rockets’ta ise öne çıkan isim hiç şüphesiz ki James Harden. Bay Sakal, 7 maçta 29.7 sayı, 6.3 ribaund ve 8 asistlik ortalamalarla oynadı. Ama hepsinden önemlisi, Houston’ın fiziksel anlamda ciddi bir dezavantajı var. 1.96 metre boyundaki P.J. Tucker’ı pivot pozisyonunda oynatan Mike D’Antoni, öğrencilerinden iyi bir şut yüzdesi bulursa, özellikle bu 3 sayı çizgisinin gerisinden olursa, Lakers’ın kafasındaki bir çok şeyi değiştirecek. Sistem sahibi bir koçun oyuna etkisi her zaman büyük olur. Bu eşleşme minimum 6 maçta bitecek gibi gözüküyor.

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets

Bu gece serinin ilk maçında karşı karşıya gelecek iki ekipte de dikkat çeken iki isim var. Los Angeles Clippers’ta Kawhi Leonard, Play-off maçlarını başka bir seviyede oynuyor. Geçen sezon Toronto Raptors’ı şampiyonluğa taşıyan oyuncu kadrosunun başrolünde olan Klaw, Dallas Mavericks serisinde, 6 maçta 32.8 sayı ortalaması yakaladı ve bu alanda 2. sırada. Bunun yanında 10.2 ribaund, 5.2 asist ve 2.3 top çalma ortalamalarına da sahip olan Kawhi ile Paul George’un da istediği isabetleri bulması, L.A.Clippers’ı bambaşka bir seviyeye çıkartıyor. Denver Nuggets’a gelince… Mike Malone yönetimindeki Colorado ekibi, ilk turda 3-1 geriden gelip Utah Jazz’i inanılmaz bir şekilde geçti. Bu efsane seride öne çıkan ilk isim Jamal Murray’di. Başka bir seviyeye çıkan isimlerden Jamal Murray, 7 maçta 31.6 sayı, 5.6 ribaund ve 6.3 asist ortalamalarıyla Nuggets’ı da ileriye taşıdı. Sadece Murray mi? Sırp pivot Nikola Jokic de, Murray’in en önemli destekçisiydi. Yeniden başlangıç öncesinde Coronavirüs’e yakalanıp sıkıntılı süreci atlatan, verilen arada fazla kilolardan kurtulan Jokic, ortalama 26.3 sayı, 8.1 ribaund ve 5.4 asistlik performansıyla dikkat çeken isimlerden biri oldu. Bu eşleşmede anahtar kelimeyi söyleyelim; savunma! Özellikle defansif yönüyle dikkat çeken Kawhi Leonard, fırtına gibi esen Jamal Murray veya Nikola Jokic’i durdurabilirse, Nuggets’ta bir süperstarın muazzam performansının yetersiz kalmasını sağlayabilir. Bu da Clippers’ı 4-1’lik bir galibiyet serisiyle Batı Konferansı Finali’ne taşıyabilir. Aksi takdirde, pes etmeyen kimliğiyle dikkat çeken Nuggets, Clippers’a şok yaşatabilir.
 
DOĞU KONFERANSI (CELTICS VE HEAT YOLU YARILADI)
 
Toronto Raptors – Boston Celtics

Açıkçası, son şampiyon Toronto Raptors’ın şu an en az bir galibiyet alabileceğini düşünenler vardı. Ancak Boston Celtics’in muazzam bir Sixers serisinden sonra tam gaz devam etmesi, işleri başka bir boyuta taşıdı. Geride kalan 2 maçta 27.5 sayı, 8.5 ribaund ve 4 asist ortalamalarını tutturan Jayson Tatum, Massachusetts ekibinin Kobe Bryant’ı olma yolunda ilerliyor. Mamba Mentalitesi’ni sahaya yansıtan Tatum, Green Mamba lakabı ile anılabilecek bir düzeyde Raptors’a karşı muazzam işler çıkarıyor. Eğer Raptors Başantrenörü Nick Nurse, Tatum’a karşı önlem alamazsa, Boston Celtics’ten ikinci bir seri süpürme gelebilir.

Milwaukee Bucks – Miami Heat

Şu an Play-off müsabakalarındaki en sürpriz sonuçlar buradan çıktı. Kimse, Miami Heat’in Doğu Konferansı lideri karşısında, seride 2-0 önde olacağını aklına getiremezdi. Jimmy Butler bir yıldız olsa da, Play-off için kafalarda şüphe oluşturacak biriydi. Diğer genç isimlerin de tecrübe sahibi olmaması da, Heat için işlerin pek kolay olmayacağını düşündürüyordu. Ancak Bucks’ın son Orlando maçı, “Bu gidişatla Heat’e elenebilir” dedirtecek cinstendi. Çünkü konsantrasyonları o kadar dağılmıştı ki, Marvin Williams’ın üçlükleri olmasa, o seri de uzayabilirdi. Bunun acısı şimdi bu seride çıkıyor. Jimmy Butler, geride kalan 2 maçta, ortalama 26.5 sayı kaydetti. Ancak Heat, sadece Butler ile sınırlı kalmıyor. Goran Dragic, Bam Adebayo, Kendrick Nunn, Duncan Robinson da verilen görevleri yerine getiriyor ve bu da takım oyununu iyi bir şekilde oynayan Miami Heat’i, sadece Giannis’in eline bakan Milwaukee Bucks’a karşı üstün kılıyor. Eğer Bucks silkelenmezse, Heat karşısında şok bir elenme yaşayabilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum