Başrol

"Normal sezonu 36.1 sayı ortalamasıyla tamamlayan Harden, play-off performansını ise skora yansıtamadı. Öyle olsa, Rockets’ın 1995'ten beri süren hasretini dindirmişti. Ancak Houston, bu gidişle GSW’nin ambargosuna son verecek gibi duruyor. Başrolde de Harden..."

Başrol
08 Haziran 2019 - 10:56 - Güncelleme: 09 Haziran 2019 - 11:42
BERTAN ERMAN

Geçtiğimiz şubat ayında da kapak konusu olarak ele aldığımız James Harden’ın olağanüstü performansından bahsetmiştik... İstatistikleri nasıl alt üst ettiğini, oyun anlayışını ve kırdığı rekorları...

Sezona kötü başlayan ve bize, “Ne oluyor bunlara?” dedirten bir Houston Rockets vardı. Çünkü bir önceki dönemin normal sezonunu 1. sırada tamamlamış ve NBA Finalleri’ni kıl payı kaçırmış bir Rockets’tan beklenmedik sonuçlar gelmeye başlamıştı.

İşte bu durumlarda takımın lider oyuncusu sahneye çıkar. James Harden da aynen böyle yaptı. Beğenin ya da beğenmeyin; Bay Sakal bu sezon bir farklı oynadı. Hem de ne farklı… Normal sezonda oynadığı 78 maçta 36.1 sayı ortalamasıyla sayı kralı olan James Harden, en yakın takipçisi OKC Thunder forveti Paul George ile ortalama 8.1 sayılık bir fark oluşturdu. Peki, bu fark nasıl oluştu?

James Harden, bu sezon sadece süperstar değil; Michael Jordan, Magic Johnson ve Kobe Bryant gibi 'ultrastar'lar gibi oynadı. Kendisi ile birlikte takımını yükseltti. Özellikle hücum olmak üzere, sahanın her yerinde var olan bir Harden izledik normal sezonda.

Bunların başında sayılar geliyor ki, bu konuda Bay Sakal, yukarıda belirtilen ultrastar efsanelerin yapamadığı bir şeye imza attı. 9 maçta en az 50 sayı kaydeden James Harden, bir normal sezonda en çok 50+ sayı atan oyuncu olarak tarihe geçti. Bunu daha önce hiç kimse yapamamıştı; gerçekten inanılmaz bir durum.

Ayrıca Harden, Houston Rockets'ın play-off öncesi çıktığı hiçbir maçta, tek haneli sayılarda kalmadı. Başarılı şutör guard, 6 Aralık 2018 tarihinde, en düşük sayıyla oynadığı Utah Jazz deplasmanında 15 sayıda kaldı.

Şimdi mantıken düşününce, “James Harden, bu kadar sayıya sadece şahsi oynamaya kalksa ulaşabilir” diyeceksiniz; ama öyle değil! Zira, Harden’ın double-double ile oynadığı 27 normal sezon maçının 17’si, sayı-asist olarak yaptığı double-double'lar.

Bu da Bay Sakal’ın bencil olmadığını gösteriyor. Bununla birlikte 7 triple-double yapan Harden, rakamlarla nasıl işler çıkardığını kanıtlıyor. Bu da, onun neden MVP adayı olduğunu bizlere gösteriyor.

James Harden'ın tek eksiği şurada; normal sezonda sergilediği performansları maç skoruna yansıtırken, play-off maçlarında aynı durumun söz konusu olmaması... Eğer öyle olsaydı, Houston Rockets’ın 1995 yılından beri süren final ve şampiyonluk hasretini sonlandırmış olurdu.

Ancak bu eksik bir sorun değil. Çünkü Rockets’a Harden’a destek olacak bir süperstar yok.
Yani Harden-Capela veya Harden-CP3 (Chris Paul), Golden State Warriors’taki Stephen Curry-Kevin Durant gibi değil... Ancak Houston Rockets, bu gidişatla Golden State Warriors’ın Batı’daki ambargosuna son verecek. Başrolde de James Harden…

YORUMLAR

  • 0 Yorum