Bahçeşehir'den kolay galibiyet

FIBA Europe Cup 2021-2022 sezonu şampiyonu Bahçeşehir Koleji, D grubu ikinci maçında Azerbaycan ekibi Sabah BK’ye karşı 85-65’lük skorla galip geldi ve kupada sezonun ilk galibiyetini aldı.

Bahçeşehir'den kolay galibiyet
25 Ekim 2023 - 21:31 - Güncelleme: 25 Ekim 2023 - 22:11

Kırmızı Ejderhalar maça Tony Taylor, Philip Scrubb, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh, Jerry Boutsiele beşiyle başlarken; Azerbaycan ekibi Sabah BK Corin Henry, Kyvon Davenport, Donovan Smith, Desmon Cambridge, Pavle Marcinkovic beşiyle maça başladı.

Jerry Boutsiele’in isabetiyle başlayan mücadelede ilk 10 dakikada gelen karşılıklı sayılarla skor yakın seyrederken ilk dakikalarda temsilcimiz 9-2’lik skorla ilk 3 dakikada rakibine karşı farkı açtı. Bunun üzerine Azerbaycan temsilcisi bulduğu isabetlerle farkı azaltarak Desmond Cambridge’in bulduğu 3 sayılık isabetle skoru 15-12'ye getirdi. İlk periyodun ilerleyen anlarında skor 18-18’e kadar gelse de Kırmızı Ejderhalar çeyreği 22-18’lik skorla noktalamayı bildi.

Temsilcimiz Bahçeşehir Koleji için ilk 10 dakikaya göre daha iyi geçen ikinci çeyrekte ilk sayılar, tecrübeli isim Hadi Özdemir’den geldi. Çeyreğin ortalarına doğru artan tempoyla oyun hızlanırken ilk yarının bitimine 4 dakika 51 saniye kala Axel Bouteille’in bulduğu şutla skor 35-27'ye geldi. Son anlara doğru ritmini iyiden iyiye artıran temsilcimiz, mücadelenin ilk yarısını 47-36’lık skorla tamamladı. Bahçeşehir Koleji’nin Fransız pivotu Jerry Boutsiele ilk yarıdaki 16 sayısıyla takımını öne öne taşıdı.

Maçın ikinci yarısı, her iki takımdan gelen karşılıklı isabetlerle başladı. Skor farkı zaman zaman açılsa da ilk yarıda bulduğu farkı korumayı bilen temsilcimiz Kırmızı Ejderhalar, nispeten az sayının çıktığı çeyrekte yalnızca 11 sayı bulabilse de çeyreği 58-51’lik skorla noktalayarak rakibine karşı üstünlüğünü korudu.

Mücadelenin son 10 dakikası üçüncü çeyreğe göre çok daha tempolu geçti. Bu çeyrekte hücumda vitesi artıran temsilcimiz üst üste bulduğu sayılarla farkı iyiden iyiye açtı. Maçın bitimine 2 dakika kala Philipp Scrubb’ın bulduğu 3 sayılık isabetle skoru 76-60’a çıkaran temsilcimiz, maçı 83-65’lik skorla noktaladı.

Maçın en değerli oyuncusu; 23 sayı, 10 ribaund Bahçeşehir Koleji’nin kadrosunun değişilmez ismi Jerry Boutsiele oldu. Fransız oyuncuya takım arkadaşları Tyler Cavanaugh 13 sayı, 4 ribaund, 3 asistle ve Axel Bouteille 16 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile destek verdiler. Ev sahibi ekipte ise Donovan Smith’in 21 sayı, 5 ribaundluk, 1 asistlik performansı mağlubiyete engel olamadı.

MANİSA BŞB DE KAZANDI 


Öte yandan aynı kupada E Grubu'nda mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyesi evinde ağırladığı Norrköping'i 79-52 ile geçti.

Bahçeşehir - Sabah karşılaşmasının ardından galip gelen ekip Bahçeşehir Koleji’nin baş antrenörü Sinan Atalay, “Öncelikle Sabah takımını mücadelesinden dolayı tebrik ediyor ve Azerbaycan halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ekip olarak oyuncularımızla gurur duyuyoruz, iyi bir mücadele sergiledik ve kazandık. Bu turnuvada adım adım gitmeyi planlıyoruz. Tabii ki hedefimiz şampiyonluk ve maç maç düşünerek buna ulaşacağımıza inanıyoruz. Umarım bundan sonraki maçlarda da aynı performansı sergiler ve hedeflerimize ulaşırız” yorumlarında bulundu.



HEDEFİMİZ İKİNCİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Yücel maçtan sonra şunları söyledi: "Avrupa kupasında ilk deplasmanımızı kazandık. Bildiğiniz üzere 2 sene önce FIBA Europe Cup’ta şampiyon olarak Türkiye’ye 7. Avrupa kupasını getirmenin gururunu, mutluluğunu yaşadık. Bu seneki hedefimiz de FIBA Europe Cup’ı ikinci kez ülkemize kazandırmak, müzemize götürmek. Bu hedef doğrultusunda ciddi bir yatırım yapıp çok emek sarf ederek iyi bir kadro kurduk. Çok genç bir koçumuz var ve ona güveniyoruz.
Takımımız kardeşlik ruhu içerisinde iyi bir kimya yakaladı. Bu aile ortamını yakalamanın şampiyonluk yolundaki en önemli adımlardan biri olduğu kanısındayım." 

A takımımızda kupa hedefimizin peşinde ilerlerken altyapılarımızda da hedef bu sene de şampiyonluk. Geçtiğimiz sezon kazandığımız U16 ve U18 Türkiye Şampiyonlukları bizim için çok kıymetli. Bu başarıların devamı için altyapıya yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Sadece eğitim alanında değil, sporda da gençlerimizi yetiştirmeye ve ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Sporu eğitimden bağımsız düşünmüyoruz ve ikisine bir bütün olarak bakıyoruz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum