Ay Yıldızlılar basın mensuplarıyla buluştu

FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Slovenya ve Polonya ile karşılaşacak A Kadın Milli Takımımız, müsabakalar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ay Yıldızlılar basın mensuplarıyla buluştu
09 Kasım 2021 - 22:17 - Güncelleme: 12 Kasım 2021 - 00:10
Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen medya gününe Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Genel Sekreteri Emin Balcı, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, TBF yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Yeniden seçilmemiz camiamızın teveccühü. Buradan tekrar ne kadar teşekkür etsem azdır.  İnşallah onlara layık olmaya üç yıl daha çalışacağız. 5 yıl iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki üç yılda da daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Her fırsatta iyi niyetimizle çalışacağımızı ve gerçek anlamda basketbolu daha iyi yerlere getirmek için hedeflerimizi onlarla paylaştık. Onlar da bu teveccühte bulundular. İnşallah önümüzdeki üç yıl boyunca Türk basketbolunu hem milli takımlar hem de kulüpler anlamında hak ettiği yere getirmek için Federasyon olarak bize düşen görevi layıkıyla yapacağımızı buradan tekrar söylemek isteriz.
Her maça kazanmak için hazırlanıyoruz. Milli takımımız da aynı düşüncededir. Biz yönetenler olarak kadın ve erkek milli takımlarımızın her zaman yanında olmuşuzdur. Kendilerinin sadece ama sadece basketbola konsantre olmaları için biz yönetimsel olarak bize düşen görevin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gerisi hocalarımız ve sporcularımıza aittir. İnanıyorum ki onlar da sahaya çıktıkları zaman başta kendileri sonra da taşıdıkları forma için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır. Onlara güvenimiz tam. Sonuç ne olursa olsun biz Federasyon olarak onların her zaman yanındayız. Önemli olan sahaya çıktıkları zaman, verecekleri en iyi mücadeleyi versinler. İnşallah sonunda galip gelirsek hem onlar hem de ülkemiz için moral olur. O yüzden başta Slovenya maçı sonra da İzmit’te oynanacak Polonya maçında arkadaşlarıma başarılar dilemek istiyorum. Bu tip organizasyonlar veya bu tip maçlar hakkında konuşmak doğru gelmiyor. Çünkü gerek sporcularımız gerekse bizler olmak üzere herkes her şeyin bilincinde. İnşallah Slovenya maçında iyi bir galibiyetle sonra Polonya maçından alınacak galibiyet ile bu çıkışımızı sürdürürüz. Kadın Milli Takımı bizim çok önemsediğimiz ve geçmişinde gerçekten çok büyük başarılar elde etmiş bir takımımız. İnşallah hocamızla birlikte aynı istikrar ve çıkışı yakalarız. Buradan tekrar tüm takımımıza başarılar dilemek istiyorum.”
TBF Yönetim Kurulu Üyesi Serap Yücesir ise  “Yeni dönemimizde, yönetim kurulu üyesi ve eski kadın basketbolcu olarak bulunmaktan çok mutluyum. Benim için de bir tanışma günü. Öncelikle 2023 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Slovenya ve Polonya ile birlikte bulunduğumuz gruptan başarıyla çıkmak hedefimiz. Bunun için geldiğim yer olan bu parkelerden, kadın basketbolcularımızla ve bütün basketbol camiası ile el ele yürüyeceğimizden ve başarılı çıkacağımızdan eminim. Bunun için burada olmaktan hem mutluyum hem gururluyum.” dedi.
A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan da  “2023 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları için kısa bir süre önce toplandık. Pencere maçları kısa zamanda hazırlanmamız gereken, bir araya geldiğimiz müsabakalar oluyor. Slovenya ve Polonya ile iki tane önemli karşılaşmamız var. Slovenya ile deplasmanda, Polonya ile kendi evimizde İzmit’te oynayacağız. Amacımız ikide iki yapıp gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj sağlamak. İnşallah sahada her şey istediğimiz gibi olur ve kazanan taraf oluruz. İzmit’te oynayacağımız maçta da taraftarımızın desteğini her zaman bekliyoruz.” diye konuştu.

A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Slovenya ve Polonya maçlarını değerlendirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:“Son Avrupa Şampiyonası’ndan sonra pencere maçlarında sırasıyla Slovenya ve Polonya ile karşılaşacağız. Slovenya çıkışta ve kendi ülkesinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda kürsüye çıkmak gibi bir hedefleri var. Ama sıkıntılılar. Son iki Avrupa Şampiyonası’nda onlarla oynadığımız maçları kaybettik. Bu sefer durumu değiştirmek, daha doğru basketbolu oynayarak mutlak galibiyet parolasıyla Slovenya’ya gitmek istiyoruz. Devamlı bir jenerasyon değişikliğinden bahsediyoruz. Bu da yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Artık tecrübelilerle gençlerin kaynaştığı, daha ne yaptığını bilen bir takım konumuna geldik. Bu yeni yapılanmadaki tüm oyuncu grubuna çok güveniyoruz. Şu anki kadromuzda olan kadar dışarıda da çok yetenekli, ileride buralara gelebilecek bir oyuncu grubumuz var. Şu anda biz en iyi 12 ile yola devam ediyoruz. Slovenya’ya mutlak galibiyet parolası ile gidiyoruz. İnşallah arkasından İzmit’te oynayacağımız Polonya karşılaşmasıyla da iki pencere maçımızdan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Slovenya’da oynayacağımız müsabakada orada yaşayan Türk vatandaşlarından ve bizi televizyondan izleyecek sporseverlerden desteklerini bekliyoruz. İzmit’te oynayacağımız Polonya karşılaşmasında da İzmitli sporseverlerin bizi yalnız bırakmamasını istiyor ve milli takımımızı desteklemeleri için salona davet ediyoruz. İnşallah onların desteğiyle de galip geleceğimize inanıyoruz." 
A Kadın Milli Takım Kaptanı Bahar Çağlar Ökten ise “A Kadın Milli Takım olarak her zaman hedefimiz Dünya şampiyonalarında, Avrupa şampiyonalarında, Olimpiyat Oyunları’nda yer almak. Her zaman hedefimiz bu yönde. Son Avrupa Şampiyonası’nda istediğimiz sonucu alamadık. 2023 Avrupa Şampiyonası’nda yer almak için iki çok önemli maç oynayacağız. Önümüzde kısa bir süreç var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp bu iki maçı kazanmak istiyoruz. Slovenya ekibini biliyoruz. Son iki Avrupa Şampiyonası’nda aynı gruptaydık. Nasıl bir takım olduklarını, nasıl bir takım kimyasına sahip olduklarını biliyoruz. Ona yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Onların da iki önemli oyuncusu eksik. Bunu da avantaja çevirmek ve Slovenya’daki maçı kazanıp güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum