Ataman: Bugünkü asıl sorunumuz saçma top kayıplarıydı

Ataman: Bugünkü asıl sorunumuz saçma top kayıplarıydı
15 Aralık 2022 - 02:41 - Güncelleme: 15 Aralık 2022 - 02:50
Anadolu Efes'in Baskonia‘ya 83-78 yenildiği maçın ardından Ergin Ataman karşılaşmayı değerlendirdi.
“İki yarısı çok farklı geçen bir maç oldu. İlk yarıda çok iyi bir performans ortaya koyduk, topu sürekli paylaşarak doğru atışları bulduk. Sürekli boyalı alana atak ederek ikili oyunlar üzerinden skor ürettik. İkinci yari ise her şey değişti, özellikle hücumda verdiğimiz kararların neredeyse hepsi sorunluydu. Son bölümde çok sayıda saçma top kaybı yaptık, ayrıca bazı boş atışları sayıya çeviremedik. Bu sebeple üstünlüğü Baskonia‘ya verdik. Bizim için çok kötü bir mağlubiyet oldu çünkü son haftalarda çok formdaydık. Yine de basketbol performans gerektiren bir spor, bizim ise ikinci yarıdaki performansımız korkunçtu.
Son bölümde çok kritik iki top kaybı yaptık, bizi sezonun şu noktasına kadar sırtlayan en iyi oyuncumuz iki top kaybı yaptı ve maçı kaybettik. Daha ne olabilirdi ki? Baskonia’da Maik Kotsar oyuna girdiği zaman biz ise Tibor Pleiss’ı aldık, onlar ikili oyunları gayet akıllı oynadılar. Kotsar’ın devrilmelerini çok aktif kullandılar. Bizim kısalarımız ise bundan ziyade şuta gittiler, şutlar girmeyince maçı kaybettik. 

Evet, Rodrigue Beaubois’nın maç içerisinde yaşadığı sakatlık çok talihsizdi. Beaubois’yı o sakatlıktan sonra yeniden oyuna aldığımız zaman ilk yarıdaki şut performansını ortaya koyamadı. Kullanmaya çok alışık olduğu şutlarda bu sefer isabeti bulamadı. Yine de bizim için asıl sorun yapılan saçma top kayıplarıydı, Baskonia ise bizim aksimize ikinci yarıyı çok akıllı oynadı. Buna rağmen son çeyrekte farkı kapatarak öne geçtik ama sonrasında top kayıplarıyla maçı kaybettik.” 


YORUMLAR

  • 0 Yorum