Arzu Akay:'' İzmir Kadın Basketbolunu layık olduğu yere getireceğiz''

Geçen sezon Çukurova Basketbol'da yardımcı antrenörlük yapan kadın basketbolunun önemli antrenörlerinden Arzu Akay, bu sezon altyapı kulübü İzmir Efe Spor Kulübü ile anlaştı.

Arzu Akay:'' İzmir Kadın Basketbolunu layık olduğu yere getireceğiz''
17 Ocak 2023 - 22:06 - Güncelleme: 17 Ocak 2023 - 23:26
Profesyonel oyunculuk kariyerinde Bayraklı Belediye Basketbol takımı ile yıldızı parlayan Arzu Akay kaptan olarak takımını TKBL’ye yükseltmişti. Akay, profesyonel basketbol oyunculuk kariyerinde birçok kulüpte forma giydi.


Kadın basketbolunun önemli isimlerinden Arzu Akay, 27 yıllık başarılı oyunculuk döneminden sonra basketbol kariyerine antrenör olarak devam etmeye başladı. Yaklaşık 7 sezon üst liglerde antrenörlük görevini sürdüren Arzu Akay, en son Süper Lig takımlarından Çukurova Basketbol ile büyük başarılara imza atmıştı. 



Ceyhun Yıldızoğlu, Olcay Orak ve Aziz Akkaya gibi tecrübeli milli takım antrenörleri ile çalışan Arzu Akay, bu sezon altyapı kulüplerinden İzmir Efe Spor Kulübünün geleceğe yönelik basketbol projelerine ve oluşumlarına evet dedi.



5 yıllık bir proje ve kontrat ile İzmir Efe Spor Kulübü ile anlaşmaya varan  Arzu Akay, İzmir kadın basketbolu için ne kadar ciddi hedefleri olduğunu kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Akay: ''İzefe Ailesi olarak İzmir Kadın Basketbolunu layık olduğu yere çok sağlam adımlar ile ilerlemek istiyoruz. İzmir kadın basketbolu için olan yatırımlarınızı boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti göstereceğime hiç şüpheniz olmasın'' diye ifade etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum