Anka

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde kıran kırana geçen bu sezona damgasını vuran deneyimli isimleri mercek altına aldık. Uzun zamandır bu arenada olan ve özellikle bu sezonki çıkışlarıyla isimlerinden sıkça söz ettiren Fenerbahçe Beko ile yolları bir kez daha kesişen Metecan Birsen, Pınar Karşıyaka'nın oyun kurucusu Kenan Sipahi, zor bir süreçten geçen Beşiktaş Emlakjet'in yükselen değeri Okben Ulubay, Frutti Extra Bursaspor'un formda uzunu Ahmet Düverioğlu ve ONVO Büyükçekmece'nin deneyimli ismi Can Maxim Mutaf...

Anka
03 Şubat 2023 - 11:54
GERİ DÖNÜŞ HİKÂYESİ
JAMES METECAN BİRSEN


"Metecan’ın Fenerbahçe kariyerinde geriye dönük olarak bakıldığında en kritik karşılaşmalarda ciddi katkıları verdiği sezonun bu sene olduğu aşikâr… Görev yaptığı 16 maçın 5’inde skor konusunda çift haneleri görüşü de ona farklı bir güven kattı..."

FATİH SABOVİÇ

James Metecan Birsen... Ona dair yazılabilecek şeyler kariyerinin başından bugünlere kadar çok uzun bir dosyayı ve alanı kaplar. Ancak biz bu defa; kariyerine başladığı kulübe dönüp, koç Dimitris Itoduis yönetiminde küllerinden yeniden doğmasına odaklanacağız.

Takvim yaprakları 2011 yılını gösterdiğinde James Metecan Birsen adındaki genç oyuncu, Fenerbahçe Beko formasıyla sahne almıştı. Sarı lacivertli camiada 2015 senesine kadar geçen 4 farklı dönemin ardından Metecan yuvadan kanatlandı ve yolu arka arkaya; Eskişehir, İstanbul BŞB, Sakarya BŞB, Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka’ya denk geldi.

İzmir’de Karşıyaka ile yakaladığı yükseliş, kaderin de ufak bir cilvesiyle Metecan’ı tekrar Fenerbahçe Beko yoluna getirdi. Geride kalan 2021-2022 sezonunda sarı lacivertli formayı terleterek ortaya koyduğu performansla dönem dönem ateşinin kıvılcımını tekrar canlandıran deneyimli oyuncu, ‘artık bazı şeyler çok değişti’ mesajını açıkça olmasa da üstü kapalı şekilde vermeye başladı.

Koç Dimitris Itoudis, yardımcısı Stefanos Dedas ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte rotasyondaki rolü kuvvetlenen Metecan Birsen; eli hiç titremeden kritik atışların oyuncusu olmaya başladığının emarelerini göstermeye niyetliydi. Geçtiğimiz sezon özelinde bahsedecek olursak çift hanelere ulaştığı ve çok süre aldığı rakipler görece ‘kritik olmayan maçlarda’ takımının kozlarını paylaştığı ekiplerdi.

Fakat 2022-23 sezonunda şimdiye kadar farklı kulüplerde ve A Milli Takım’da elde ettiği deneyimleri ayakları tamamen yere basacak şekilde sergilemeye başladığının altını çizebiliriz.

Gerek kısa forvet rolündeyken verdiği skor katkısı, gerekse uzun forvet rolünü kaldırıp skorerliğinin yanına eklediği ribaundları hepimiz görüyoruz. Ancak özgüveninin de etkisiyle tam bir takım oyuncusu olduğunu artık rahatça ifade edebiliyoruz.

Bir oyuncunun en yüksek katkıları sağlamasını ve kariyerine momentumu elde etmesini sağlayan durum; kritik, sorumluluk alması gereken maçlarda ortaya koyduğu performanstır. Metecan’ın Fenerbahçe kariyerinde geriye dönük olarak bakıldığında en kritik karşılaşmalarda ciddi katkıları verdiği sezonun bu sene olduğu aşikâr…

Bu sezon şu ana dek Itoudis tedrisatında küllerinden doğan James Metecan Birsen’in özellikle; ligde Manisa mücadelesindeki double-double’ı (16 sayı, 10 ribaunt, 2 asist) ve Galatasaray’a karşı oyunu (15 sayı, 8 ribaunt, 5 asist) takdire şayandı, izlemeye değerdi. Görev yaptığı 16 maçın 5’inde skor konusunda çift haneleri görüşü de ona farklı bir güven kattı kanımca…

EuroLeague’de yaptığı katkılara ise yalnızca farklı kazanılan ALBA Berlin maçı özelinde (10 sayı) değinebilir oluşumuzu ufak bir ‘eksiklik’ olarak değerlendiriyorum. Ancak Itoudis’in EuroLeague rotasyonuna girmek de kolay değil…  Özet olarak 27 yaşındaki Metecan’ın kariyer yolundaki yönü pozitif… Üzerine koyarak gideceğine de hiç şüphe yok. Yolu açık olsun…

BSL ORTALAMALARI
SÜRE: 18.30 dk.
SAYI: 6.4
RİBAUND: 3.9
ASİST: 1.1
TOP ÇALMA: 0.6
TOP KAYBI: 0.8
BLOK: 0.1
VERİMLİLİK: 7.9



PASÖR
KENAN SİPAHİ


"Bu sezon Pınar Karşıyaka’nın hızlı hücum organizasyonlarına baktığımızda Kenan Sipahi imzasını görüyoruz. Hızlı elleri ve savunma sezgisiyle pas arası yaparak, takımını hızlı hücuma çıkarıyor. Saha görüşü, pasör özelliği ve savunmasıyla Kenan, Kaf Kaf'ın en önemli parçalarından..."

HÜSEYİN DEMİR

1995 jenerasyonunun en iyi gardlarından biri olarak gösterilen Kenan Sipahi, Türk basketbolunun lokomotif takımlarından Tofaş'ın altyapısında yetişti. Altyapı oyunculuk döneminde kendini ciddi bir şekilde geliştirerek Tofaş'ın A takımına çıkmayı başardı. Bursa ekibinde ikinci sezonunda daha çok süre almaya başlayan Kenan, kendini kanıtlayıp maç başı 4.2 sayı, 1.7 ribaund ve 2.3 asist ortalama ile mücadele etti.

2013-2014 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan Kenan Sipahi, Obradovic yönetiminde kariyerinin zirve dönemini yaşadı. Sarı lacivertli forma ile adından söz ettiren Kenan'ın sonraki durağı Pınar Karşıyaka’ydı. Sırasıyla; Beşiktaş, Real Betis, Fenerbahçe Beko ve Zaragoza’da forma giydi. Geçen sezonun devre arasında Beşiktaş’a transfer olan Kenan Sipahi, bu sezon tekrar Pınar Karşıyaka macerasına devam ediyor. 

Şu an Pınar Karşıyaka ile 5 sayı, 4 ribaund ve 2 asist ortalamalarıyla oynuyor milli oyuncu... Koç Ufuk Sarıca’nın Beşiktaş’a ve Pınar Karşıyaka’ya gittiğinde Kenan’ı isteme nedenlerinden biri de pasör özelliğini ve uzan gard avantajını iyi kullanıyor olmasıydı… 27 yaşındaki oyun kurucu, takımına kaptanlık yaparak sorumluluk alabiliyor.

Pınar Karşıyaka; Kenan Sipahi, Jaylon Brown, Angola, Delgado, Brown beşiyle sahaya çıktığında Kenan; sanki Jaylon Brown ile daha uyumlu oynayabiliyor. Özellikle kısalarda Sipahi - Jaylon Brown ikilisi oyunda olduğunda hücumda topu daha iyi paylaşabiliyorlar. Tabii ki McCollum çok önemli ve skorer bir oyuncu; fakat pasör yeteneği ile takımını oynatabilmesinden dolayı Ufuk Sarıca, Kenan'a sorumluluk veriyor. Yunus Emre Sonsırma’nın takımdan ayrılmasından sonra savunmadaki boşluğu dolduran Kenan Sipahi, hem savunma hem hücum yönünde güvenilir bir takım oyuncusu olarak görevini yerine getiriyor. 

Kenan belki kendisinden beklenen gard seviyelerine bir türlü ulaşamadı; ama kulüpler ve milli takımlarda önemli süreler alarak deneyimli, dikkate değer düzeyde bir oyuncu oldu.

Geçen sezon BSL’de 17 karşılaşmada ortalama 31.8 dakika süre alırken maç başı 11.8 sayı, 3.3 ribaund, 7.5 asist, 1.2 top çalma ile mücadele etti. Normalde bir oyuncu hücumda topu aldığında önce çembere bakar, tehdit yaratır, sonra pas veya dribling için eyleme geçer. Kenan’da sanki tam tersi; topu elinde olduğunda ilk önce pas vermeye odaklanıyor, şut atmayı ve çembere atak etmeyi ikinci planda tutuyor. Belki de EuroLeague seviyesinde oynayamama nedenlerinden biri şut silahının olmaması…

Fiziği ve erken gelişimi nedeniyle standartların dışında bir oyun kurucu… Bunun avantajlarını ve dezavantajlarının kendisi de artık farkında. Uzun gard olması, 1'e 1 eşleşmelerde sırtı dönük oynaması avantaj oluyor; yalnız şut yüzdesinin düşüklüğü ve zorlama şutları ise dezavantajları arasında yer alıyor. 

Orta mesafe şutları fena olmasa da günümüz basketbolunu düşününce üçlüğünü geliştirmesi gerek... Son dönemlerde her ne kadar şutunu geliştirse de biraz daha yol alması lazım. Şüphesiz yetenekli bir oyun kurucu; fakat kendisinden beklentileri tam olarak karşılayamıyor. Pick and roll oyunlarında fiziğini iyi kullandığı için kendine alan yaratarak orta mesafe şutunu kullanabiliyor veya pota altındaki uzunlara; yani Delgado ve Deniz Kılıçlı’ya asist yaparak onları içeride iyi besliyor.

Hızlı ya da atletik değil; ama çembere gitmek için boyunu ve fiziksel üstünlüğünü iyi kullanıyor. Bu açıdan daha yırtıcı olabilir ve rakiplerinin üstüne giderek daha fazla faul alabilir. Bu sezon sanki Karşıyaka’da çembere daha çok giderek cesaretli oynuyor. Serbest atış çizgisinde ise yüzdesini arttırması gerekiyor, savunmada ise hücum oyuncusuna karşı fiziğinden en iyi şekilde yararlanıyor.

Kaf Kaf’ın Avrupa macerasına veda ettiği Murcia maçında Kenan Sipahi, 12 sayı, 6 ribaund ve 2 asist ile mücadele ederek takımına önemli katkı verdi. 2/5 üçlük, 3/3 iki sayılık isabeti ile hücumda topu verimli kullandı. 

Üçlük atarken sol forvet ve tepeden atmayı daha çok seviyor. Maç başına 20 dakika ve üzerinde süre alan bir oyuncu için Sipahi’nin istatistikleri fena değil… Şut tehdidini daha iyi kullanırsa onu çok farklı seviyelerde izleyebiliriz.

Bu sezon Pınar Karşıyaka’nın hızlı hücum organizasyonlarına baktığımızda, Kenan Sipahi öncü oldu. Hızlı elleri ve savunma sezgisiyle pas arası yaparak, takımını hızlı hücuma çıkabiliyor. Bireysel savunmada toplu oyuncuyu rahatsız edebiliyor, ikili savunmada ve show up yaparken ise hâlâ eksiklikleri var. 

Saha görüşü, pasör özelliği ve savunmasıyla yeşil kırmızlı ekibin önemli parçalarından biri olan Kenan Sipahi, kaptanlığını saha içinde daha etkili kullandığında takımına daha çok katkılar verir.

BSL ORTALAMALARI
SÜRE: 18.54 dk.
SAYI: 6.3
RİBAUND: 2.3
ASİST: 3.3
TOP ÇALMA: 0.7
TOP KAYBI: 1.4
BLOK: 0.1
VERİMLİLİK: 7.5



YENİDEN KANATLANMAK
OKBEN ULUBAY


“Son yıllarda adından çok fazla bahsedilmeyen Okben Ulubay, aradığı çıkışı Kara Kartal’da buldu. Beşiktaş Emlakjet’in zor sürecinde büyük bir sorumluluk üstlenen Okben, bireysel çıkışını takımına da yansıtmaya çalışıyor.”

BERTAN ERMAN

Altyapıda önemli başarılar yakalayan, 2012 U-16 Avrupa Şampiyonu Milli Takım’da turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Okben Ulubay, profesyonel kariyerinde dalgalı bir süreç yaşadı desek yalan olmaz. 

Efes’te istediği süreyi bulamıyordu ve 2016-2017 sezonunda Yeşil Giresun Belediyespor’a gitti. Giresun’da takımın öne çıkan ismi olan Okben, sezon içinde gösterdiği etkili performansın ardından Darüşşafaka’ya geçti. Daçka’da da zaman zaman önemli performanslar gösteren Okben, daha sonra Adriyatik Ligi’nde FMP Belgrad formasıyla yurt dışı deneyimi yaşadı.

2 sezon önce Türkiye’ye geri dönen Okben Ulubay, Petkimspor ve Galatasaray NEF’te istediği süreleri bulamadı. Kariyerinde bir düşüş yaşayan Okben, Beşiktaş Emlakjet ile yeni bir sayfa açtı. 

Siyah beyazlı ekip, Okben için yeni bir çıkış noktası oldu. Aslında 2 sezon önce genç oyuncularla farklı bir yapı oluşturan Beşiktaş, Basketbol Süper Ligi’nde yarı finale kadar kalmıştı. Ancak Kara Kartal, geçen sezonu da aratan bir süreç yaşıyor. 

Bu süreci iki bölüme ayırabiliriz ve bu süreç içinde Okben Ulubay’ın Kara Kartal’daki geçmiş performansını ve gelecekte neler yapabileceğini ele alabiliriz.

Okben Ulubay, ligin ilk 8 haftasında Beşiktaş Emlakjet’in skor yükünün büyük bir kısmını çekiyordu ve çift hanelerde sayı üretiyordu. 8. haftada oynanan Türk Telekom maçında 15 sayı, 4 asist, 2 ribaund ve 2 top çalmalık performansına kadar takımın öne çıkan ismiydi. 

Genel tabloya bakınca da Kartal’ın öne çıkan üç isminden biri Okben, ama takım genelinin iç açıcı olmayan gidişatı da bir düşüşü etkiledi. 9'dan, 15. haftaya kadar olan süreçte Okben Ulubay’ın skorer özelliği bir anda yok oldu gibi. Bunda belli nedenler var. 

Birincisi, Ahmet Kandemir döneminin son zamanlarında maçlara yedekte başlaması. İkincisi ise Matt Coleman’ın Ayos Konyaspor’a gitmesinden sonra doğan oyun kurucu açığı. Bu da Beşiktaş Emlakjet’in 2 ve 3 numara pozisyonlarında oynayan isimleri, 1 numarada denemesine neden oldu. İlerleyen aşamada şutör Okben’in yerini daha çok top taşıyan, servis yapan Okben geldi.

Bu süreçte 26 yaşındaki oyuncunun en iyi maçı, Akatlar’daki Darüşşafaka karşılaşmasıydı; 13 sayı ve 11 asistle double double yaptı ve hatta maçın skorunu da tayin etti. (Bu mücadelede takımın başında Ömer Uğurata vardı)

Tabii ki Okben Ulubay’ın mental durumu da oynadığı basketbolu etkiliyor. Takımın durumu, aldığı süreler, nasıl kullanıldığı vs. Bir de oyunda kendini nasıl hissettiği… Okben bunun sinyallerini sahada veren biri. Kendisinin ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu ilk zamanlarında gördük. 

Giresun, Daçka ve FMP Belgrad’daki dönemlerinde verimli maçlar çıkarmıştı. Okben, bu dönemlerine Beşiktaş’ta geri döndü desek yalan olmaz. Beşiktaş Emlakjet, ligin ilk yarısında düşme potasında; ama Igor Milicic yönetiminde yeni bir sayfa açtı.

Ligin ikinci yarısında Kara Kartal’ın aradığı oyun kurucuyu bulması şarttı. Yeni yapılanmada Isaiah Whitehead ve Parker Jackson-Cartwright kadroya dahil oldu. İlerleyen haftalarda koç Milcic'in, Okben'e ne kadar süre vereceği ve onun, bu fırsatı nasıl değerlendireceği de önemli. Basketbola konsantrasyonu yüksek olursa, sezon başındaki Okben Ulubay'ı yeniden izleyebiliriz.

BSL ORTALAMALARI
SÜRE: 22:28 dk.
SAYI: 7.9
RİBAUND: 2.4
ASİST: 2.6
TOP ÇALMA: 0.8
TOP KAYBI: 1.5
BLOK: 0.2
VERİMLİLİK: 8.2



HER DAİM HAZIR
AHMET DÜVERİOĞLU


"Ahmet Düverioğlu, 30 yaşına yeni girdi; uzun oyuncu için en verimli yıllarına geldi. Son dokunuşçuluğunun yanına biraz da oyun kurmaya destek vermesi; onun sıklet atlamasını sağlayacaktır. Sırtı dönükken boşu bulmayla ilgili derdi yok aslında. Sadece topu çok geç alıyor. Bursaspor, zaferleri olağan hâle getirmek istiyorsa gizli oyun kurucuya ihtiyacı var…"

BURÇİN BADEM

Ahmet Düverioğlu bu dosyaya ne kadar uyuyor tam olarak bilemiyorum. “Küllerinden Doğmak” bana göre başka bir şey… Yangında yok olduğunu sandığınız anda yeniden hayata dönen ağaç fidesini anlatır. Çünkü hiçbir takım, hiçbir koç; Ahmet’i yok olmuş kabul etmedi edemez. Bilir ki Ahmet her daim hazır ve değerli…

Ben yönetici ya da koç olsam, Ahmet’i 2.10 m. boyu, 2.20'lik kulaç açıklığı, gücü, sıçraması, savaşçı ruhunun yanında basketbol bilgisi, saygılı kişiliği, takım oyuncusu görüntüsüyle her zaman takımımda tutmak isterim. Basketbolu doğru öğrendiği koçlardan ve oyunu iyi yorumlayan zekâsı sayesinde; sahada ne zaman, ne yönde hareket edeceğini bilen bir oyuncu… Basketbol bir şovdur. Maçları dolduran şovmenlerdir; ama karşılaşmaları kazananlar rol oyuncularıdır. Ahmet de rolünü iyi bilen bir rol oyuncusu…

Basketbol Süper Ligi, EuroLeague, EuroCup olmak üzere bizim salonlarımızda 8. sezonunu oynuyor. Savunmada ortayı doğru zamanda doğru şekilde kapatan, ucuz faul yapmayan, yüksek Pick & Roll’lere karşı sorun yaşasa da olabildiğince kısayı durdurmak için savaşan. 
Hücumda ayak oyunlarını iyi beceren, hücum ribaundunu sürekli kovalayan, takım arkadaşlarının neyi yaratmak istediğini iyi okuyan ve pota altında doğru anda topla buluşmayı beceren bir dev. Bu özellikleri onun yüzdeli oynamasını sağlarken, takım arkadaşlarına da güven veriyor. 

Eksiklerini iyi biliyor. Kesinlikle pasör değil. Bu da onun oyun kurucu uzun olmasını engelliyor. Bu modern uzunlar arasında çok değerli bir özellik. Eğer topu erken almayı başarabilecek 1'e 1’leri zorlayıp adam eksilterek pas dağıtmaya başlayabilirse, sınıf atlayacak... Frutti Extra Bursaspor, onun basketboldan aldığı keyfi sanki daha da arttırmış gibi…

Bu sezonun keyifli maçlarından birini Anadolu Efes’i misafir ettikleri karşılaşmada seyrettik. Frutti Extra Bursaspor, kuşkusuz son 3 yılın en başarılı ekibine bu sezonun Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk mağlubiyetini tattırdı. Onuralp ve Needham liderliğinde tempoyu yöneten Bursa ekibi, salonu dolduran basketbol seyircisine büyük zaferlerden birini tattırdı. 

Ama bu tür zaferler için liderlerin rutin işi değil rol oyuncularının 'Extra’ları gerekir. Ahmet de üstüne düşeni başarıyla yerine getirdi. Rakip uzunları da kısaları da olduğunca durdurmayı başardı. Bununla beraber 17 sayı, 11 ribaunt, 1 asist, 1 blok, 1 top çalma ve 2 top kaybı ile 26 verimlilik puanıyla Efes uzunu Ante Zizic’e üstünlük kurdu.

Anadolu Efes maçını tek bir galibiyet gibi görmemek lazım... Bir takımı oluşturan ekibin alışkanlıklarını ve sınıfını belirleyen bu tür maçlardır. Micic, Clyburn, Beaubois gibi çok yönlü ve donanımlı dış rotasyonun çok da kötü oynamadığı karşılaşmanın 4'te 3'ünde kendi oyununu sahaya yansıtan takımın, bu istikrarı korumasındaki farklardan biri Ahmet oldu.

Ahmet Düverioğlu, 30 yaşına yeni girdi; uzun oyuncu için en verimli yıllarına geldi. Bahsettiğim gibi son dokunuşçuluğunun yanına biraz da oyun kurmaya destek vermesi; bu, onun sıklet atlamasını sağlayacaktır. Sırtı dönükken boşu bulmayla ilgili derdi yok aslında. Sadece topu çok geç alıyor. 

Biliyorum şu anda top elindeyken yaratıcılığın sınırlarını zorlayan yetenek takım arkadaşı Onuralp'ken, topu erken almak kolay değil. Belki şart da değil. Ama Frutti Extra Bursa da bu zaferleri olağan hâle getirmek istiyorsa gizli oyun kurucuya ihtiyacı var…

Sonuç olarak Ahmet Düverİoğlu bu ayın konusu “Küllerinden Doğanlar” dosyasında yer almayı bence kendisi küllerin altında olmasa da sonuna kadar hak etti. Ona sağlıklı sezonlar diliyorum…

BSL ORTALAMALARI
SÜRE: 15:47 dk.
SAYI: 6.1
RİBAUND: 4.2
ASİST: 0.9
TOP ÇALMA: 0.5
TOP KAYBI: 0.1
​​​​​​​BLOK: 0.6
VERİMLİLİK: 9.3



İKİNCİ BAHAR
CAN MAXIM MUTAF


"Son dönemde aldığı flaş galibiyetlerle Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne damgasını vuran ONVO Büyükçekmece’de Can Maxim Mutaf rüzgârı esiyor. Tecrübeli oyuncu, ikinci baharını yaşıyor."

LEVENT LEVENTCİ

Sporcu bir aileden gelen Can Maxim Mutaf, profesyonel olarak basketbola ilk adımını Fenerbahçe formasıyla attı. Küçük yaşlardan itibaren Maxim için yüksek beklentiler vardı. Ancak belli sezonlar hariç beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı şutör oyuncu.

9 Ocak 1991 doğumlu Can Maxim Mutaf; Mersin BŞB ve Trabzon’daki birer sezonda, yarım sezonluk Pınar Karşıyaka performanslarında ve Banvit’teki 2.5 senede istikrarlı katkılar vermeyi başardı. Filipovski yönetimindeki Banvit’te 2016/17 sezonuna müthiş giren Maxim, sezon sonu NBA’e gidecek olan Furkan Korkmaz karşılığında Anadolu Efes’e takas edildi.

Yarım sezonluk Anadolu Efes kariyerinin ardından daha önce Pınar Karşıyaka’da birlikte çalıştığı Ufuk Sarıca ile Beşiktaş’ta buluştu. İkişer sezonluk Beşiktaş ve Bursaspor performansları ortalama olarak değerlendirilebilecek Maxim, Darüşşafaka formasıyla İstanbul’a geri döndü. Geçen sezon Daçka formasıyla sönük bir sezonu geride bırakan oyuncu, yaz döneminde Büyükçekmece’nin yolunu tuttu.

ONVO Büyükçekmece, koç ve lider istikrarı açısında ligimizin örnek gösterilebilecek takımlarından biri. Koç Özhan Çıvgın ve takımın lideri Jordon Crawford ile yoluna devam eden İstanbul ekibi, Can Maxim Mutaf’a çok iyi geldi.

Sezona arka arkaya yedi mağlubiyetle başlayan ONVO Büyükçekmece, ligin dibine demir atmıştı. Aslında bu süreçte son saniyelerde kaybedilen Merkezefendi ve yakın skorla biten Petkim deplasmanları kazanılabilirdi İstanbul temsilcisi adına.

ONVO Büyükçekmece, iyi mücadele ediyor; ancak işin sonunu bir türlü getiremiyordu. Bir dönüm noktası lazımdı. Beklenen dönüm noktası, zor bir maçta geldi. Frutti Extra Bursaspor deplasmanında 22’de 13 üçlük isabetiyle 103 sayı üreten İstanbul temsilcisi adına Can Maxim Mutaf’ın ikinci yarıdaki üçlük isabetleri galibiyetin belirleyici faktörlerden biri oldu. Maçı 11 sayıyla tamamladı şutör oyuncu.

Bursaspor deplasmanındaki galibiyetle özgüven kazan ONVO Büyükçekmece, arka arkaya Anadolu Efes ve Bahçeşehir Koleji’ni mağlup etti. Özellikle Bahçeşehir karşısında ürettiği 13 sayıyla galibiyetin mimarlarından oldu Maxim. Tecrübeli oyuncu, Jordon Crawford-Briante Weber ikilisiyle birlikte iyi bir uyum yakaladı.

Lig tarihinin en iyi maçları arasında gösterilebilecek olan Pınar Karşıyaka-ONVO Büyükçekmece karşılaşmasında yıldızlaşan oyunculardan biriydi Can Maxim Mutaf. Toplamda 61’de 38 üçlük isabetinin bulunduğu ve Jaylon Brown’ın son saniye üçlüğüyle takımı Pınar Karşıyaka’ya 104-102’lik skorla galibiyeti getirdiği karşılaşmada 9’da 9 üçlükle resital verdi Maxim.

BSL’de ONVO Büyükçekmece formasıyla çıktığı 16 maçta 8.7 sayı, 2.3 ribaund, 1.5 asist ortalamaları tutturan tecrübeli skorer, adeta ikinci baharını yaşıyor. Perdeden çıkıp şut atma konusunda gençlere örnek olabilecek incelikte işler yapan Maxim, ısındığı maçlarda ligin seyir zevki yüksek oyuncularından biri.

Can Maxim Mutaf’ın ikinci baharını yaşadığı dönemde tecrübeli oyuncunun 2002 doğumlu kardeşi Sarper David Mutaf, İspanyol ekibi Gran Canaria formasıyla Avrupa basketbolunda adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Kim bilir belki yumuşak bilekleriyle tanınan iki kardeşi günün birinde aynı takımda izleme şansı buluruz…

BSL ORTALAMALARI
SÜRE: 12:52 dk.
SAYI: 4.6
RİBAUND: 1.3
ASİST: 0.7
TOP ÇALMA: 0.4
TOP KAYBI: 0.6
​​​​​​​BLOK: 0.1
VERİMLİLİK: 3.9

YORUMLAR

  • 0 Yorum