Anadolu Efes'te Bayram Havası

Anadolu Efes, THY EuroLegaue'in normal sezonunun 5. maçında Kızılyıldız ile karşı karşıya geldi.

Anadolu Efes'te Bayram Havası
29 Ekim 2019 - 22:19
Anadolu Efes, THY EuroLegaue'in normal sezonunun 5. maçında Kızılyıldız ile karşı karşıya geldi.

Anadolu Efes, maça eski Kızılyıldızlı gard Vasilije Micic'in art arda bulduğu basketlerle başladı ve birinci dakikada 5-0 öne geçti. Kızılyıldız'ın ilk sayıları ise Lorenzo Brown'dan geldi. (8.36) Brown'dan sadece 5 sayılık katkı alan Sırbistan temsilcisi karşısında, başta Shane Larkin olmak üzere, hücumda etkili bir performans ortaya koyan Lacivert Beyazlılar, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. (5.17)  Kızılyıldız daha sonra Branko Lazic ile Efes'in 8-0'lık serisine son verdi. (4.13) Maçın ilk televizyon molasına gidilirken, temsilcimizin 14-7'lik üstünlüğü vardı. (3.33) Mola sonrasında Rodrigue Beaubois'dan 3 sayılık basket bulan Anadolu Efes, farkı çift hanelere çıkardı. (2.26) Temsilcimiz, savunmada da etkili olduğu ilk 10 dakikayı 21-9 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk 3 buçuk dakikası içinde, 3 sayılık basketler öne çıktı. Dış atışlarda daha etkili olan Anadolu Efes, Tibor Pleiss'ın basketi ile de farkı 15 sayıya çıkardı. (6.34) Ancak Kızılyıldız, Charles Jenkins ile toparlanmaya başladı ve ABD'li gardın art arda kaydettiği basketlerle ivme yakaladı. Bunun üzerine Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman mola aldı. (4.14) Sırbistan Temsilcisi, Jenkins ile birlikte Billy Baron ile arayı kapatmaya çalıştı. Lakin Lacivert Beyazlılar, bu iki oyuncunun attığı sayılara karşılık vermeyi bildi. Anadolu Efes, devre arasında soyunma odasına 38-26'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Bryant Dunston ile boyalı alanda iyi bir başlangıç yapan Anadolu Efes, zaman zaman Kızılyıldız'ı savunmada durdurmakta zorlandı. Özellikle Lorenzo Brown ile etkili olan Sırbistan temsilcisi, 15-2'lik bir seriyle farkı 4 sayıya indirdi. (2.52) Geri dönüşe imza atan Kızılyıldız, Michael Ojo'nun basket faulden 2+1 sayılık katkı yapmasıyla skoru 49-49'a getirdi. (2.10) Konuk ekip eski Anadolu Efesli Stratos Perperoglu'nun serbest atış isabetleriyle seriyi 20-2'ye getirdi ve 51-49 öne geçti. (1.42) Ancak temsilcimiz, rakibinin üstünlüğüne, Shane Larkin'in 3 sayılık basketi ile son verdi. (1.26) Yeniden kontrollü bir oyun oynamaya başlayan Anadolu Efes, son 10 dakikaya 56-51 önde girdi. Dördüncü çeyrekte bulduğu üçlüklerle farkı yeniden çift hanelere çıkarıp, son 5 dakikaya 15 sayı önde giren Lacivert Beyazlılar, kalan sürede Kızılyıldız'ın maça ortak olmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 85-70 kazandı.

Art arda 4. galibiyetini alan Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Vasilije Micic, 26 sayı ve 5 asistle yıldızlaşırken, Shane Larkin de 13 sayı, 2 asist ve 1 top çalma ile mücadele etti. Kızılyıldız'da Lorenzo Brown, 18 sayı ve 4 asistle oynadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum