Anadolu Efes üst üste ikinci kez Final Four'da!

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, Playoff Çeyrek Final Serisi son maçında Real Madrid'i 88-83 yendi. Seriyi 3-2 kazanan Efes, adını üst üste 2. kez Final Four'a yazdırdı.

Anadolu Efes üst üste ikinci kez Final Four'da!
04 Mayıs 2021 - 21:33
Bertan Erman / Ribaund Dergi

Anadolu Efes, maça Chris Singleton-Vasilije Micic ikilisi ile etkili bir başlangıç yaptı. Real Madrid'de ise, genç isimlerden Carlos Alocen takımını taşımaya çalıştı. Efes'te Shane Larkin, maçın ilk 5 dakikasında istediği sayıları üretemedi. Fakat Real'de Alocen'e Jaycee Carroll skor bazında destek çıktı ve televizyon molasına girilirken İspanya temsilcisinin 17-16'lık üstünlüğü vardı. Mola sonrasında, yaklaşık 3 buçuk dakikalık süreçte fazla sayı çıkmadı ve ilk 10 dakikayı Real Madrid 21-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekte istediği oyun tarzını sahaya yansıtmaya başlayan Real, Efes'in karşılıklarıyla arayı açmakta zorlandı. Bu sayede oyunun içinde kalan temsilcimiz, kenardan gelerek sayı katkısı sağlayan Krunoslav Simon'un performansıyla yeniden öne geçse de, Real Madrid ritmini kaybetmedi ve devre arasında soyunma odasına 41-36 üstün gitti. 


Ancak Anadolu Efes üçüncü çeyreğe başta Vasilije Micic olmak üzere çok istekli bir şekilde başladı. Real Madrid 2 buçuk dakikalık ilk kısımda Jaycee Carroll'ın basket faulden bulduğu sayılar hariç hatalar yaptı. 13-3'lük seri yakalayan Efes, mücadelede 49-44 öne geçince Real'den erken mola hamlesi geldi. İspanya temsilcisinin aldığı erken mola pek bir şeyi değiştirmedi;  5 dakika sonunda aradaki fark çift hanelere çıktı. (55-44) Fakat serinin genelinde Real Madrid adına önemli işler çıkaran Trey Thompkins yine hücumda devreye girdi ve takımını yeninden oyuna ortak etti. 

Son 10 dakikaya 60-57 önde giren Anadolu Efes karşısında Real Madrid oyuna tutunmayı sürdürdü. Heyecan dolu anların son dakikalarında üstünlük sık sık el değiştirdi. Real Madrid, Nicolas Laprovittola'nın üçlükleri ile Efes'e karşı etkili bir oyun çıkardı. Temsilcimiz ise bunlara çeşitli hücum opsiyonlarıyla karşılık verdi. Maçın son 2 buçuk dakikasında 75-75'lik eşitlik varken, bunu Shane Larkin'in 3 sayılık basketi bozdu ve Real mola aldı. (78-75, 2.21) Mola sonrasında Alberto Abalde'nin üçlüğü bir kez daha skorda beraberliği sağladı. Fakat Efes, İspanya temsilcisinin dolan faul haklarını iyi değerlendirdi. 80-80 beraberlikle girilen son dakikada Krunoslav Simon'un kritik üçlüğü, Anadolu Efes'i 83-80 öne geçirdi. Kalan 38.6 saniyede fırsatları iyi değerlendiren Efes, mücadeleyi 88-83 kazandı.

Seriyi 3-2 kazanan ve adını üst üste ikinci kez Final Four'a yazdıran Anadolu Efes'te maçın en skorer ismi Chris Singleton, 26 sayı, 8 ribaund, 1 top çalma ve 1 blokla yıldızlaştı. Efes, Köln'de düzenlenecek Final Four'da CSKA Moskova'nın yarı finaldeki rakibi oldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum