Anadolu Efes İspanya'ya avantajlı gitmek istiyor

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, Playoff Çeyrek Final Serisi ikinci maçında Real Madrid'i bir kez daha Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek. Mücadele saat kaçta başlayacak ve hangi kanaldan yayınlanacak? İki takımda son durumları ve daha fazlası haberimizde...

Anadolu Efes İspanya'ya avantajlı gitmek istiyor
22 Nisan 2021 - 15:31
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

THY EuroLeague'de Anadolu Efes'in kendi deyimiyle yarım kalan görevinde heyecanın dozu yükseliyor. Lacivert Beyazlılar, serinin ikinci maçında, Real Madrid'i bu akşam saat 20.00'de, Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek. Mücadele, BeIN Sports 3 ekranlarından naklen yayınlanacak. Müsabakayı, Matej Boltauzer, Mehdi Difallah ve Saulius Racys yönetecek.

ATAMAN: HEDEFE DOĞRU ADIM ADIM İLERLEMELİYİZ

Karşılaşma öncesinde Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman ve tecrübeli oyuncu Bryant Dunston, kulübün web sitesine açıklamalarda bulundu. Serinin birinci maçını gerilerinde bıraktıklarını belirten Ergin Ataman, “İlk maçı unuttuk, play-off’larda her maç yeni bir atmosferde oynanıyor. Kararlı bir şekilde savunmayı ön planda tutup, hücumda kendi oyun stratejimizi yine kabul ettirmemiz gerekiyor. Real Madrid çok tecrübeli bir takım. Serinin hiçbir anında oyun disiplininden taviz vermeden, hedefe doğru adım adım ilerlemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Bryant Dunston ise, karşılaşma ile ilgili, "Serinin ikinci maçı da bizim için çok önemli. İlk maçtaki konsantrasyonumuzun ve enerjimizin aynısını ortaya koymalıyız. Her maçın kendine özgü hikayesi var ve çok tecrübeli bir takıma karşı mücadele ediyoruz ama topu iyi paylaşırsak ve her zamanki oyunumuzu sergilersek saha avantajımızı korumaya devam edeceğimizi düşünüyorum." dedi.

SERİNİN İLK MAÇINDAN ÖNE ÇIKANLAR VE KRİTİK NOKTALAR

Anadolu Efes, serinin ilk maçını 90-63 gibi farklı bir skorla kazanmıştı. Ancak temsilcimiz, Real Madrid'in yüksek tempolu ve üçlüklerin öne çıktığı bir oyun stili karşısında 8-0'lık bir seriye engel olamamıştı. Ardından alınan molada toparlanan Efes, Shane Larkin ve Rodrigue Beaubois'nın dış atışlarda devreye girmesiyle sazı eline aldı. Ayrıca, Sertaç Şanlı'nın hem hücumda hem de savunmada, boyalı alanda İspanya temsilcisine zor anlar yaşatması, Lacivert Beyazlılar'a galibiyeti getiren önemli faktörlerden biri olmuştu; bunu 16 sayı, 8 ribaund ve 2 blokluk katkısıyla göstermişti. Efes için en kritik unsur, 4 numara oynayan Adrien Moerman - Chris Singleton ikilisinden de toplam 15-20 sayılık katkı alması olacak. Bu durum, temsilcimizin Real Karşısında daha rahat nefes almasını sağlayacaktır. Çünkü Real Madrid, her ne kadar Jeff Taylor'ı aktifleştiremese de, Trey Thompkins'in ritmini bulduğu anlarda Efes'e rahat vermeyen anlar yaşatmıştı. Efes, gardları ile öne çıkan ve buradaki yıldızlarıyla skorlar üretip sonuca ulaşan bir takım olsa da, başta Adrien Moerman olmak üzere, forvetlerinden bulacağı dış atışlarla daha farklı bir sonuca gidebilir. 

Fotoğraf: EuroLeague
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları