Anadolu Efes CSKA karşısında sonunu getiremedi

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, normal sezonun 2. maçında CSKA Moskova'ya 100-96 kaybetti.

Anadolu Efes CSKA karşısında sonunu getiremedi
08 Ekim 2021 - 22:17 - Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 22:33
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

THY EuroLeague'in son şampiyonu Anadolu Efes, normal sezondaki ikinci maçında CSKA Moskova'yı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti.

CSKA maça hücumda iyi başladı ama Efes de başta Vasilije Micic olmak üzere rakibine karşılık vermeyi bildi. Rusya temsilcisinde skor yükünü Johannes Voigtmann ve Tornike Shengelia çekti. Çeyreğin son dakikalarında Will Clyburn-Nikita Kurbanov değişikliğiyle oyundaki enerjisini yükselten CSKA Moskova, son 1.40 dakikaya girilirken farkı 9 sayıya yükseltti. (15-24) Bunun üzerine Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman'dan mola geldi. Fakat Shengelia önderliğindeki Rusya temsilcisi ilk 10 dakikayı 26-21 önde tamamladı. 

İkinci çeyreğe iyi başlayan Efes, skorda zaman zaman dengeyi sağlasa da öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi. Ancak 4 buçuk dakikada oyunun kontrolünü eline temsilcimiz geçirdi ve CSKA'dan mola geldi. (37-38) Temsilcimiz oyunun içinde olsa da, birçok 3 sayılık basket çemberden döndü. Konuk ekip, devre arasında soyunma odasına 51-46 üstün gitti.

GERİ DÖNÜŞÜN SONU GELMEDİ

Rusya temsilcisi, üçüncü çeyreğe 14-5'lik bir seri yakalayıp aradaki farkı 14 sayıya çıkardı. (51-65) Hücumdaki talihsizliğini kırmakta zorlanan Anadolu Efes, kritik basketler bulmayı başarsa da, son 10 dakikaya 79-68 geride girdi. Dördüncü çeyrekte Iffe Lundberg ile etkili olan CSKA Moskova karşısında savunmasını agresifleştiren temsilcimiz, bunun meyvesini almayı başardı. Hücumda Vasilije Micic'in önderliğinde geri dönüşe imza atan Efes, karşılaşmanın son dakikasına girilirken aradaki farkı 4 sayıya kadar düşürse de, bitime 1.05 dakika kala Micici 5 faulle oyun dışı kaldı. Son dakikada Tibor Pleiss, Adrien Moerman, Shane Larkin, Rodrigue Beaubois ve Doğuş Balbay beşi ile sahada olan temsilcimiz, son 52 saniyeye girilirken Moerman'ın üçlüğüyle farkı tek pozisyona kadar düşürdü. (93-95) Fakat CSKA Moskova buna Tornike Shengelia'nın smacı ile karşılık verdi. (93-97) 18.2 saniye kala Adrien Moerman'ın serbest atış isabetleriyle aradaki fark bir kez daha 2 sayıya indi. Süreyi ertime çabasında olan Rusya temsilcisinde Iffe Lundberg, Doğuş Balbay'ın faulü sonrasında çizgiye geldi ve serbest atışların ilkinde isabet bulurken ikincisini kaçırdı. Akabinde Johannes Voigtmann, temsilcimizin 3 sayılık atışa gitmemesi için faul yaptı. 9 saniye kala çizgiye gelen Doğuş Balbay, ilk atışta isabeti buldu; ikinci atışta kaçırdı ve hücum ribaundu mücadelesi verildi. Fakat Adrien Moerman'a bir faul düdüğü çalındı. Bu faul sonrasında Tornike Shengelia serbest atışları sayıya çevirdi. Kalan sürede sayı olmadı ve mücadele CSKA Moskova'nın 100-96'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu sezonki ilk galibiyetini alan CSKA'da 4 farklı oyuncu çift hanelerde sayıya ulaşırken, Tornike Shengelia 21 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle öne çıktı. Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Vasilije Micic 32 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle karşılaşmayı tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum