Alperen Şengün performansı ile ABD basınında

Houston Rockets forması giyen milli basketbolcumuz Alperen Şengün'ün, Los Angeles Lakers karşısındaki performansıyla hem NBA tarihine geçmesi hem de kariyer rekoru kırması ABD basınında geniş yer buldu.

Alperen Şengün performansı ile ABD basınında
19 Ocak 2023 - 11:11 - Güncelleme: 19 Ocak 2023 - 11:18
Spor dergisi Sports illustrated da "Lakers, Houston'ın uzununa (Alperen Şengün) karşı koyamadı." yazdı. Dergi, Alperen Şengün'ün, "LeBron'a karşı oynamak herkesin hayalidir. On yıl sonra çocuklarıma ona karşı oynadığımı söyleyeceğim. Harika bir andı." ifadelerini kullandı.



Washington Post gazetesi ise "20 yaşındaki Türk pivot Şengün, 33 sayıyla kariyer rekoru kırdı." bilgisini paylaştı. NBA haberlerine yer veren Basketball Insider internet sitesi, "Rockets'ın oyuna her zaman etki eden genç yıldızlarından biri Alperen Şengün. Dün gece Lakers'a karşı, Los Angeles'ı sersemletmek için takım arkadaşına güzel bir arka pas attı." ifadelerini kullandı.

ABD'nin CBS Sports internet sitesi, Alperen'in Lakers karşısındaki performansı hakkında "Durdurulamazdı." ifadesini kullandı. CBS Sports, Alperen Şengün'ün geçen sezon gerçek potansiyelini gösterme fırsatı bulamadığını ancak bu sezon maçlara ilk 5'te başlayarak kendisini kanıtladığını yazdı.


Houston Chronicle gazetesi ise "Şengün hayatının maçını oynadı." değerlendirmesinde bulundu. Gazete, milli basketbolcunun, Rockets'ı ilk yarıda fazlasıyla oyunda tutan bir performans sergilediğini kaydetti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum