A lisanslı 10 takımdan Pao'ya çağrı

THY EuroLeague'in A lisanslı 10 takımı, Panathinaikos'un THY EuroLeague'de kalmasını istiyor.

A lisanslı 10 takımdan Pao'ya çağrı
13 Haziran 2020 - 16:28
THY EuroLeague'de A lisansına sahip 11 takımdan biri olan Panathinaikos'ta işler karıştı.

Geçtiğimiz günlerde takım sahibi Dimitris Giannakopoulos, PAO BC'yi satışa çıkardığını ve gönlünden geçenin, Atina ekibinin FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde oynaması olduğunu belirtmişi. 

Daha sonra Panathinaikos, Euroleague Basketball'a resmen çekilme talebinde bulundu. PAO'nun CEO'su Manos Papadopoulos tarafından yazılan mektupta, Yoncalar'ın Euroleague lisansını devretmesi ile ilgili açıklamalar yer aldı. 

DİĞER A LİSANSLI TAKIMLARDAN ORTAK BİLDİRİ

Aralarında Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun da yer aldığı THY EuroLeague'in daimi takımları, Panathinaikos'un durumu ve Dimitris Giannakopoulos'un davranışları ile ilgili ortak bir bildiri yayımladı. 6 maddelik bildiride şu ifadeler yer aldı:

1. Hiçbir istisna olmadan 10 kulübün tamamı Euroleague Basketball’un kolektif projesine inanıyor ve inanmaya da devam ediyor.

2. Kulüpler bu birliğin getirdiği başarılar sayesinde hala beraberlik içinde ve güçlü.

3. EuroLeague’in son 20 yıldaki -bilhassa son 10 yıldaki- pozitif evrimi sadece Avrupa basketbolunu başarıya ulaştırarak üst seviyeye çıkarma noktasındaki inancı güçlendirdi. Bu büyüme, hedeflere ve farkındalığa aynı zamanda ekonomik şartları göz önünde bulundurarak ulaşmak açısından sıradışı bir niteliktedir. Bu durum sayısız iş partnerini, işletmeyi kuruluşlarına ek gelir sağlamayı öncelik olarak gören EuroLeague ekosistemine çekti.

4. 2000’den beri EuroLeague Lisanslı Kulüpleri, bir “bütünlük” olgusunun en üst seviye standartlarını herkese gösterdi. Bunlar arasında finansal, şeffaflık, disiplin ve hakemlik konularında sorgulanan tek yönler oldu. Bu yönetim standartları dünyada sadece en iyi spor organizasyonlarıyla örtüşen bir durumdur.

5. EuroLeague tüm analizler sonucunda gelecekteki potansiyeli büyütme noktasında bu işin tadını çıkaracak. Kulüpler ise Avrupa’daki kulüp basketbolunu üst seviyeye taşıyıp turnuvayı kıtanın en yüksek kalitede rekabeti giderek artan bir hayran kitlesine ulaştırmak için gerekli tüm adımları atmaya devam etmeye kararlı.

6. Tüm kulüpler 19 yıldır bu maceranın ayrılmaz bir parçası olan Panathinaikos‘un EuroLeague’de devam etmesini istiyor. Ancak Sayın Giannakopoulos’un yaptığı asılsız iftiralara müsamaha gösterilmeyecektir. Kulüpler, kolektif ve bireysel mülklerinin itibarını ve bütünlüğünü korumak, Panathinaikos’un kendisini grubun bir üyesi olarak taahhüt ettiği tüm yükümlülüklere tam olarak uymasını sağlamak için gerekli gördükleri her türlü eylemde bulunacaklardır.

*Euroleague ortak bildiri çevirisi Eurohoops'tan alınmıştır. 



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum