A. Efes haftanın kapanışında zirveyi korudu

ING Basketbol Süper Ligi'nin 13. hafta kapanış maçında Tofaş, Bursa'da lider Anadolu Efes'i konuk etti.

A. Efes haftanın kapanışında zirveyi korudu
23 Aralık 2019 - 21:42
ING Basketbol Süper Ligi'nin 13. hafta kapanış maçında Tofaş, Bursa'da lider Anadolu Efes'i konuk etti.

Tempolu başlayan maçta Anadolu Efes, içeride Tibor Pleiss ve dışarıda Buğrahan Tuncer - Chris Singleton ikilisinden sayılar bulurken, doğru paslar ve organize hücumlarla etkili oldu. Tofaş da aynı hızda Efes'e karşılık vermeyi başardı. Mavi Yeşilliler, bir ara 6 sayı farkla geriye düşmesine karşın istekli Devin Williams'ın boyalı alandaki performansı ve D.J. White'ın art arda bulduğu basketlerle 13-12 öne geçti. (4.35) Akabinde Vasilije Micic ve Tarık Phillip'in karşılıklı sayıları oldu. Tofaş, maçın ilk televizyon molasına 16-14 önde girdi. (3.37) Mola sonrasında, ilk dakikalarda skora sayı desteği vermese de, hücumda etkili olan Krunoslav Simon, yaklaşık 1 dakikada 6 sayı kaydederek İstanbul ekibini 20-16 öne geçirdi. (2.26) Efes, Tibor Pleiss ve Chris Singleton'ın basketleriyle de 13-2'lik bir seri yaptı ve çeyrek bitimine 16 saniye kala farkı 9 sayıya çıkarttı. Çeyreğin son 5 saniyesine girilirken Barış Ermiş'in turnikesi isabetli oldu. Anadolu Efes ilk 10 dakikayı 27-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Sertaç Şanlı'nın basketiyle başlayan Lacivert Beyazlılar, daha sonra Doğuş Balbay'ın yüksek eforuyla farkı çift hanelere çıkardı. Önce Tofaş'ın kaptanı Sammy Mejia'ya blok yapan ve topu oyunda tutuan Anadolu Efes kaptanı, akabinde 3 sayılık basket buldu ve skoru 32-20'ye getirdi. Bunun üzerine Tofaş Başantrenörü Orhun Ene'den erken mola geldi. (8.56) Ancak moladan etkili dönen Efes oldu. Hücumda zorlanan ve top kayıpları yaşayan Bursa ekibi karşısında Tolga Geçim, Sertaç Şanlı ve Chris Singleton'ın sayıları, Lacivert Beyazlılar'ın arayı iyice açmasını sağladı ve Orhun Ene'den bir mola daha geldi. (7.48) Lakin Tofaş bu moladan da etkili dönemedi. 16-0'lık bir seri yapan Anadolu Efes, farkı da 23 sayıya çıkardı. (6.20) Tofaş, özellikle D.J. White ile hücumda etkili olmaya çalışıp arayı kapatmaya çalıştı. Bursa ekibi, Berk Uğurlu'nun son saniyede kaydettiği basketle farkı 17 sayıya indirdi. Anadolu Efes, devre arasında soyunma odasına 56-39'luk üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Tofaş, 3 dakika dolmadan Sammy Mejia ve D.J. White'ın basketleriyle 11-4'lik bir seri yapıp farkı 11 sayıya indirdi. (5.27) Bunun üzerine Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, televizyon molası beklemeden molayı aldı. İstanbul ekibi, mola sonrasında Vasilije Micic - Krunoslav Simon ikilisinden gelen sayılarla etkili bir dönüş yaptı. 9-0'lık bir seriyle skoru 69-50'ye getirdi. (2.59) Efes'in bu serisi sonrasında Muhsin Yaşar, Berk Uğurlu ve Barış Ermiş'in basketleriyle yeniden toparlanmaya başladı. Farkı 12 sayıya düşüren Bursa ekibi, Krunoslav Simon'un bitime 26 saniye kala attığı baskete, 2 saniyelik son hücumda Sammy Mejia ile karşılık verdi. Kenardan topu oyuna sokan Barış Ermiş, boyalı alanda bomboş kalan Sammy Mejia'yı gördü. Topla buluşan Mejia, rahat bir basketle üçüncü çeyreğin sonucunu belirledi.

Son 10 dakikaya 71-59 geride giren Tofaş, sayısız geçen 1 buçuk dakika sonrasında Sammy Mejia'nın basketleriyle farkı tek hanelere indirdi. (6.44) Buna karşılık Anadolu Efes, hücumda kaydettiği basketlerle maçın karşılıklı sayılarla geçmesini sağlayıp skoru kontrol etmeyi sürdürdü. Kalan sürede aradaki sayı farkı 8 sayıya düşmesine karşın maça ortak olamadı. Efes, karşılaşmayı 83-72 kazandı.

13 maçta 12 galibiyete ulaşarak liderliğini sürdüren Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Krunoslav Simon, 24 sayı, 4 ribaund ve 4 asistle yıldızlaşırken, Chris Singleton, Sertaç Şanlı ve Tolga Geçim 10'ar sayılık katkıda bulundu. Tofaş'ta Sammy Mejia, 22 sayı, 4 ribaund ve 1 asistle mücadele etti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum