Zalgiris küçülmeye gidiyor

Litvanya temsilcisini zor günler bekliyor.

Zalgiris küçülmeye gidiyor
26 Mayıs 2020 - 20:06
Dün verilen karar neticesinde THY EuroLeague 2019-2020 sezonu, dünyadaki COVID-19 salgını nedeniyle sona erdi. Bu durum kulüpleri mali açıdan etkileyecek.

EuroLeague’in A lisanslı takımlarından Zalgiris Kaunas da, Coronavirüs’ten etkilenen takımlar arasında.
Litvanya basınından Donatas Urbonas’ın verdiği bilgiye göre, Zalgiris’in önümüzdeki sezon için bütçesini %30 kısıtlaması bekleniyor. Bu, yeşil-beyazlı ekibin 7-8 milyon euroluk bir bütçe ile hareket edecek.

ZOR TERCİHLER BEKLİYOR

Öte yandan Zalgiris Kaunas’ta kadro yapılanmasının nasıl olacağı merak konusu. Yine Urbonas’ın verdiği bilgilere göre, Zalgiris’te Başantrenör Sarunas Jasikevicius’un gelecek sezon da takımın başında yer alması bekleniyor. Coach Saras’ın sözleşmesi 2021 yılında sonra erecek.

Oyunculardan Edgaras Ulanovas, Arturas Milaknis ve K.C. Rivers, bu sezon serbest kalacak. Bu üç isimden hangi oyuncuların gidip kalacağı da ayrı bir soru işaretiyken, Zach LeDay ve Jock Landale arasında bir seçim yapmak zorunda gibi duruyor. Bu isimlerden gitmeye en yakın olan kişinin Zach Leday olduğu belirtiliyor. Çünkü LeDay, 550 bin euro ile takımın en pahalı oyuncusu ve ayrıca, birkaç Avrupa takımı da LeDay ile ilgileniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum