Varsa yoksa Olimpiyat

Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, "FIBA Olimpiyat Ön Elemeleri'ni Sinan Erdem'de kendi evimizde oynamamız ve taraftarlarımızın desteği bizler için büyük güç... Onların salonda yerlerini almaları çok kıymetli. Taraftarlarımızın desteğiyle Paris Olimpiyatları'na gitmek adına ilk adımı atacağımıza yürekten inanıyoruz" diyor.

Varsa yoksa Olimpiyat
11 Ağustos 2023 - 21:21 - Güncelleme: 11 Ağustos 2023 - 21:28
HÜSEYİN DEMİR

Bu yıl ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda mücadele edeceğiz. Öncelikle bu şampiyonayı iyi geçirerek Olimpiyat Elemeleri'nde yer almayı hedefliyoruz. Bu bağlamda 17 Temmuz'da takımımız bir araya geldi ve ilk çalışmalarımızı yapmaya başladık. Çeşme’deki kampın ardından İtalya’nın Bormio kentinde çalışmalarımız başladı. Bu hazırlık turnuvasının ardından ülkemize döneceğiz. İstanbul’da Polonya ile oynayacağımız iki hazırlık karşılaşmasının ardından 12 Ağustos’ta İzlanda ile ilk maçımıza çıkacağız.

Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası için başantrenörümüz Ergin Ataman yönetiminde geniş bir kadro ile çalışmalara başladık. İlk olarak Çeşme’de bir araya geldik ve burada oyuncularımız Bormio’daki zorlu antrenmanlar öncesi hazırlıklar yaptı. Özellikle İtalya kampı sonrasında oyuncularımızın çok daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum. Sonrasında hazırlık maçlarıyla birlikte turnuvaya en iyi şekilde hazırlanacağız.

İki grupta 8 takım arasından sadece bir ekip Olimpiyat Ön Elemesi’ne katılacak. Oynayacağımız her karşılaşmanın zorlu geçeceğini biliyoruz. Sonuçta rakiplerden bağımsız olarak bizim ortaya koyacağımız performans çok önemli… 

Milli takımımızın maçlarını Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayacak olması bizim için büyük önem taşıyor. Basketbolseverlerin desteğiyle birlikte her maç en iyi performansımızı ortaya koymak ve ön elemedeki hedefimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Verimli bir kamp dönemi geçirerek maçlara iyi hazırlanmak istiyoruz.

Olimpiyat Oyunları’nda yer almak ve Olimpiyat sporcusu olmak her oyuncunun hayalidir. Ben de eski bir sporcu ve uzun soluklu bir yönetici olarak Olimpiyat Oyunları’nda yer almanın önemini çok iyi biliyorum. 

Tabii ki Olimpiyat Oyunları’nda yer almak için bu süreci adım adım planlamamız gerekiyor. Hedeflerimizi de ona göre belirlemeliyiz. İstanbul’da oynayacağımız karşılaşmalara konsantre olmamız ve ardından da ülkemizin ismini elemelere yazdırmamız gerekiyor. Eğer adım adım hedeflerimizi planlarsak başarılı olacağımıza inanıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum