U-18 Milliler siftah yaptı

FIBA U-18 Avrupa Şampiyonası'nda heyecan başladı. Millilerimiz, ilk maçında Polonya’yı 94-43 yenerek turnuvaya harika başlangıç yaptı. Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın ilk maçında mililer rahat oyunuyla galibiyet almasını bildi. İzmir-Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda oynanan maçta milli takımı desteklemeye gelen basketbol severler tribünleri doldurdu. Eray Büyükcangaz 18 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile maça damga vurdu. Samet Yiğitoğlu 15 sayı, 8 ribaund, 1 asist ile mücadele etti.

U-18 Milliler siftah yaptı
31 Temmuz 2022 - 01:38 - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 - 01:58
Haber: Hüseyin Demir 

Milli takımımız maça hızlı ve tempolu başlayarak arka arkaya bulduğu sayılar ile tüm salonu ayağa kaldırdı. Samet Yiğitoğlu ve Tan Yıldızoğlu’nun sayılarıyla Ay Yıldızlılar 4-0’lık seri yakaladı, maçın ilk üçlüğü Tan Yıldızoğlu’ndan geldi, İki takımda hızlı hücumlardan ve geçiş hücumlarından sayı üretmeye çalıştı. Maçın ilk dakikalarında organizasyon üretmekte zorlanan millierimiz basit top kayıpları yaptı. Eray Büyükcangaz’ın  çeyreğin bitimine 5:43 dakika kala oyuna dahil olması ile enerjisini sahaya yansıttı ve takıma ayrı bir dinamizm kattı. Polonya’nın serbest atışları ile karşılaşmada eşitlik oldu. Ay Yıldızlılar tekrar öne geçtikten sonra Fikret hoca tam saha baskıya başladı. İlk çeyreğin sonlarında mücadele ve sertlik seviyesi arttı.  Polonya, ilk periyotta erken faul problemi yaşadı.  Eray’ın üçlüğü ile maçın ilk molasını Polonya aldı. Milli takım mola dönüşü tam saha baskı ile maça başladı ve rakibini hataya zorladı. Polonyo’da Wrzeszcs poster smacı ile farkı eritmeye çalıştı ve arka arkaya hızlı hücumlar ile sayı buldu. İlk çeyreğin en skorer oyuncusu 8 sayı ile Samet Yiğitoğlu oldu.


ERAY SKORER OYUNU İLE FARKI AÇTI
İkinci periyodun ilk sayısı Polonya’nın üçlüğü ile geldi:22-18… İki takımda çeyreğin başında sıkı savunma ile başladı. Yayın gerisinden isabet bulamayan milli takımımız hücumda skor üretmekte zorlandı. Tan Yıldızoğlu’nun üçlüğü ile  milli takımımız nefes aldı: 26-20 skorla milliler öne geçti. Eray Büyükcangaz ve Tan Yıldızoğlu’nun hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla Ay Yıldızlılarımız çeyreğin bitimine 4 dakika kala 31-22 öne geçti ve coach Andrzej Adamek’e molayı aldı. Tan ve Berk ikili oyunları ile hücum organizasyonunu şekillendirdi. Eray , isabetli üçlükleri tribünleri hareketlendirdi ve farkı çift hanelere çekti:39-24. İlk yarının bitimine 1 dakika kala Fikret Doğan mola aldı. Mola dönüşü Efe Demirel’in hücum faul almasıyla milli takımız set hücumunu uygulayamadı. İlk yarının bitimine 2 saniye kala Özgür Cengiz ikide bir faul attı ve milliler 42-27 skor ile soyunma odasına önde gitti. Eray ilk yarı sonunda 16 sayı ile katkı verdi.


AY YILDIZLILAR İKİNCİ YARI RAHAT OYNADI
Millilerimiz maçın ikinci yarısına Özgür, Tan, Berke, Karahan, Samet beşiyle başladı. İkinci yarının ilk sayısı Özgür’den geldi:44-29...Oyunun kontrolünü elinde tutan Ay yıldızlılarımız Berke’nin pas arası ile hızlı hücumdan sayı buldu ve farkı açtı: 48-29. Polonya ikinci yarı oyundan koptu ve geri dönemedi. Milliler üst üste hızlı hücumlardan sayı bularak 3:23 dakika kala 60-32 öne geçti. Farkın açılmasıyla Fikret hoca rotasyonda değişikliklere gitti. Milliler üçüncü çeyreği 30 sayı farkla 65-35 önde tamamladı. Oyun disiplininden kopmayan ve skor üstünlüğünü korutan milli takım son çeyrekte hızlı ve tempolu oyununu devam ettirdi. Oyunun başından sonuna  kadar skor üstünlüğünü elinde tutatn Ay yıldızlılarımız  son çeyrekte farkı açarak rahat oyunu ile maçı 94-43 kazandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum