U-18 Milli takımımız, Panzerler'i devirdi

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ay-yıldızlılarımız, üçüncü maçında karşılaştığı Almanya’yı 68-64'lük skorla yendi. Milli Takımımızda Kerem Konan 21, Berke Büyüktuncel 11 ve Tan Yıldızoğlu ile Hamza Mestoğlu da 10 sayı kaydetti. Almanya’da ise Kilian Brockhoff 16 sayıyla oynadı.

U-18 Milli takımımız, Panzerler'i devirdi
01 Ağustos 2022 - 22:56 - Güncelleme: 01 Ağustos 2022 - 23:26
Haber: Hüseyin Demir

Panzerler maça iyi başladı

İzmir- Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunu tamamını dolduran seyirciler , Ay Yıldızlılarımızı maçın sonuna kadar destekledi.  İnanılmaz bir taraftar desteği ile  Milli takımımız Almanları 68-64 yenmesini bildi.Mililer; Eray, Tan, Samet, Berke, Kerem beşiyle sahaya çıktı. Maçın ilk sayısını Almanlar attı. Millerimizim ilk sayısı ise Berke’nin basket faulü ile geldi. Panzerler ’de Onyejıaka arka arkaya bulduğu sayılar ile maça iyi başladı. Almanlar maçın başında skor üstünlüğü ele geçirdi ve farkı açmaya başladı. Kerem’in üçlüğü ile Türkiye farkı eritti ve skoru: 6-11 yaptı. Samet ve Berke ikilisi hücumda pick and roll oyunları ile etkili oynadı. İlk çeyreğin bitimine 5 dakika kala hızlı hücumları ve geçiş hücumlarını iyi kullanan milliler skoru 11-13 yaptı. Almanlar oyunun temposuna ayak uydurarak vitesi yükseltti ve hızlı hücumlardan skor üretti. Mola sonrası, Arda ve Özgür rakip takımın kısa oyuncularına baskıyı çok iyi yaptı. Ay Yıldızlılar, ilk çeyrekte yayın gerisinden istediği isabeti bulamadı. Dış atışlarda zorlanan milliler pota altından sayı üretmedi. İlk periyodun bitimine 1 dakika kala savunma ribaundunu çeken Tan Yıldızoğlu harika asistini Hamza sayıya çevirdi. İlk çeyrek 21-14 Almanların üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarıda eşitlik sağlandı
İkinci çeyreğe Tan Yıldızoğlu’nun sayısı ile başladı. Karahan Efeoğlu’nun savunmadaki direnci ve muhteşem bloğu tüm salonu ayağa kaldırdı. Hamza Mestoğlu, alçak post üzerinden sayı buldu. Millerin hızlı hücum sayısından sonra Almanlar molayı aldı ve skor: 20-24 oldu. Almanlar mola dönüşü dış atışlarda isabet bulamadı. Karahan Efeoğlu’nun sayısı ile milliler ilk kez öne geçti ve istediği hücum temposunu yakaladı. Kerem’in muhteşem smacı Almanlara molayı aldırdı. Özgür, savunmada toplu oyunculara baskıyı iyi yaptı. Berke’nin üçlüğü ile Türkiye 30-28 öne geçti. Mililer ikinci çeyrekte dış atışlarda isabet bulamadı. İkinci çeyreğin bitimine iki dakika kala Özgür 3. Faulü alarak kenara geldi. Oyunun temposu ve hızı arttı. Türkiye hücumda topu iyi çevirerek iç- dış dengesini iyi kurdu. Hamza Mestoğlu sırtı dönük oyunlarında çembere atak ederek 10 sayı ve 3 ribaund ile takımına önemli katkıda bulundu. İlk yarının son sayısı oyun kurucu Tan’dan geldi ve skor 39-39 eşitlendi. Türkiye ilk yarının sonunda 4/18 üçlük isabeti ile oynarken Almanya 3/15 üçlük isabetiyle oynadı.


Mililer son çeyrekte kazandı
İkinci yarının ilk sayısı kaptan Brockhof attı ve hemen cevap Arda’nın üçlüğünden geldi. Kerem’in 2/2 isabetli faul atışları ile Türkiye’yi 44-43 öne geçirdi. İki takımda savunmanın dozunu artırdı. Samet Yiğitoğlu boyalı alanda bulduğu sayılar ile takımının skor yükünü taşıdı. Eray’ın penetre pası sonrası Kerem sağ forvetten üçlüğü atarak millerimiz skoru 49-46 yaptı. Oyun tekrardan hızlandı ve panzerler hızlı hücumdan alley-opp ile döndü.  Almanların hızlı hücumu sonrası Fikret hoca 1:47’de molayı aldı. Mola dönüşü Schulte smacı ile Almanlar farkı açtı. Üçüncü periyot Almanların 51-59 üstünlüğü ile bitti. Final periyodunda Tan Yıldızoğlu arka arkaya bulduğu sayılarla coach Alan Ibrahimagic’e molayı aldırdı. Tan ve Samet ikilisi Türkiye’nin skor yükünü taşıdı.  Panzerlerin zone savunmasına karşı Eray üçlükle cezalandırdı ve 63-62 öne geçti. Millerimizde Eray, Tan ve Özgür üçlüsü hücuma yön veren isimler oldu. Maçın son beş dakikası adeta nefesleri kesti. Savunmada ve hücumda Berke rakiplerine zor anlar yaşattı. Tan’ın muazzam asistini Berke sayıya çevirdi 67-64 öne geçti. Son 1 dakika kala Wulff beşledi ve kenara geldi. Ay Yıldızlılar son dakikada hata yapmadan 68-64'lük skorla kazandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum