U-18 Milli takımımız, İspanya karşısında mağlup

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ay-yıldızlılarımız, ikinci maçında karşılaştığı İspanya’ya 64-56'lık skorla kaybetti.

U-18 Milli takımımız, İspanya karşısında mağlup
31 Temmuz 2022 - 22:23 - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 - 22:42
Haber:Hüseyin Demir

Milli takımımızı desteklemeye gelen basketbol severler Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunu tamamen doldurdu. İnanılmaz destek ve maç atmosferi ile sahaya çıkan mililerimiz, İspanya karşısında 64-56'lık skorla mağlup oldu.
Millerimiz sahaya; Efeoğlu, Tan, Özgür, Berke ve Samet beşiyle çıktı. Maça her iki takım savunmada sert ve agresif başladı, maçın başında isabetsiz üçlükler ve top kayıpları yaşandı. Maçın ilk sayısı 7:47’de  Rodrıugez’in üçlüğü ile geldi. Eray Büyükcangaz 6.dakikada oyuna dâhil oldu. Ay Yıldızlılar, erken faul problemi yaşarken hücum organizasyonunda tıkandı ve ilk beş dakika hiç sayı üretemedi. Millerimizin ilk sayısı serbest atıştan Berk’ten geldi. Çeyreğin bitimine 3 dakika kala İspanya karşısında 10-1 skorla geriye düşen milliler ilk molasını aldı. Mola dönüşü Fikret Hoca’nın çizdiği set hücumunu mililer uygulayamadı. Skor bulamayan milliler faul çizgisinden ve dış atışlardan savunmaya başarısız döndü. Her iki takımda ilk periyotta 5 top kaybı yaptı. İlk çeyrek 13-1 İspanya’nın üstünlüğü ile sona erdi.

Ay Yıldızlılar Berk ile geri döndü
Millilerimiz ikinci çeyreğin başında maça istediği gibi başlayamadı. Eray, üçüncü faulunu alarak kenara geldi. Samet Yiğitoğlu’nun 7:56’da smacı tribünleri ayağa kaldırdı. Fikret Hoca tam saha baskıya döndü. İkinci çeyrekte Ay Yıldızlılarımız hücumda iç- dış dengesini iyi kurdu ve Samet , Özgür ikilisi ile hücumda etkili oynadı. Hamza Mestoğlu’nun smacı ile millilerimiz farkı eritti ve coach Daniel Garcia molayı aldı. İkinci çeyreğin son 5 dakikasında mililer iyi savunma ile İspanyollara kolay sayı attırmadı. Berke’nin pota altından bulduğu sayı ile millerimiz hücum ritmini yakaladı. Dip oyunundan Berke üçlük bularak farkı 5’e indirdi. Özgür’ün orta mesafe şutu ile fark 1 oldu. İkinci periyotta Ay Yıldızlılarımız daha organize ve sistemli oynadı. İspanyollar mola sonrası isabetli üçlük ile skor üstünlüğünü korudu. Berke, çektiği hücum ribaundları ve üçlükleri ile ikinci çeyreğe 10 sayıyla damga vurdu. İlk yarıyı İspanyollar 27-24 önde girerek soyunma odasına gitti.


Millier direnç gösterdi 
İkinci yarının ilk sayısı Özgür’den geldi. Rafeal Vıllar, orta mesafe şutu ile yanıt verdi. Berke, ikinci yarı skorer oyunu ile kaldığı yerden devam etti. Miller penetre pas oyunu ile arka arkaya sayı buldu.  Ay Yıldızlılar, oyunun temposunu artırmaya çalışırken İspanyollar ’dan ceza üçlüğü geldi.  Hamza Mestoğlu boyalı alanda skor üreterek takımına katkı verdi. Tan Yıldızoğlu harika asistler ile salonu coşturdu. Üçüncü çeyreğin bitimine 3 dakika kala İspanya skoru 41-32 yaptı. İspanyollar bu çeyrekte oyunun temposunu düşürdü, sete set hücumlardan ve faul çizgisinden sayı buldu. Fikret hoca 1:35’de mola aldı. İspanya mola sonrası tam saha baskıya başladı. İspanya final periyoduna 47-38’lik üstünlük ile girdi. Millerimiz, final periyoduna Karahan Efeoğlu’nun üçlüğü ile başladı. Her iki takımda kontrollü oyunundan taviz vermedi. Izan Almansa poster smacı ile İspanya farkı açtı. Eray Büyükcangaz 5 faul ile kenara geldi. İspanyollar dip oyunundanattığı üçlük ile skoru 54-43 yaptı. Özgür, Arda ve Tan ile üç kısayla tempo yapan milliler farkı eritmek istedi. İzan atletizmi ve gücüyle etkili oynadı. Farkı çift hanelere çıkaran İspanyollar ikili oyunları ile sayı buldu. İspanya’ya 64-56 skorla yenildik. Son topa kadar mücadele eden ve oyun disiplininden kopmayan millilerimizi tüm seyirciler ayakta alkışladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum