TURGAY ÇATALOLUK İLE BANVİT ÜZERİNE

"Mevcut yönetim göreve geldiğinden bu yana hep pozitif destek verdi. Sponsorluğa daha uzun vadeli bakmak için öncelikle yaptıkları yatırımın karşılığını görerek değerlendirmek istiyorlar. Şu ana kadar taahhütlerini hiç aksatmadan yerine getirmeye devam ettiler ve bu durumun aynı şekilde devam edeceğini düşünüyoruz."

TURGAY ÇATALOLUK İLE BANVİT ÜZERİNE
07 Ağustos 2018 - 10:34 - Güncelleme: 02 Aralık 2021 - 11:01
 TOLGA YENİGÜN
 

Tolga Yenigün: Geride bıraktığımız sezon Banvit, gerek yarı final oynaması, gerekse genç Türk oyuncuların performansıyla damga vurdu... Siz geçen sezonu nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Turgay Çataloluk: Öncelikle bu şekilde değerlendirdiğiniz için teşekkürler.. Geçtiğimiz sezonun kulübümüz açısından oldukça başarılı geçtiğine katılıyorum. Özellikle kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz genç oyuncuların birer birer ortaya çıkması ve ciddi sorumluluklar alması bizleri çok mutlu etti. Çünkü sonuçta bizim en önemli hedeflerimizden birisi yetiştirdiğimiz oyuncularla başarılar kazanmaktı. Geçen sezon oluşan tabloyla birlikte bu hedefimize emin adımlarla yürüdüğümüzü görmüş ve test etmiş olduk.
 
Diğer taraftan A Takımımız da genel olarak başarılı bir performans gösterdi. Yeni kurulan ve görece düşük bir bütçeyle (Geçen sezon bizim A Takım oyuncu bütçemiz ligin orta ve hatta daha aşağısında bir noktadaydı) iyi iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Bu vesileyle Saso Filipovski önderliğindeki teknik kadromuza ve sporcu arkadaşlarımıza teşekkür etmek isterim. Geçen sezonla ilgili olarak bizi tek üzen nokta, FIBA Champions League’de Final 4 yapamamış olmamız oldu. Çünkü takım olarak orada olmayı hak ettiğimizi, ancak ufak tefek hatalar sebebi ile bu şansı kaçırdığımızı düşünüyorum.

BÜTÇE DEĞİŞSE DE HEDEFTE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK
 
T.Y.: Gelecek sezon Banvit'in Tahincioğlu Süper Ligi ve Avrupa'daki hedefleriyle ilgili düşüncelerinizi de merak ediyoruz?
 
T.Ç.: Bütçelerimiz değişse de Banvit Kulübü olarak bizim hedeflerimizde bir değişiklik olmayacak. Yine katıldığımız tüm platformlarda rekabetçi olmayı ve gidebileceğimiz en üst noktaları hedeflemeyi sürdüreceğiz. Ama bu hedefleri kovalarken bir yandan da Türk gençlerine fırsat ve alan yaratmaya devam edeceğiz. Bu sene ligimizde uygulanmaya başlanacak olan ve yabancı sayısını 5’e indiren kuralın da hedeflerimiz doğrultusunda bize yardımcı olacağını düşünüyorum.

BANDIRMA KIRMIZI BU YAPININ EN KRİTİK NOKTASI
 
T.Y.: Hali hazırda Türk basketbolunun en başarılı altyapısı olarak öne çıkan Banvit'in hedeflerini bir de sizden dinleyebilir miyiz?
 
T.Ç.: Altyapıdaki yatırımımız ve hamlelerimiz hız kesmeden devam edecek. Türkiye’nin her köşesindeki altyapı sporcuları ve aileleri tarafından tercih edilmeye devam edeceğiz. Biz, altyapımızı ve devamında Bandırma Kırmızı organizasyonumuzu bu yapının en kritik noktası olarak görüyoruz. Kulübümüze ve Milli Takımlarımıza her geçen gün artan sayıda üst seviye sporcular kazandırmak için çabamız sürecek.

MEVCUT YÖNETİM BİZİ HEP DESTEKLEDİ...
 
T.Y.: Banvit gibi Türk basketbolunun yapı taşlarından olan kulübün bu sezonun ardından sportif faaliyetlerine devam edip, etmeyeceği çok tartışılıyor. Mevcut yönetimin basketbola bakışı nasıl?
 
T.Ç.: Mevcut yönetim göreve geldiğinden bu yana hep pozitif destek verdi. Tabii ki onlar da sponsorluğa daha uzun vadeli bakmak için öncelikle yaptıkları yatırımın karşılığını görerek değerlendirmek ve ona göre karar vermek istiyorlar. Şu ana kadar taahhütlerini hiç aksatmadan yerine getirmeye devam ettiler ve bu durumun aynı şekilde devam edeceğini düşünüyoruz.  Sonuçta bu kulüp Türk Basketbolu için olduğu gibi Bandırma ilçesi için de çok değerli…

KULÜP TOPLANTILARININ BAŞLAMASINA VESİLE OLDUNUZ
 
T.Y.: Son buluşmamızda basketbol adamlarının daha sık temas kurması ve ortak çözüm önerilerini ortaya koyması gerekliliğinden bahsetmiştiniz. O günden bu yana bu yönde bir değişiklik oldu mu?
 
T.Ç.: Evet, o görüşmemizden sonra tüm Basketbol Süper Ligi'nin kulüp temsilcileriyle birlikte birkaç kez bir araya geldik ve çok verimli olduğunu düşündüğüm toplantılar gerçekleştirdik. Sıkıntılı olduğunu düşündüğümüz pek çok konuda çözüm arayışlarına girdik. Komisyonlar halinde çalışmalar yaparak raporladık ve önerilerimizi Türkiye Basketbol Federasyonu ile paylaştık. Hatta son toplantımıza Federasyon yetkililerimiz de katıldılar ve bu yeni gelişmeye destek verdiler. Bundan sonraki dönemde de bu toplantılarımızı sürdürerek basketbola fayda sağlamak noktasında ısrarlı olacağız. Bu arada kulüp toplantılarının başlamasına vesile olduğunuz için Ribaund Dergisi’ne de bir teşekkür borcumuz var. Teşekkürler.

HAKYEMEZ'İ HEP GÜLEN YÜZÜ İLE HATIRLAYACAĞIM
Doğan Abi için hazırladığınız bu özel sayı çok anlamlı. Başarılarla dolu sporculuk kariyerinin yanı sıra basketbol yöneticisi olarak da çok önemli izler bıraktı basketbolumuzda Doğan Abi. Bu mesleğin profesyonel bir hal almasında öncü oldu. Bitmeyen enerjisi ile bulunduğu her organizasyona değer katmasını bildi. Onu hep gülen yüzü ile hatırlayacağım. Nur içinde yatsın...

YORUMLAR

  • 0 Yorum