Tolga Tekinalp | Başarı hikâyesi

Çağdaş Bodrumspor Genel Direktörü Tolga Tekinalp, ""Bodrum halkının sahiplendiği, tüm yerel paydaşların destek olduğu bir takım hüviyeti kazandırabilirsek ancak o zaman uzun soluklu bir başarı hikâyesi olabilir. Bunun için tutarlı transfer politikamıza, ayakları yeni basan, lige değer katacak olan kulüp olma anlayışıyla devam edeceğiz" diyor.

Tolga Tekinalp | Başarı hikâyesi
21 Ağustos 2023 - 14:45
ECE ERGEZ

Geçtiğimiz 5 sene TBF’de '3x3 Basketbol Milli Takımlar Direktörü', son 1 yıl 'TBF Temsilciler Kurulu Üyesi' olarak görev yaptım. Geride bıraktığımız şubat ayında ise '3x3 Milli Takımları Direktörlüğü' görevimden ayrılmıştım. 

Çağdaş Bodrum Spor’un Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükselmesiyle beraber kulüp yöneticileri tarafından genel direktörlük teklif edildi. Temsilciler Kurulu Üyeliği görevimden izin isteyerek. Haziran ayı başında Çağdaş Bodrum Spor Kulübü'nden gelen bu teklifi kabul ettim. Ve süreç böyle başladı.

Öncelikle Çağdaş Bodrum Spor, 2021 senesinde kurulan bir kulüp. Kurulduğu günden itibaren gerek konumu, gerekse aldığı başarılı sonuçlar neticesinde kamuoyunun hep ilgisini çekti. Yeni sezonda misafir takımların da keyif alacağı atmosferiyle BSL’ye renk katan, kaliteli basketbol oynayarak seyir zevki veren; mücadeleci, hırslı ama kontrollü bir Çağdaş Bodrum Spor izleteceğimizi düşünüyorum. 

İzlediği transfer politikalarıyla aldığı başarıları kıyaslanınca tutarlı ve dengeli olduğu, ayakları yere basan transferler yaptığımız kanısındayım. Bundan sonraki dönemde de bu politikamızdan taviz vermeden tutarlı, başarı odaklı, dengeli bir transfer politikası izlemeye devam edeceğiz.

TBF ve BSL’nin geçerli lig talimatlarına göre salon seyirci sayısının belli bir sayıya ulaşması gerekiyor. TBF yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu salon tadilatına ilişkin teknik şartnameler hazırlandı. Spor Bakanlığı yetkililerinin onay aşamasında olan süreci takip ediyoruz. Amacımız; salonumuzu 2023-2024 BSL sezonunun başlayacağı tarihe kadar hazır hâle getirip BSL‘ye süper bir başlangıç yapmak.

Türk oyuncular için Bodrum devamlı gelip tatil yaptıkları, Ege’nin incisi bir tatil yöresi. Çoğu Türk basketbolcunun da Bodrum’da evi var. Birçok sporcu için Bodrum’da yaşamak ve profesyonel kariyerlerini burada devam ettirme fikri cazip geliyor. Yazın artan ilçe nüfusu her ne kadar zaman zaman rahatsız edici boyuta ulaşsa da onlara sezonun genelinde keyifli bir sezon geçireceklerinin garantisini verebiliyoruz.

Çağdaş Holding, Bodrum’un köklü, herkes tarafından tanınan ve saygı gören şirketler topluluğu. Holding bünyesinde bulunan şirketlerin basketbol takımımıza sunduğu imkanlar ve sponsorlukların önemi tartışılmaz.

Çağdaş Bodrum Spor Kulüp Başkanımız Sayın Dağlarca Bey (Çağlar) bizimle iç içe. Basketbolun dinamiklerini bilen, konjonktürel gelişmeleri takip eden, kulüp vizyonunu ona göre belirleyen bir iş adamı ve Çağdaş Bodrum Spor'un son iki senedeki yaptığı atılımın ve buna bağlı olarak başarı grafiğinin yükselişindeki temel etken de bence bu.

Çağdaş Bodrum Basketbol Kulübü olarak geçtiğimiz sene kurduğumuz bir altyapımız var. Altyapımız tüm kategorilerde TBF'nin faaliyetlerine katılıyor. Yer alacağımız BGL bizi altyapı organizasyonlarımız konusunda daha köklü ve rasyonel adımlar atma yolunda motive ediyor ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.

Gerek idari gerekse teknik kadromuzu güçlendirerek bu süreçte bölgede tercih edilen, altyapı organizasyonları ve aldığı başarılarla taktir toplayan bir kulüp olmak istek ve arzusundayız. Altyapı faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz.

A takımımız için, sezon açılışını bu ayın ortası gibi planladık. Devam edecek salon tadilatı sürecinde de çeşitli illerde kamp çalışmalarımıza devam edip bazı hazırlık turnuvalarına katılmayı planlıyoruz. (Antalya-Bursa-İzmir-İstanbul) 

Sezonun başlamasına yakın tekrar Bodrum’a dönerek çalışmalarımıza bir müddet burada devam edip sezona en hazır şekilde başlamayı planlıyoruz.

Kulüp olarak sportif anlamda, geçtiğimiz iki sene zarfında yakaladığımız başarılı, yükselen bir grafik var. Bunu geçtiğimiz sezon misli.com TBL’de şampiyon olarak taçlandırdık. Sportif anlamda yakaladığımız bu başarının idari anlamdaki yapılanmayla beraber sürdürülebilir olduğunun farkındayız. BSL’de kalıcı olmak adına yapılan yatırımların karşılığını alabilmemiz gerek. 

Bodrum halkının sahiplendiği, tüm yerel paydaşların destek olduğu bir takım hüviyeti kazandırabilirsek ancak o zaman uzun soluklu bir başarı hikâyesi olabilir. Bunun için tutarlı transfer politikamıza, ayakları yeni basan, lige değer katacak olan kulüp olma anlayışıyla devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum