Tofaş'a galibiyeti son çeyrek performansı getirdi

ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Sompo Sigorta, 9. hafta maçında, Bursa'da Tofaş'ın konuğu oldu.

Tofaş'a galibiyeti son çeyrek performansı getirdi
23 Kasım 2019 - 17:19
ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Sompo Sigorta, 9. hafta maçında, Bursa'da Tofaş'ın konuğu oldu.
İki takımın da ilk hücumları top kayıplarıyla sonuçlandı. Beşiktaş Sompo Sigorta, hücumda James McAdoo'nun önderliğinde etkili oldu. Tofaş, İstanbul ekibini Tarık Phillip ile takip etse de, maçın ilk televizyon molasında Beşiktaş'ın 10-7'lik üstünlüğü bulundu. (4.57) Mola sonrasında Berk Uğurlu'nun serbest atışları ile farkı 1 sayıya düşüren Tofaş, Matt Lojeski'nin basketiyle, 6 dakika sonunda 11-10'luk skorla, maçta ilk kez öne geçti. Müsabaka, çeyreğin son dakikasına girilene kadar karşılıklı sayılarla geçti ve üstünlük sık sık el değiştirdi. Son dakika içinde İsmet Akpınar'ın serbest atış isabetleri ve James McAdoo ile farkı 5 sayıya çıkaran Beşiktaş Sompo Sigorta, birinci çeyreği 21-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başlarında skordaki üstünlüğünü korumaya çalışan Kara Kartallar, özellikle Tofaş'ın gardlarının etkisini azaltamadı. Berk Uğurlu ve Barış Ermiş'in basketleriyle ayakta kalmayı başaran Bursa ekibi, 28-27 öne geçti ve Beşiktaş Sompo Sigorta Başantrenörü Dusko Ivanovic televizyon molasını beklemedi. (5.16) Moladan Nemanja Djurisic'in hücumdaki önemli katkılarıyla dönen Beşiktaş, Tofaş'ın top kayıplarını da hızlı hücumlarda iyi değerlendirdi. Kara Kartallar, 9-0'lık bir seri ile 8 sayı farklı bir skor üstünlüğü kurdu. (3.42) Kalan sürede sayılar, çoğunlukla serbest atış isabetlerinden geldi. Beşiktaş Sompo Sigorta, devre arasına girilirken soyunma odasına 42-38 önde gitti.

Kara Kartallar, üçüncü çeyreğe Shaq McKissic ile hızlı bir giriş yapıp 1 dakika dolmadan farkı 8 sayıya çıkardı. (9.13) Maç, uzun bir süre 6-8 sayı farkla, İstanbul ekibinin lehine sürdü. Tofaş, bu süre zarfında Muhsin Yaşar'dan önemli sayı katkıları alıp farkın açılmasına izin vermedi. Kontrolü elinde bulunduran Kara Kartallar, televizyon molasına 55-47'lik üstünlükle girdi. (4.55) Mola sonrasında Tarık Phillip ile enerjik bir şekilde dönen Tofaş, ABD'li oyuncunun turnikesi ve sonrasında Berk Uğurlu'nun 3 sayılık basketiyle farkı 3 sayıya indirdi. (4.04) Beşiktaş Sompo Sigorta molaya gitse de, dönüşünde D.J. White'ın dış atış isabeti geldi ve Bursa ekibi skoru 55-55'e getirdi. (3.19) Kalan sürede, yine ikinci çeyrekteki gibi serbest atışlar öne çıktı. Hücum avantajını iyi değerlendiren Beşiktaş, dördüncü çeyreğe 63-61 önde girdi.

Ancak Tofaş, son 10 dakikaya hızlı başladı. Matt Lojeski ile skora bir kez daha denge getiren Mavi Yeşilliler, Berk Uğurlu'nun 3 sayılık basketiyle 66-63 öne geçti ve Beşiktaş Sompo Sigorta'dan erken mola geldi. (9.14) Lakin Bursa ekibi, Devin Williams ve Tarık Phillip ile 8-3'lük bir mini seri yaparak maçın kontrolünün kendilerinde olduğunu sahaya yansıttı. (3.56) Beşiktaş Sompo Sigorta, Nemanja Djurisic'in üçlükleri ile oyuna tutunmaya devam etti ama son dakikaya 82-77 geride girdi. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Tofaş, karşılaşmayı 86-80 kazandı.

Ligdeki 7. galibiyetini alan Tofaş'ta Tarık Phillip, 22 sayı, 4 ribaund ve 4 asist; Devin Williams da 15 sayı, 7 ribaund ve 5 asistle öne çıktı. Bu sezon istediği başlangıcı yapamayan ve 6. yenilgisini alan Beşiktaş Sompo Sigorta'da Shaq McKissic, 23 sayıyla maçın en skoreri olurken, James McAdoo da 11 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Öte yandan McAdoo, ikinci çeyrekte, arka bacağından sakatlık yaşadı; üçüncü çeyreği başında kendini denese de, 3 dakika sonunda kenara geldi.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum