Tofaş, Rob Gray hakkında açıklama yaptı

Tofaş, Rob Gray hakkında Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından verilen ‘1 müsabakadan men’ cezasıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı.

Tofaş, Rob Gray hakkında açıklama yaptı
27 Ocak 2023 - 16:15 - Güncelleme: 27 Ocak 2023 - 16:21

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 16. haftasında TOFAŞ Basketbol A Takımımızın Onvo Büyükçekmece ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada oyuncumuz Rob Gray’in oyundan ihraç edilmesi sonrası, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun aldığı 26 Ocak 2023 tarihli kararıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapma ihtiyacımız doğmuştur.

Karşılaşma içerisinde oyuncumuz Rob Gray’e karşı birçok kez yapılan ve ‘basketbol oyun kuralları’ içerisinde yer almayan kontaklar ve provokatif eylemler sonucunda, iki oyuncunun da birbirine reaksiyon gösterdiği bir pozisyonda oyuncumuz Rob Gray’in oyundan direkt olarak ihraç edilmesini; ve bunun akabinde de Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından ayrıca 1 maçtan men cezasıyla cezalandırılmış olmasını oldukça ağır bulduğumuzu belirtmek isteriz.

Geçmiş yıllardan bu yana yaşanan benzer uygulamalarla karşılaştırıldığında da verilen kararlarda farklılık gördüğümüzü ifade ederken, konuyla ilgili hukuki olarak gerekli itiraz başvurularımızı gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Tofaş Spor Kulübü

YORUMLAR

  • 0 Yorum