Tofaş kendi sahasında yenildi

Tofaş, Basketbol Şampiyonlar Ligi F Grubu 2. haftasında sahasında konuk ettiği Estonya temsilcisi BC Kalev/Cramo’ya 77-81 mağlup oldu.

Tofaş kendi sahasında yenildi
13 Ekim 2021 - 00:05
Tofaş bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yenilirken Kalev/Cramo ilk galibiyetini elde etti.Tofaş, maçın son anlarına kadar rakibini geriden takip etti. Maçın bitime 18 saniye kala Bursa ekibi iki sayı farkla gerideyken Cruz basit bir top kaybı nedeniyle hücumu kullanamadı ve  hemen ardından Estonya ekibi 77-81 ile kazanan taraf oldu.

Kalev Cramo, oyuncuların isabetli dış atışlarıyla son 18 saniyeye 2 sayı önde girdi. Pota altından Lewis ile top çıkarmaya çalışan konuk ekip, 5 saniye boyunca elden topu çıkaramayınca son hücum Tofaş'a kaldı. Son hücumu mavi-yeşilliler değerlendirmeyince Kalev Cramo maçtan 81-77'lik skorla galip ayrıldı.Tofaş’ta Pako Cruz 17 sayı, Berk Uğurlu 16 sayı- 5 ribaund, Emre Tanışan 10 sayı ve Tomislav Zubcic 10 sayı - 7 ribaund kaydetti.Kalev/Cramo cephesindeyse Silas Melson 24, JeQuan Lewis 17 ve Davion Berry 10 sayıyla oynadı.

Tofaş Basketbol Takımı, Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda sıradaki maçını 26 Ekim 2021 tarihinde Fransa deplasmanında SIG Strasbourg ile yapacak.Bursa temsilcisi, ING Basketbol Süper Ligi’nde ise 17 Ekim Pazar günü sahasında Petkimspor ile karşılaşacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum