Telekom yarı finalde

Telekom yarı finalde
19 Nisan 2023 - 20:46
Eurocup çeyrek final karşılaşmasında Türk Telekom, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla Ulm'u 86-76 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.  Telekom'un yarı finaldeki rakibi Prometey - Promitheas karşılaşmasının galibi olacak. Prometey kazanırsa Telekom deplasmanda, Promitheas kazanırsa yine ev avantajına sahip olacak. Telekom'da Jerian Grant ve Tyrique Jones 20'şer sayı, Axel Bouteille 18 sayı, Nathan Sestina ve Tony Taylor 12'şer sayı kaydetti.

Ulm yayın gerisinden çok etkili başladı. Rakibi karşısında tutuk başlayan Türk Telekom skor bulmakta zorlandı. 06.19 dakika skoru 12-1 getiren Ulm karşısında temsilcimiz molaya gitmek zorunda kaldı (14-22). Moladan Bouteille ve Taylor ikilisiyle yayın gerisinden yüzdeli dönen Telekom farkı tek haneye çekti ve ilk çeyreği 14-22 ile tamamladı.

İkinci çeyreğe Herkenhoff ile başlayan Ulm farkı tekrar açmaya başladı. Bu dakikalarda savunmada daha etkili olan Telekom içeride boşlukları iyi değerlendirerek yakaladığı seriyle farkı tek sayıya çekti (34-35). Caboclo ile turnikeye giden Ulm farkı 3'e çıkardı. Son hücumdan temsilcimiz skor bulamadı ve soyunma odasına 3 sayı geride gitti (34-37).
Eurocup'ın en fazla üçlük kullanan ve en fazla üçlük isabeti bulan takımı olan ULM karşısında Telekom rakibinin uzak atışlararına odaklanmasına karşın isabeti yeterince düşüremedi ve Alman ekibi ilk yarıda yüzde 53.8 (7/13) ile üçlük attı. Buna karşın Telekom, ULM'un sorun yaşadığı boyalı alanı kullanıp 13'e çıkan farkı Tyrique Jones ile soyunma odasına gidilirken 3'e çekti.

Caboclo ve Dos Santos ile üçüncü çeyreğe iyi başlayan Ulm skor üstünlüğünü bırakmadı. Bu çeyreğe de tutuk başlayan Telekom basit topları bitirmekte zorlandı. 4 dakika sonunda fark çift haneye çıktı (47-37). Son bölümde geçiş hücumlarından bulduğu sayılarla Telekom farkı tekrar tek haneye çekmesini bildi ve üçüncü çeyreği 50-57 ile tamamladı.

Son çeyreğe Dos Santos ve Zugic ile başlayan Ulm, Telekom'un savunması karşısında skor bulmakta zorlandı. Bu dakikalarda taraftarının da desteğini arkasına alan Telekom, Grant ve Bouteille'dan gelen şiir gibi hücumlarla farkı eriterek öne geçti (67-63).  Molaya giden Alman ekibi moladan sahanın en etkili oyuncularından Caboclo'yu kullanarak dönmek istese de Telekom kolay sayıya izin vermedi. Telekom karşılaşmayı 86-76 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum