Telekom farklı galip

Telekom farklı galip
03 Aralık 2022 - 17:34
Türkiye Sigorta BSL 9. haftasında Türk Telekom ikinci yarı farklı üstünlüğü eline aldığı karşılaşmada TOFAŞ'ı 89-77 mağlup etti. Telekom galibiyet serisini 7'ye çıkartırken, TOFAŞ üst üste 4. mağlubiyetini aldı. 
Eksik TOFAŞ ilk sayılarını genç oyuncu Berke'den buldu. Jerian Grant ve Tyrique Jones ile iyi ritm yakalayan Türk Telekom öne geçti. 4 dakika kala TV molasına 11-8 Telekom üstünlüğü ile gidildi. Mola dönüşünde dışardan rakibine cevap veren TOFAŞ skoru 1 dakika kala 15-15 eşitledi. Son hücumlardan iki ekip de skor üretemedi ve ilk çeyrek 15-15 noktalandı.
İkinci çeyreğe 9-3 ile hızlı başlayan Telekom rakibine erken bir mola aldırdı. Mola sonrası arka arkaya hücum ribaundlarından eli boş dönen TOFAŞ skorun gerisinde kalmayı sürdürdü. Yayın gerisinden ritm yakalayan Telekom üst üste bulduğu basketlerle üstünlüğü korudu. Son bölümde 8-0 lık bir geri dönüş yakalayan TOFAŞ, 01.37 dakika kala farkı 2'ye çekti (36-38) Kalan dakikaların çekişmeli geçtiği ikinci çeyrek 40-40 eşitlikle tamamlandı.
Telekom'da Jerian Grant 13 sayı, TOFAŞ'ta Rob Gray 15 sayıyla ilk yarının skorerleri oldular.
Telekom, Rıdvan Öncel'in üst üste sayılarıyla karşılaşmaya iyi başladı. İkinci çeyrekte olduğu gibi TOFAŞ hücum ribaundlarında bu dakikalarda rakibine fark atsa da sayıyla bitirmesini başaramadı. Yayın gerisinden yine ritmini yakalayan Telekom rakibi karşısında farkı açmaya başladı. TOFAŞ son bölümde Toure ile farkı bir kez daha tek haneye çekse de Telekom'dan cevap gecikmedi. Üçüncü çeyrek 62-53 Telekom üstünlüğüyle geçildi.
Son çeyreğe Erkan Yılmaz'ın smacıyla başlayan Telekom farkı da çift haneye çıkardı (64-53). Bu dakikalarda genç oyuncu Berke Büyüktuncel'le isabet kaydeden TOFAŞ maçın içinde kalmakta zorlandı. Yakaladığı ritmi bu çeyrekte de sürdüren Telekom farklı üstünlüğü korumaya devam etti. Karşılaşmayı Türk Telekom 89-77 kazanarak galibiyet serisini sürdürdü.
Öne çıkanlar...
Türk Telekom: Tony Taylor 19 sayı 3 ribaund, Jerian Grant 19 sayı 7 asist, Nathan Sestina 19 sayı 4 ribaund, Erkan Yılmaz 10 sayı 3 asist
TOFAŞ: Rob Gray 20 sayı 7 ribaund 3 asist, Berke Büyüktuncel 15 sayı, Berk Uğurlu 14 sayı 5 asist

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları