Telekom, Eurocup'ta adım adım liderliğe

Telekom, Eurocup'ta adım adım liderliğe
23 Kasım 2022 - 21:53 - Güncelleme: 23 Kasım 2022 - 22:04
Eurocup normal sezon 5. haftasında B grubundaki temsilcimiz Türk Telekom, ikinci yarı farklı üstünlüğü eline aldığı karşılaşmada Dolomiti Energia Trento'yu 81-66 mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini aldı. Temsilcimiz Telekom şu an grupta lider durumda yer alıyor. 

Karşılaşmaya tempolu başlayan Telekom 7-0 ile de ilk dakikalardan öne geçti. Yayın gerisinden kaydettiği sayılarla Trento, Telekom'a yetişti. Son bölümde Axel Bouteille'nin 6 sayılık sekansına rağmen Telekom kaybettiği üstünlüğü elde edemedi ve çeyreği 20-22 geride tamamladı.
İkinci çeyreğe Telekom, Tony Taylor'un üçlükleriyle başladı ve üstünlüğü de eline aldı. Bu dakikalarda Telekom savunması karşısında zorlanan Trento üst üste top kayıplarına gitti. Kısalarıyla son bölümde Trento kritik sayılar kaydetse de farkı eritemedi. Telekom ikinci çeyreği de 43-35 önde kapattı.
Üçüncü  çeyreğe inanılmaz bir başlangıç yapan Axel Bouteille ile Telekom farkı ilk kez çift haneye çıkardı (47-35). Toto Forray'in ikili oyunlarıyla Trento skor bulmaya çalışsa da maçın içinde kalmakta zorlandı. Üçüncü çeyrek Telekom'un 54-44 üstünlüğüyle noktalandı.
Son çeyreğe Trento, Andrejs Grazulis'in basketleriyle başladı. Toto Forray'in de hücumda yardıma gelmesiyle Trento bir anda farkı eritmeye başladı (54-59) Tony Taylor ve Jerian Grant ile cevap veren Telekom farkı tekrar açtı. Kalan dakikalarda da farklı üstünlüğü koruyan temsilcimiz Türk Telekom karşılaşmadan 81-66 galibiyetle ayrıldı.

Öne çıkanlar...
Türk Telekom: Axel Bouteille 22 sayı 5 ribaund, Jerian Grant 17 sayı 5 asist, Tony Taylor 16 sayı 7 asist
Dolomiti Energia Trento: Matteo Spagnolo 15 sayı 5 asist, Drew Crawford 14 sayı 5 ribaund, Andrejs Grazulis 14 sayı 5 ribaund

YORUMLAR

  • 0 Yorum