TBL Röportajları | Samsunspor

Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda bu ayki konuğumuz Samsunspor Kaptanı Can Özcan ile koç İlker Salman oldu.

TBL Röportajları | Samsunspor
04 Ocak 2021 - 16:23
FIRSAT

"Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı artık hem BSL hem de TBL'deki yabancı oyuncu kalitesinde önemli düşüş var. Seyir zevki açısından kötü bir durum olsa da uzun vadede bu durum genç oyuncularımızın daha fazla süre alması adına büyük bir fırsat."
 
CAN ÖZCAN
Samsunspor Kaptanı

 
Samsunspor Basketbol olarak bizim hedefimiz her maçta elimizden gelenin en iyisini yapıp, giydiğimiz formaya yakışır bir mücadele sergilemek. İyi bir ekibiz ve her maçı kazanabilecek kapasitemiz var. Amacımızda yapabileciğimizin en iyisi yapıp ligi mümkün olan en üst sırada bitirmek. Bu amaca ulaşabilecek kapasitede bir kadromuz da var. Bireysel olarak hedefim ise Samsunspor isminin hak ettiği yere gelebilmesi için her antrenman ve her maçta elimden gelenin en iyisini yaparak bu hedefe ulaşmaya yardımcı olmak. Takımıma ne kadar katkı sağlayabilirsem bir o kadar hedeflerime yaklaşabilirim.

Yeni kurulan bir kadro olduğumuzdan alışma sürecimiz daha uzun oldu. Bu arada Covid-19'dan dolayı ertelenen maçlar, aynı nedenden eksik oyuncular ve sakatlıklar derken tam kadro olarak antrenman yapma şansımız çok az oldu. Zamanla takım kimyası daha iyi oldu ve beraber oynamaya alıştıkça da hak ettiğimiz iyi sonuçlar gelmeye başladı. Bu formumuzu koruyup taraftarımızın yüzünü güldürmeyi planlıyoruz.

Takımın kaptanı olarak, takım arkadaşlarıma her zaman sadece önümüzdeki maçı düşünmelerini, o maça en iyi şekilde hazırlanmaları gerektiğini söylüyorum. Eğer hedefiniz play-off’lar ya da üst lig ise, özellikle de bu sezon olduğu gibi takımların geneli birbirine yakın güçtelerse günlük performanslar ve konsantrasyon çok daha fazla önem kazanıyor. Herkese bunun bilincinde olması gerektiğini hatırlatıyorum.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı artık hem Basketbol Süper Ligi hem de TBL'deki yabancı oyuncu kalitesinde önemli düşüş var. Tabii ki de seyir zevki açısından kötü bir durum olsa da uzun vadede bu durumun avantajları da var. Genç oyuncularımıza daha çok şans geliyor, daha çok güveniliyor. Aynı şekilde genç antrenörlerde artık daha fazla şans buluyor. Eğer iyi değerlendirebilirsek bu süreçten Türk basketbolu olarak çok kârlı çıkabiliriz diye düşünüyorum.

TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?
- Dirk Nowitzki
- En beğendiğin koç?
-Phil Jackson
- En zor deplasman?
-Bursaspor
- En iyi 5'in?
-Allen Iverson, Kobe Bryant, LeBron James, Dirk Nowitzki, Shaquille O'Neal
- Tek kelime ile Samsunspor?
- Arma

İLKER SALMAN
Samsunspor Başantrenörü


GELECEĞİ PLANLAMAK

"Adım adım organizasyonumuzu büyütüp Türk basketboluna katkı vermeyi hedefliyoruz. Yalnızca kendimizi değil ülke basketbolunu da düşünerek hareket ediyoruz..."

Uzun süredir yapılan planlamalar doğrultusunda gelişim gösteren bir ekibiz. Bu seneki hedefimiz oyuncularımızı ve takımımızı geliştirmek play-off'lara kalabilmek. Şu an için çalışmalarımız o doğrultuda sürüyor. Maç maç ilerleyerek kısa vadeli hedefimize ulaşmayı arzuluyoruz. Yetenekli isimlerden kurulu bir ekip ile mücadele ediyor. Bu da bizim belirlediğimiz rotada ilerlememizi kolaylaştıran bir unsur olarak önümüze çıkıyor. Uzun vadede ise daha farklı bir yol haritamız var. Organizasyonumuzu adım adım büyütüp Türk basketboluna katkı vermeyi hedefliyoruz. Yalnızca kendimizi değil ülke basketbolunu da düşünerek hareket ediyoruz.

Genç ve tecrübeli isimlerin bir arada mücadele ettiği bir ekip oluşturduk. Bu da bizim belirlediğimiz politikanın bir parçası aslında. Hem dinamik hem de ayakları yere basan bir oyun anlayışımız söz konusu. Sezon başında kadromuzun yapısına göre ekibimizle oluşturduğumuz bir oyun felsefemiz var onu uygulamaya çalışıyoruz. Umarım en kısa sürede bu planlamamızın meyvelerini toplamaya başlarız ve hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeyi sürdürürüz.

Altyapı yatırımları ülke basketbolumuz için olmazsa olmazların başında geliyor. Bizim uzun vadeli planlarımız da ülke basketboluna katkı sağlamak üzerine olduğu için bu durum ayrı bir öneme sahip. Bu doğrultuda altyapının temellerini bu sene atmaya başladık. Fakat koronavirüs salgını sebebi ile sadece seçme yapabildik. Hedefimiz iyi bir altyapıya sahip olup A takıma oyuncu yetiştirebilmek. Kendi imkanlarımızla üst seviyeye hazırladığımız isimleri başarılarımıza giden yol olarak değerlendirmeyi istiyoruz. Altyapı konusunda henüz yolun başındayız ama belirlenen hedefleri ve yapılmak istenenleri hayata geçirebilirsek bu alanda önemli bir ilerleme kaydetmek istiyoruz.

Türkiye Basketbol 1. Ligi mücadele seviyesi çok yüksek bir lig. TBL'de mücadelenin artması bir yana kalitenin de her sene aynı doğrultuda arttığını düşünüyorum. Özellikle genç basketbolcuların gelişimi için çok faydalı bir lige sahibiz. Genç oyuncular aldıkları sürelerle bir üst seviyeye daha kolay hazırlanabiliyor. Üst seviyeleri hedefleyen oyuncuların hırsı ve azmi de parkedeki oyunu olumlu etkiliyor. Mücadele seviyesi her zaman daha yukarılara tırmanıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum