Son şampiyon A. Efes galibiyetle başladı

Basketbol Süper Ligi'nin 1. haftasında son şampiyon Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda ligin yeni takımlarından OGM Ormanspor'u konuk etti.

Son şampiyon A. Efes galibiyetle başladı
30 Eylül 2019 - 21:32
Basketbol Süper Ligi'nin 1. haftasında son şampiyon Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda ligin yeni takımlarından OGM Ormanspor'u konuk etti.

Anadolu Efes, maça hızlı bir giriş yaptı. Lacivert Beyazlılar, Rodrigue Beaubois'nın 3 sayılık basketi ve Tolga Geçim'in basket faulden 2+1 sayı bulmasıyla 6-0'lık bir başlangıca imza attı. (9.11) OGM Ormanspor ise, Elmedin Kikanovic'in serbest atışlarıyla, Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk sayılarını kaydetti. (8.42) Farkın kapanmasına izin vermeyen Ankara ekibi, 12-5'lik bir seri ile 12-11 öne geçti. (6.23) Ancak Ormanspor'un bu üstünlüğü 14 sürdü. Bryant Dunston, Doğuş Balbay, Tolga Geçim ve Rodrigue Beaubois'dan sayı katkıları alan Anadolu Efes, 10-0'lık seri yaptı ve televizyon molasına da 21-12 önde girdi. (4.19) Efes, mola sonrasında Bryant Dunston'ın dış atış isabetiyle farkı çift hanelere çıkardı. (3.12) İkinci çeyreğe 27-17 önde giren İstanbul ekibi karşısında Kikanovic ile birlikte Charlon Kloof ve Caner Ercan ile sayılar bulan Ormanspor, farkı 3 sayıya kadar indirdi. (7.36) Fakat Ankara ekibi, arayı daha da kapatamadı. Anadolu Efes, James Anderson'nın uzaklardan gönderdiği son saniye basketiyle devreye girilirken soyunma odasına 49-43'lük üstünlükle gitti.

Ormanspor, üçüncü çeyrekte dengeyi sağlamaya çalışsa da, Rodrigue Beaubois'nın yükselen ivmesini düşüremedi. Fransız gard, art arda kaydettiği 8 sayıyla Anadolu Efes'in farkı 12 sayıya çıkarmasını sağladı. (4.25) Akabinde ilk çeyreğin etkili ismi Tolga Geçim, maçta yeniden devreye girdi. Oyunu kendi kontrolünde sürdürmeyi devam eden Lacivert Beyazlılar'da James Anderson, bu çeyreğin de son saniyesinde 3 sayılık basket kaydetti. Son 10 dakikaya 79-61 önde giren Efes, kalan sürede genç oyuncularına süre şansı verdi. Fark 9 sayıya kadar düşse de, kalan 43 saniye OGM Ormanspor'un geri dönüşü için yeterli olmadı.

Karşılaşmayı 93-82 kazanan Anadolu Efes'te Rodrigue Beaubois, 22 sayı ve 5 asist, Tolga Geçim ise 14 sayı ve 3 asistle öne çıkan isimler oldu. OGM Ormanspor'da maçın en skorer ismi Elmedin Kikanovic, 26 sayı ve 5 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri: https://www.fibalivestats.com/u/TBF/1375932/bs.html

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları