Solgar Vitamin Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu

Bu sezon dörtlü final formatında düzenlenecek Solgar Vitamin Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

Solgar Vitamin Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu
27 Ocak 2020 - 22:17 - Güncelleme: 24 Şubat 2020 - 04:03
Bu sezon dörtlü final formatında düzenlenecek Solgar Vitamin Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

11-12 Şubat tarihlerinde oynanacak çeyrek finaldeki eşleşmeler şu şekilde:

Darüşşafaka Tekfen - Anadolu Efes

Türk Telekom - Pınar Karşıyaka

Fenerbahçe Beko - Tek Süt Bandırma

Galatasaray Doğa Sigorta - Tofaş

Eşleşmede ilk yazılan takımlar, tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. Kazanan takımlar, 14-16 Şubat tarihleri arasında, Ankara'da düzenlenecek dörtlü finale kalacak. Darüşşafaka Tekfen - Anadolu Efes galibi ile Galatasaray Doğa Sigorta galibi, Türk Telekom - Pınar Karşıyaka galibi ile de Fenerbahçe Beko - Tek Süt Bandırma galibi, yarı finalde karşılaşacak.

YENİ FORMATI VE EŞLEŞMELERİ DEĞERLENDİRDİLER

Eşleşmelerin ardından Türkiye Kupası'nda yer alacak kulüplerin kuradaki temsilcileri, Ribaund'a özel açıklamalarda bulundu. Öne çıkan görüşler şu şekilde:

Tolga Öngören (Tofaş Genel Menajeri): "Bu sezon kupanın formatı biraz enteresan. 3 maç kazanan kupayı da kazanıyor, bu önemli bir değişim. Yeni format bence çok güzel. Türkiye Basketbol Federasyonu da burada bizlerden fikir aldı ve o yüzden kendilerine bu yenilikçi davranışlarından ötürü teşekkür ederim. Galatasaray ile İstanbul'da oynayacağız, zor bir maç olacak. Bursa'da oynasak yine zor maçtı. Bence artık basketbolun geldiği noktada ev sahibi olmak ya da deplasmana gitmek çok da önemli değil. O güne ait hangi takım daha sağlıklıysa, hangi takımın sakatı daha az olursa ve konsantrasyonu yüksekse, o takım bir adım öne çıkacaktır. İki takımın da çok şansı var. Galatasaray'ın evinde çok seyircisi olacaktır. Kalabalık bir basketbolsever kitlesine güzel bir maç izleteceğiz. Benim tek temennim; turu kazanan kupayı da kazansın."

Ömer Yalçınkaya (Galatasaray Doğa Sigorta Genel Menajeri): "

Öncelikle, deprem hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Bu felaket için hakikaten ulus olarak çok üzgünüz. Biz de camia olarak üzerimize düşen görevi yapıp destek olmak için her türlü çalışmayı yapacağız. Allah bizi bu felaketlerden korusun diyorum ama önlemlerimizi de almak kaydıyla tabi ki. Öte yandan Türkiye Kupası’nın yeni formatı, hakikaten çok heyecan verici. Bugün ben de dahil, insanların gözlerindeki heyecanı yaşadık. Kura çekimi her zaman heyecan verir. Tofaş ile eşleşmemiz, bence çok güzel ve heyecan verici bir karşılaşma olacak tek maç üzerinden. Ev sahibi avantajını kurada alsak da, Tofaş çok değerli bir ekip. Türkiye Ligi’ndeki ilk maçta, orada farklı bir mağlubiyet almıştık. Dolayısıyla biz seyircimizin desteğiyle Tofaş maçını geçip, adımızı Final Four’a yazdırıp final oynamak ve şampiyonluğu elde etmek için uğraşacağız. Galatasaray her zaman yukarıyı hedefleyen bir kulüptür. Asla da bundan vazgeçmez."

Cenk Duraklar (Türk Telekom Genel Menajeri): "İlk 8’e kalan takımların oynadığı bir kupa olduğu için kolay rakip yok. Kimin geldiği fark etmiyor. Mühim olan burada, ev sahibi olmak avantaj gibi gözüküyor. Çünkü özellikle rakibimiz Karşıyaka; benim de yetiştiğim yer, seyirci avantajını kullanan en iyi kulüptür. Bunu biz kendi lehimize çevirmeye çalışacağız. Çünkü Ankara’da çok büyük bir seyircimiz var. Telekomgüçlüler’in liderliğinde tüm Ankara, bize çok büyük bir destek veriyor. Buna da ligdeki seyirci ortalamalarına bakıp anlayabiliriz. İçeride çok daha farklı bir takım görüntüsü gösteriyoruz. Bunu da Karşıyaka maçıyla göstermek istiyoruz. Bu maçta bir kazanan olacak. Rekabetçi bir maç olacak. Biz kulüp olarak, ekip olarak mücadeleyi ön plana çıkaran, kazanıp kaybetmeyi ikinci planda tutan bir kulübüz. Bunu da tekrar sahada yansıtacağız. İnşallah şans da yardımıyla turu geçip, tekrar Ankara’da olan Final Four’da yine seyircimizle daha iyi yerlere gelmeye çalışacağız."

Selim Çınar (Pınar Karşıyaka Genel Menajeri): "Öncelikle bu yeni formatın heyecanı daha da katlayacağını düşünüyorum. Çeyrek final maçlarının bir takımın ev sahipliğinde olması, daha sonra dörtlü final şeklinde kupanın devam etmesi, bence heyecan açısından keyif verici bir organizasyona dönüştürecek. Diğer taraftan Türk Telekom iyi bir kadro ve ligde ne yapabileceklerini göstermiş olan bir kadro. Özellikle deplasmanda olunca kolay olmayacaktır. Ama geçmişte yaşamış olduklarımız, geçmiş zamanı da düşündüğümüzde şunu da eklemeden edemeyeceğim; Ankara bizi sever. Umarım bizim için iyi bir sonuç alıp döneriz oradan."

Alper Yılmaz (Anadolu Efes Genel Direktörü): "Darüşşafaka Tekfen gerçekten iyi basketbol oynayan bir takım. Bence çok potansiyeli olan bir ekip. Özellikle Türk oyuncularından aldığı katkı ön plana çıkan bir ekibe sahipler. Zorlu ve zevkli bir eşleşme olacak. Deplasmanda oynuyor olmak bizim için bir dezavantaj. Ancak deplasmanı da İstanbul'da oynuyor olmanın avantajı da var. Seyehat yapmayacağız ve yorgunluk faktörü ortadan kalkacak, biz bu avantajı kullanmak istiyoruz. Güzel bir mücadele olacağını düşünüyorum. Umarım en iyi basketbolumuzu sahaya yansıtıp Ankara'ya gidebiliriz. Darüşşafaka Tekfen'e de başarılar diliyorum. Umarım hak edenin kazandığı bir tur olur. Her sene olduğu gibi hedefimiz yine kupayı kazanmak."

Cem Uğur Yelkalan (Darüşşafaka Tekfen İcra Kurulu Başkanı): "Kupanın formatı bence olağanüstü güzel. Bu tip kupalarda favori göstermek çok da kolay olmuyor. Biz de evimizde başarıyla dönen bir takımız. Dinamik bir takımız. Türkiye Kupası açısından zevkli bir oyun olacak. Onun için amacımız galip gelmek."

Turgay Çataloluk (Tek Süt Bandırma Sportif Direktörü): "Zor bir eşleşmemiz var. Fenerbahçe Beko ile deplasmanda oynamak gerçekten kolay değil. Ama sonuçta tek maçlık bir eleme sistemi var. Türkiye Kupası'nın güzelliği de budur. Senelerdir sürprizlere açık bir organizasyon. Gerçi bu sene format değişti ama biz genç ve enerjik kadromuzla elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Çok saygı duyduğumuz bir kulüp Fenerbahçe. Dolayısıyla elimizden geleni yapıp, Ankara'ya gitmek için uğraşacağız. Umarım başarabiliriz. Yakın geçmişe baktığımız zaman Fenerbahçe Beko'ya karşı kazandığımız pek çok maç olduğunu görüyoruz. Ama bu tek maçın sonucu belirleyeceği bir tur olduğu için iyi konsantre olacaklarını düşünüyorum ben. Ama biz sonuç olarak sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum