SN İTÜ Basket ilk galibiyetini aldı

ING Basketbol Süper Ligi'nde Sigortam.net İTÜ Basket, 5. haftanın kapanış maçında OGM Ormanspor'u Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk etti.

SN İTÜ Basket ilk galibiyetini aldı
28 Ekim 2019 - 22:07
ING Basketbol Süper Ligi'nde Sigortam.net İTÜ Basket, 5. haftanın kapanış maçında OGM Ormanspor'u Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk etti.

Maça 3 sayılık basketler deneyerek başlayan Sigortam.net İTÜ Basket, Kevin Dillard ve Oğulcan Baykan'dan dış atış isabetleri buldu. Ancak İTÜ Basket, erken faul problemine girdi. (6.34) Buna rağmen OGM Ormanspor'a skor üstünlüğünü kaptırmayan Arılar, Mehmet Yağmur'un da kenardan gelerek art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 7 sayıya çıkardı. (4.35) Maçın ilk televizyon molasından sonra Kevin Dillard bir üçlük daha buldu ve fark çift hanelere yükseldi. (3.28) Başta Archie Goodwin olmak üzere savunmada etkili bir performans ortaya koyan Sigortam.net İTÜ Basket, ilk 10 dakikayı 29-16 önde tamamladı.

İTÜ Basket, ikinci çeyreğin ilk 2 dakikasında farkı 15 sayıya çıkardı. Arılar, OGM Ormanspor'a karşı yaptığı etkili savunmayı sürdürdü ve oyunun hakimiyetini sağlamaya başladı. Ormanspor, Cevher Özer ve Elmedin Kikanovic'in hücumdaki performanslarıyla ayakta kalmaya çalışırken, Dorukhan Engindeniz'in kritik basketleriyle farkı 11 sayıya kadar düşürdü. (2.44) Ancak Sigortam.net İTÜ Basket, devre arasında soyunma odasına 52-39'luk üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrek skor bakımından kısır başladı. 3 dakika içinde toplam 9 sayı olurken, OGM Ormanspor, 7-2'lik bir mini seri ile farkı tek hanelere indirdi. (7.04) Ayrıca Sigortam.net İTÜ Basket, bu sürede faul hakkını doldurdu. Karşılaşma, ilerleyen dakikalarda Archie Goodwin - Charlon Kloof düellosuna dönüştü. Bu düelloda Cevher Özer ve Luka Babic, Charlon Kloof'a yardımcı oldu. Cevher ve Babic ile art arda 3 sayılık basketler bulan Ormanspor, farkı 2 sayıya indirmeyi başardı. (4.21) Ancak Arılar'ın kaptanı Mehmet Yağmur, attığı 3 sayılık basketlerle Ankara ekibinin öne geçmesine izin vermedi.

Çekişmenin dozunun arttığı maçta son 10 dakikaya 71-67 önde giren İTÜ Basket, Dwight Coleby'nin boyalı alandan etkili olmasıyla yeniden oyunun kontrolünü sağalamaya başladı. Lakin Ormanspor, kritik yerlerde bulduğu 3 sayılık basketlerle maça tutundu. Ankara ekibi, Chris Warren'ın 3 sayılık basketiyle farkı 4 sayıya indirdi. (3.58) Mücadelenin son saniyeye kadar sürdüğü karşılaşmanın son dakikasına 91-89'luk İTÜ Basket üstünlüğüyle girilirken, İstanbul ekibinin bu maçtaki etkili isimlerinden Kevin Dillard, 5. faulünü yaptı ve oyun dışı kaldı. Dillard'ın faulü sonrası Çizgiye gelen Charlon Kloof, serbest atışları kaçırmadı ve OGM Ormanspor, son 44.8 saniyeye girilirken 91-91'lik eşitliği sağladı. Bir sonraki hücumda faul alan Archie Goodwin, serbest atışlarda 2'de 1 isabet kaydetti ve bitime 29 saniye kala Sigortam.net İTÜ Basket'i 92-91 öne geçirdi. Mola alan Ormanspor, Chris Warren'ın basketiyle son 10.5 saniye öncesinde maçta ilk kez öne geçti. 6 saniye içinde faul alan Archie Goodwin, yine çizgiye geldi. Serbest atışları kaçırmayan Goodwin, Sigortam.net İTÜ Basket'in karşılaşmayı 94-93 kazanmasını sağladı.

Ligdeki ilk galibiyetini alan Arılar'da maçın en skorer ismi Archie Goodwin, 23 sayı, 3 asist ve 3 top çalma ile yıldızlaşırken, Dwight Coleby de 20 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Ormanspor'da Chris Warren, karşılaşmayı 19 sayı ve 4 asistle tamamladı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum