Sizinle gurur duyuyoruz

Sizinle gurur duyuyoruz
04 Mayıs 2023 - 01:45

Türk Telekom tarihindeki ilk Avrupa Kupası finalinde Gran Canaria'ya 71-67 yenilerek turnuvayı ikinci bitirdi. İkinci çeyrekte fark 20 sayılara çıksa da harika bir üçüncü çeyrek oynayarak geri döndük. Tony Taylor'ın hiç oyuna giremediği mücadelede Mehmet Yağmur gibi sürpriz katkılarla oyunda kaldık. Gran Canaria bu sonucun ardından Euroleague'e katılma hakkı kazandı ama bu hakkı kullanıp kullanmayacakları hakkında net bir bilgi henüz yok. Türk Telekom ise önümüzdeki sezon için Euroleague'e davetiye bekleyecek.

Gran Canaria karşılaşmaya inanılmaz başladı. Her attıkları üçlük girince bir anda skor fırladı. Yine de çabuk kendimize gelip 10-0'lık seriyi yakaladık. Fakat dış atışlarda Gran CAnaria'nın durmaya hiç niyeti yoktu. 5 tane üçlük buldukları çeyrek sonunda 29-23 gerideydik.

İkinci çeyrek başında kontak kapattık adeta. İlk 7 dakika saha içi isabet bulamazken 17-1 ile girildi çeyreğe. Hem boş atışları kaçırdık hem top kayıpları yaptık ve fark korkunç noktalara geldi. 20 sayının üzerine çıkan farkı çeyrek sonundaki mini seriyle biraz erittik. Devre arasına 50-33 geride gittik.

Üçüncü çeyrekte tanıdığımız, bildiğimiz, sevdiğimzi Telekom'u sahada gördük. Potaya giderek hücumu çözerken savunmada neredeyse şans sayısı hariç rakibe üretim imkanı vermedik. Adım adım yaklaşırken değişik beşlerle rakibi yıpratıp üzerine faul sıkıntısına soktuk. Rotasyonu derinleştirmeye çalışan Gran Canaria duvara toslarken 22-11'lik çeyrek sonucu farkı 6 sayıya indirmemizi sağladı. Son çeyreğe giderken 61-55 Gran Canaria üstünlüğü vardı.

Son çeyrekte Telekom son bölüme kadar mücadelesini sürdürse de farkın tek topa indiği bölümde üst üste gelen hakem kararlarıyla Gran Canaria yeniden ivme yakaladı. John Shurna'dan gelen müthiş katkılara cevap vermekte zorlanan temsilcimiz geri düştü. Karşılaşmayı 67-71 mağlup tamamlayan Türk Telekom, Eurocup'ı ikinci olarak tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum