SİYAH-BEYAZ BİR PİVOT HİKÂYESİ

Stimac'ın boşluğunu dolduramayan Lima'dan kurtulan Ufuk Sarıca, Palacios'un sezonu kapatmasıyla şok yaşamıştı. Kaderinde Beşiktaş forması giymek olan Haitili Cady Lalanne istatistikleriyle dikkat topluyor.

SİYAH-BEYAZ BİR PİVOT HİKÂYESİ
01 Mart 2018 - 20:21


 
Murad TAMER

 
Beşiktaş Sompo Japan'ın bu sezonki pivot hikayesi siyah-beyaz film gibi biraz... Stimac'ın gidişinden sonra Augusto Lima büyük umutlarla transfer edilmişti. Brezilyalı pivotlara Avrupa basketbolunda büyük sempati duyuluyordu. Ancak Lima o kadar etkisizdi ki büyük hayal kırıklığı yaşattı. Ufuk Sarıca'nın sistemi ona hiç uygun değildi. Atletik olmadığı için hucumlarda çok ağır kalan, şutu da zayıf olan Lima sadece ribaundları toplamaya çalışıyordu hepsi bu... Ligde sadece 4 maçta çift haneli sayılara çıkabildi. Genelde de 5-6 sayıda kalıyordu. Bu duruma tahammülü kalmayan Ufuk Sarıca acil bir şekilde transfer istiyordu. Uzun süren pazarlıklar sonunda Sarıca'nın Pınar Karşıyaka'da birlikte çalışıp şampiyonluk yaşadığı Juan Palacios kadroya katıldı. Litvanya Ligi'nde Neptunas formasıyla 15.2, Şampiyonlar Ligi'nde ise 13,1 sayı ortalamalarına sahip olan Kolombiyalı, tam olarak Beşiktaş'ın aradığı isim gibi duruyordu.

2015'te draft edildi

Tahminler, beklentiler boşa çıkmadı. Juan Palacios gelir gelmez Kartal'ın ağır hücumunu hareketlendirerek coşturdu. Ufuk Sarıca'nın mutluluğu maçlarda da yüzüne yansıyordu. İlk maçında Eskişehir Basket potasına 20 dakikada 15 sayı bırakırken, ardından Şampiyonlar Ligi'ndeki Stelmet Zielona Gora deplasmanında da 17 sayıyla yıldızlaşmıştı Palacios. Ancak saadet dönemi çok kısa sürdü. Telekom Baskets Bonn maçında sakatlanan Palacios ameliyata alındı. Sağ kolunda total yırtık oluşan 33 yaşındaki oyuncunun 3 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Sezon sonuna yetişmesi de beklenmiyor. Apar topar yeni pivot aranmaya başlandı. Son olarak İtalya’da New Basket Brindisi’de forma giyen Cady Lalanne ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandı.  2015 yılında Massachusetts Koleji’nden mezun olan başarılı uzun, San Antonio Spurs tarafından 2. tur 55. sıradan draft edildi. 2016 yılında Porto Riko ekiplerinden Capitanes de Arecibo ile 22 maçta görev aldı ve 10.8 sayı, 6.5 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.

Son durak İstanbul

2016-2017 sezonunda Çin temsilcisi Zhejiang Chouzhou Bank ile 14 maça çıkan Haitili basketbolcu; 17.1 sayı, 10.3 ribaund ve 1.5 blok ortalamalarıyla süre aldı. 2017 yazını San Antonio Spurs ile Yaz Ligi’nde geçiren basketbolcu, sezonun devamında Porto Riko temsilcisi Capitanes de Arecibo ile tekrar anlaştı ve burada 17 karşılaşmada; 14.1 sayı, 7.8 ribaund ve 1.1 blok ortalamalarıyla oynadı. 2017-2018 sezonu başında İtalya temsilcisi New Basket Brindisi'nin kadrosuna katılan Lalanne, burada 18 lig maçına çıktı ve 15.7 sayı, 9.9 ribaund ortalamalarıyla dikkat çekmeyi başardı. 

POTA ALTI CANAVARI

Cady Lalanne, "Ufuk Sarıca'nın sistemine uyacak mı" diye düşünenler olabilir. Haitili basketbolcu tam olarak koça göre. Hem atletik, hem hızlı, hem de şutu da iyi. Üçlüklerde oldukça başarı olan 2,08'lik oyuncunun en belirgin özellikerinden biri de blok sezgisinin çok kuvvetli olması.
 
Bonservisi 150 bin dolar

Beşiktaş yeni transferi Lalanne için New Basket Brindisi'ye 150 bin dolar bonservis bedeli ödeyecek. Genç pivot, Spurs için son üç  NBA Yaz Ligi'ne katıldı. 2015-16 sezonunda 12.6 sayı, 7.8 ribaunt, 1.2 blok ortalamalarıyla All-Star seçilmişti.

Cady Lalanne 
Boy: 2,08 cm
Yaş: 26
Uyruğu: Haiti

YORUMLAR

  • 0 Yorum