Sinan Erdem'de son sözü Efes söyledi

ING Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında lider Anadolu Efes, sahasında Tofaş'ı 87-85 mağlup etti.

Sinan Erdem'de son sözü Efes söyledi
12 Nisan 2021 - 20:31 - Güncelleme: 12 Nisan 2021 - 20:42
ING Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Tofaş'ı konuk etti. 

Tempolu başlayan maçta her iki takım da seyir zevki yüksek bir basketbol oynadı. Dış atışlarda daha etkili olan Anadolu Efes, Shane Larkin'in çeyreğin bitimine 2 saniye kala farkı 7 sayıya çıkaran üçlüğü kaydetti ve ilk 10 dakikayı 28-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de seyir zevki yüksek, etkileyici smaçların olduğu anlar yaşandı. Tofaş, hücumda DeVaughn Akoon-Purcell'in devreye girmesiyle oyundan kopmadı. Takımlar birbirine üstünlük kurmakta zorlandı ve devreye 50-50'lik eşitlikle gidildi. 

Üçüncü çeyrekte hem Efes hem de Tofaş, savunmaya ağırlık verdi ve skordaki akıcılık sona erdi; ancak kıran kırana mücadele devam etti. Son 10 dakikaya 68-67 önde giren konuk ekip, Jeremy Simmons ile etkili bir başlangıç yapsa da, ilerleyen süre içinde Adrien Moerman ve Shane Larkin'den gelen katkılar, Anadolu Efes'in skor üstünlüğünü yakalamasını sağladı. Lakin Tofaş maçtan kopmadı. Bursa ekibi, maçın son 9.4 saniyesinde hücum fırsatını değerlendiremedi ve Anadolu Efes karşılaşmayı 87-85 kazandı. 

Lacivert Beyazlılar'da maçın en skorer oyuncusu Adrien Moerman, 21 sayı, 7 ribaund ve 2 asistle öne çıkarken, Vasilije Micic de 15 sayı, 3 ribaund ve 3 asist kaydetti. Tofaş'ta Muhsin Yaşar ve Akoon-Purcell 14'er sayı ile mücadele etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum