Sarayın Sultanları Final Four'da

Galatasaray Kadın Basketbol takımı, EuroCup Women Çeyrek Final ikinci ayak maçında KSC Szekszard ile karşılaştı. Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde oynanan maçı temsilcimiz 76-69 kazanarak Final Four’a adım attı.

Sarayın Sultanları Final Four'da
17 Mart 2022 - 00:01

Galatasaray; Merve Aydın, Kelsey Plum, Kaela Davis, Shante Evans ve Tina Krajisnik beşlisiyle maça başladı.. Kelsey Plum 28 sayı, 9 ribaunt ve 5 asistlik performansıyla en skorer oyuncu oldu. Kalea Davis ise 19 sayı ve 6 ribauntla önemli katkı verdi. Özellikle son çeyrekte sahneye çıkan Shante Evans 8 sayı, 9 ribaunt ve 3 asistlik istatistik ortaya koydu. Sude Yılmaz ise 8 sayılık benç katkısı verdi. 

İlk çeyrekte sarı kırmızılılar; Moladan Davis, Plum ve Tina’nın sayılarıyla dönerek 9-0’lık bir seri yakaladı. Başa baş gelen oyunda ilk çeyrek 21-19 rakip takım üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyoda yüzdeli hücumlarla başlayan Galatasaray, ilk 3 dakikalık bölümü 29-24 önde geçerek rakibe mola aldırdı. Sude, Davis ve Plum’ın sayılarıyla farkı çift hanede tutarak devreyi 45-33 önde bitirdi. Dengeli başlayan üçüncü çeyrekte Szekszard son bölümlerde bulduğu üst üste üçlüklerle farkı dörde kadar çekse de Plum, Merve ve Sude’nin sayılarıyla rakibi geride tutan Sarayın Sultanları son periyoda 62-53 üstünlükle girdi.

Final periyoduna  Morgan’ın üçlüğüyle uzun süre sonra öne geçen Macar ekibine Plum yanıt verdi: 65-63. Başa baş gelen oyunda Davis’in üçlüğü mola getirdi. Mola dönüşü Davis yüzdeli atmaya devam ederken skor üstünlüğünü tekrar elinde tutan Galatasaray mücadeleyi  76-69 kazandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum